X - B. Weasley vs. B. Bott
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Brendan Weasley vs. Bertie Bott 01.10.1956 r.
Wartość żywotności Brendana: 380
Wartość żywotności Bertiego: 220
Wartość żywotności Brendana: 380
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 307 - 342 |
71-80% | brak | -10 | 269 - 306 |
61-70% | brak | -15 | 231 - 268 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 193 - 230 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 155 - 192 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 117 - 154 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 79 - 116 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 78 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Bertiego: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Trafił go - ale to niewielki postęp, pierwszy krok w drodze ku zwycięstwu; Bertie był trudnym przeciwnikiem, a pojedynek miał należeć do tych bardziej wymagających - potwierdził to promień zaklęcia, który wkrótce wydobył się z różdżki Botta: silny i potwornie niebezpieczny.
- Protego horribilis - ponowił inkantację najpotężniejszej tarczy, raz jeszcze zamierzając się nią osłonić.
- Protego horribilis - ponowił inkantację najpotężniejszej tarczy, raz jeszcze zamierzając się nią osłonić.
we penetrated deeper and deeper into the heart of darkness
Brendan Weasley
Zawód : auror, szkoleniowiec
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
don't you ever tame your demons, always keep them on a leash
OPCM : 30 +8
UROKI : 25
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 30 +3
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Zakonu Feniksa
The member 'Brendan Weasley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 34
'k100' : 34
220/380 -20
Lecz tym razem nie zdołał, nie odwrócił się w porę, a mglista tarcza umknęła z powietrzem, ostre sople wbiły się w jego plecy; zacisnął zęby, choć nie krzyknął ani nie jęknął, kiedy krew rozlała się po jego rozerwanej koszuli. Ból przeszedł go na wskroś, ale to jeszcze nie był koniec: a on nie zamierzał poddać się łatwo:
- Aeris! - zażądał od razu, zamierzając wzniecić podmuch wiatru, który powali przeciwnika; ignorując piekący ból ran.
Lecz tym razem nie zdołał, nie odwrócił się w porę, a mglista tarcza umknęła z powietrzem, ostre sople wbiły się w jego plecy; zacisnął zęby, choć nie krzyknął ani nie jęknął, kiedy krew rozlała się po jego rozerwanej koszuli. Ból przeszedł go na wskroś, ale to jeszcze nie był koniec: a on nie zamierzał poddać się łatwo:
- Aeris! - zażądał od razu, zamierzając wzniecić podmuch wiatru, który powali przeciwnika; ignorując piekący ból ran.
Brendan Weasley
Sojusznik Zakonu Feniksa
'k100' : 78
190 | -5
To zaklęcie wydawało mu się w jakiś sposób jeszcze brutalniejsze od pioruna. Nie rzucał go do tej pory często i choć powodzenie dało mu pewną satysfakcję, ostateczny efekt już nie koniecznie mu się podobał. Sam syknął widząc jak lodowe kolce wbijają się w ciało Weasleya, byli jednak na pojedynku, a jego przeciwnik wyraźnie nie zamierzał sobie odpuszczać - niemal od razu kierując ku niemu celne zaklęcie.
- Protego Maxima.
Wypowiedział w nadziei że osłoni go tarcza.
To zaklęcie wydawało mu się w jakiś sposób jeszcze brutalniejsze od pioruna. Nie rzucał go do tej pory często i choć powodzenie dało mu pewną satysfakcję, ostateczny efekt już nie koniecznie mu się podobał. Sam syknął widząc jak lodowe kolce wbijają się w ciało Weasleya, byli jednak na pojedynku, a jego przeciwnik wyraźnie nie zamierzał sobie odpuszczać - niemal od razu kierując ku niemu celne zaklęcie.
- Protego Maxima.
Wypowiedział w nadziei że osłoni go tarcza.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 10
'k100' : 10
170 | -10
Nie udało się, z jego różdżki wyłoniła się zaledwie delikatna mgiełka, za to zaklęcie Brendana trafiło w niego z pełną siłą. Potężny podmuch wiatru odepchnął go, unosząc nad ziemię, po chwili Bertie trzasnął z hukiem na podest. Zacisnął jednak zęby i już wstając wypowiedział kolejną inkantację.
