Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Mleko i miód
AutorWiadomość
i've got you
Można poznać ją po limonkowym kitlu i mandarynkowym płaszczu w duecie z ozdobionym pomponem beretem. Można poznać ją po uśmiechu i smutku, które w jej oczach odzwierciedlają się tak mocno jak smak malinowych lodów w samym środku lata. Można poznać ją po jasnych lokach, gorącym sercu i zapachu wiśni z nutą jaśminu.
1935 - 1946 urodzona jako ostatnia, przed nią są dwaj bracia i starsza siostra († 1955r.)
1946 - 1953 Hogwart, Hufflepuff; jako pogodna uczennica w żółtym szaliku wolała integrację z młodymi czarodziejami niż naukę (do czasu)
1953 - 1956 zmieniła żółty szalik na limonkowy kitel i rozpoczęła staż w św. Mungu
1956 - {...} zgrabnym susem przeskoczyła na specjalizację na oddziale przypadków przedmiotowych
[bylobrzydkobedzieladnie]
breathe
then begin again
then begin again
Ostatnio zmieniony przez Ida Lupin dnia 28.01.19 13:53, w całości zmieniany 1 raz
Jak oczy są oknami duszy, no to zróbmy przeciąg
esencja Idy <3
do mleka i miodu koniecznie dodaj kombinację porannego, nieśmiałego soku dyniowego oraz nocnych herbat w oparach rozmów
(pees, alex, porywaj ją na fabułę, bo chce Was czytać już i teraz i zaraz)
do mleka i miodu koniecznie dodaj kombinację porannego, nieśmiałego soku dyniowego oraz nocnych herbat w oparach rozmów
(pees, alex, porywaj ją na fabułę, bo chce Was czytać już i teraz i zaraz)
kołyszę się na nitce nieokreślonych pragnień, palce zaczepiam o rozszczepione na liściu słońce, chwytam umykający wszechświat
Rory Prewett
Zawód : botanik
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zaręczony
and meet me there,
with bundles of flowers
we'll wait through
the hours of cold
with bundles of flowers
we'll wait through
the hours of cold
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
na pewno zaprzyjaźnimy się z Dei!
a tak na serio, to podrzucam ci Benjamina. duża różnica wieku, różnica zachowań i w ogóle większości spraw, ALE wymyślmy coś. nastaw mi nos albo inną część ciała. no i być może pałętasz się/pałętałaś się wokół tego fircyka Alexa, którego mam na oku, bo daje Percivalowi dżinsy, więc jakąś relkę możemy zakręcić <3
a tak na serio, to podrzucam ci Benjamina. duża różnica wieku, różnica zachowań i w ogóle większości spraw, ALE wymyślmy coś. nastaw mi nos albo inną część ciała. no i być może pałętasz się/pałętałaś się wokół tego fircyka Alexa, którego mam na oku, bo daje Percivalowi dżinsy, więc jakąś relkę możemy zakręcić <3
there was an orchid as beautiful as the
seven deadly sins
seven deadly sins
Deirdre Mericourt
Zawód : namiestniczka Londynu, metresa nestora
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
one more time for my taste
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
OPCM : 45 +3
UROKI : 4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 60 +8
ZWINNOŚĆ : 21
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Śmierciożercy
Alex, nie ma cię parę sekundek, dłuży mi się jak miesiąc
Rory i całkiem nowy zapach działu naukowego biblioteki londyńskiej!
Dei/Ben, totalnie widzę Idę w roli super fanki Bena!!! Ma w pokoju jego plakaty i karty, kupowała wszystkie numery wydań sportowych tylko po to, żeby poczytać o jego sukcesach i ogólnie o karierze. Ze smutkiem przyjęła wieść o porzuceniu przez niego Quidditcha, ale fanką charyzmatycznego brodacza-wielkoluda jest wciąż! Mogą poznać się w całkiem przypadkowych okolicznościach. Przyjdź do Munga ze zmutowanym gumochłonem przyssanym do łokcia .
Rory i całkiem nowy zapach działu naukowego biblioteki londyńskiej!
Dei/Ben, totalnie widzę Idę w roli super fanki Bena!!! Ma w pokoju jego plakaty i karty, kupowała wszystkie numery wydań sportowych tylko po to, żeby poczytać o jego sukcesach i ogólnie o karierze. Ze smutkiem przyjęła wieść o porzuceniu przez niego Quidditcha, ale fanką charyzmatycznego brodacza-wielkoluda jest wciąż! Mogą poznać się w całkiem przypadkowych okolicznościach. Przyjdź do Munga ze zmutowanym gumochłonem przyssanym do łokcia .
breathe
then begin again
then begin again
Na pewno znamy się ze szkoły, mogliśmy się nawet lubić, może czasem uczyliśmy się razem bo jestem typem, co nie potrafi się skupić jak czegoś nie lubi i zanim przeczyta stronę podręcznika to zamiecie pustynię, zrobi dziesięć herbat, trzy kawy, ciasto upiecze i spróbuje lewitować nad nudnym podręcznikiem, bo może wiedza w tym czasie sama wejdzie do głowy Może miałaś być stróżem, żebym jednak coś przeczytał, a ja Ci zapełniałem przerwy. No i zadawałem pytania jak czegoś nie łapałem, a Ty się lepiej uczyłaś bo człowiek dobrze się uczy jak musi kogoś innego uczyć!
I pewnie część takich sesji naukowych skończyła się bitwą na kolorowe śnieżki, czy próbą zrobienia jak najwyższej wieży która się nie wywróci z krzeseł jakie stały w Wielkiej Sali przy pomocy wingardium leviosy. Taka magiczna jenga, a można ważne zaklęcie potrenować!
Potem pewnie za wiele do czynienia ze sobą nie mieliśmy, bo wiadomo że po Hogwarcie wir życia wciąga, kręci i w ogóle szaleje, ale pewnie czasem Cię w Mungu widuję, bo ofermą byłem, jestem i będę, może Ciebie czasem w cukierni spotkam c:
Ew możemy nadal się jakoś kolegować też. W sumie to szukam towarzysza do ogarniania numerologii, a widzę, że masz ją na ładnej dwójeczce c:
I pewnie część takich sesji naukowych skończyła się bitwą na kolorowe śnieżki, czy próbą zrobienia jak najwyższej wieży która się nie wywróci z krzeseł jakie stały w Wielkiej Sali przy pomocy wingardium leviosy. Taka magiczna jenga, a można ważne zaklęcie potrenować!
Potem pewnie za wiele do czynienia ze sobą nie mieliśmy, bo wiadomo że po Hogwarcie wir życia wciąga, kręci i w ogóle szaleje, ale pewnie czasem Cię w Mungu widuję, bo ofermą byłem, jestem i będę, może Ciebie czasem w cukierni spotkam c:
Ew możemy nadal się jakoś kolegować też. W sumie to szukam towarzysza do ogarniania numerologii, a widzę, że masz ją na ładnej dwójeczce c:
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Mleko i miód
Szybka odpowiedź