O. Black
AutorWiadomość
Wartość żywotności postaci: 160
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 129 - 144 |
71-80% | brak | -10 | 113 - 128 |
61-70% | brak | -15 | 97 - 112 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 81 - 96 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 65 - 80 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 49 - 64 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 33 - 48 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 32 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Hiszpania
Kraj, który Orion jednocześnie kocha i nienawidzi. Kocha za jego egzotyczną odmienność, za dotyk słońca na skórze i ciepłe morze, za wino smakujące inaczej niż te pite w deszczowym Londynie. Nienawidzi, bo na ponad dwa lata miejsce to stało się dla niego więzieniem, bo był zmuszony tam przebywać wbrew swojej woli i ciągotom, bo czuł się tam jakby każdy jego krok był dokładnie obserwowany, każdy ruch kontrolowany, a każda podjęta decyzja miała mieć zbyt duże i zaskakujące konsekwencje.
Orion zamierza kiedyś jeszcze odwiedzić ten słoneczny kraj, jednak nie w najbliższym czasie. Na razie musi od niego odpocząć.
Orion zamierza kiedyś jeszcze odwiedzić ten słoneczny kraj, jednak nie w najbliższym czasie. Na razie musi od niego odpocząć.
Nazwa 1
Lorem Ipsum jest tekstem stosowanym jako przykładowy wypełniacz w przemyśle poligraficznym. Został po raz pierwszy użyty w XV w. przez nieznanego drukarza do wypełnienia tekstem próbnej książki. Pięć wieków później zaczął być używany przemyśle elektronicznym, pozostając praktycznie niezmienionym. Spopularyzował się w latach 60. XX w. wraz z publikacją arkuszy Letrasetu, zawierających fragmenty Lorem Ipsum, a ostatnio z zawierającym różne wersje Lorem Ipsum oprogramowaniem przeznaczonym do realizacji druków na komputerach osobistych, jak Aldus PageMaker
Nazwa 2
Lorem Ipsum jest tekstem stosowanym jako przykładowy wypełniacz w przemyśle poligraficznym. Został po raz pierwszy użyty w XV w. przez nieznanego drukarza do wypełnienia tekstem próbnej książki. Pięć wieków później zaczął być używany przemyśle elektronicznym, pozostając praktycznie niezmienionym. Spopularyzował się w latach 60. XX w. wraz z publikacją arkuszy Letrasetu, zawierających fragmenty Lorem Ipsum, a ostatnio z zawierającym różne wersje Lorem Ipsum oprogramowaniem przeznaczonym do realizacji druków na komputerach osobistych, jak Aldus PageMaker
Gość
Gość
13 IX | Madeline Slughorn | Liquid Paradise
Na chwilę opuściłem wzrok na szklankę trzymaną między dłoniami, obserwując trasę palców krążących po jej krawędzi. Czułem się dziwnie siedząc w towarzystwie damy odzianej w sukienkę koloru wina, które sączyła ze swojego kieliszka, jednocześnie nie na miejscu i właściwie. Wywoływało to ukłucie rozdrażnienia, tym silniejsze, że miałem świadomość, iż to co powinno mnie w kobiecie irytować nie wzbudzało tych uczuć, które powinno. Nie do końca rozumiałem czemu nie rozgniewała mnie bezpardonowość Madeline Slughorn, a to zdecydowanie mi się nie podobało.
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Orion Black dnia 05.04.19 20:00, w całości zmieniany 3 razy
Gość
Gość
10 XI | Walburga Black | Komnaty Walburgi i Oriona
Dzisiaj od rana nie pałałem jednak chęcią rozmów, potrzebowałem samotności, dlatego też po pracy wymieniłem się z krewnymi jedynie niezbędnymi uprzejmościami, by następnie skierować swoje kroki do własnej komnaty. Chciałem jedynie zatopić się w kolejnej księdze prawiącej o regułach rządzących naszym społeczeństwem i zapewne studiowałbym ją do wieczora, gdyby nie krótkie pukanie, które było jedynym zwiastunem wtargnięcia do mojej samotni, którego dokonała na chwilę później Walburga. Zaskoczony uniosłem głowę znad lektury, przyglądając się chwilę małżonce w ciszy, by następnie z westchnieniem zamknąć tomiszcze i podnieść się od stolika.
KIEDY? | KTO? | GDZIE?
OPIS
KIEDY? | KTO? | GDZIE?
OPIS
[bylobrzydkobedzieladnie]
Gość
Gość
O. Black
Szybka odpowiedź