- Bombarda Maxima.
Nie udało się, z jego różdżki wyłoniła się zaledwie delikatna mgiełka, za to zaklęcie Brendana trafiło w niego z pełną siłą. Potężny podmuch wiatru odepchnął go, unosząc nad ziemię, po chwili Bertie trzasnął z hukiem na podest. Zacisnął jednak zęby i już wstając wypowiedział kolejną inkantację.
- Bombarda Maxima.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
'k100' : 68
'k100' : 68
Ból pleców nie przestawał mu dokuczać, choć lodowe sople stopiły się, mieszając swoją wodę z jego krwią; czuł ciężar przemoczonego materiału z tyłu pleców, jednak starał się - naprawdę starał - nie pozwolić się mu rozproszyć. Potrafił ignorować ból długo - musiał jednak poluźnić zaciśnięte zęby, by wywołać przed sobą tarczę, która miała osłonić go przed kolejnym urokiem:
- Protego maxima!
- Protego maxima!
Brendan Weasley
Sojusznik Zakonu Feniksa
'k100' : 44
'k100' : 44
140/380 -40
Lecz jego obrona zawiodła; potężna bombarda uderzyła w arenę, wywołując eksplozję: został odrzucony w tył i na krótki moment stracił przytomność - prędko jednak zacisnął zęby i wsparł się na rękach do pozycji klęczącej, gdy odkrztusił unoszący się wokół pył. Ledwie ruszał prawą ręką, a kiedy uniósł ku sobie lewą - dostrzegł na niej własną krew, w której klęczał. Odetchnął - głęboko - wyprowadzając kolejny, słabszy już atak - musiał podejmować wysiłek realny wobec swojego osłabienia:
- Jinx!
Lecz jego obrona zawiodła; potężna bombarda uderzyła w arenę, wywołując eksplozję: został odrzucony w tył i na krótki moment stracił przytomność - prędko jednak zacisnął zęby i wsparł się na rękach do pozycji klęczącej, gdy odkrztusił unoszący się wokół pył. Ledwie ruszał prawą ręką, a kiedy uniósł ku sobie lewą - dostrzegł na niej własną krew, w której klęczał. Odetchnął - głęboko - wyprowadzając kolejny, słabszy już atak - musiał podejmować wysiłek realny wobec swojego osłabienia:
- Jinx!
Brendan Weasley
Sojusznik Zakonu Feniksa
'k100' : 67
'k100' : 67
170 | -10
Ponownie się udało. Mimo osłabienia, rzucił zaklęcie, które wysadziło część podestu. Weasley wyglądał już dość koszmarnie, a jednak ponownie się podnosił, znów mierząc ku niemu różdżką. Trzeba przyznać, był cholernie wytrwały. Kiedy następny czas Brendana się nie powiódł, Bertie znów uniósł własną różdżkę.
- Lamino.
Ponownie się udało. Mimo osłabienia, rzucił zaklęcie, które wysadziło część podestu. Weasley wyglądał już dość koszmarnie, a jednak ponownie się podnosił, znów mierząc ku niemu różdżką. Trzeba przyznać, był cholernie wytrwały. Kiedy następny czas Brendana się nie powiódł, Bertie znów uniósł własną różdżkę.
- Lamino.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
170 | -10
Udało się, kolejny czar pomknął w kierunku Brendana, a Bertie nie tracąc czasu spróbował posłać za nim kolejny - tym razem z dziedziny transmutacji, choć nigdy nie darzył jej szczególną miłością i trzymał się tylko najprostszych czarów.
- Furnunculus.
Udało się, kolejny czar pomknął w kierunku Brendana, a Bertie nie tracąc czasu spróbował posłać za nim kolejny - tym razem z dziedziny transmutacji, choć nigdy nie darzył jej szczególną miłością i trzymał się tylko najprostszych czarów.
- Furnunculus.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
X - B. Weasley vs. B. Bott