XI - A. Farley vs F. Fox
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Frederick Fox 13.11.1956 r.
Wartość żywotności Alexa: 220
Wartość żywotności Fredericka: 270
[bylobrzydkobedzieladnie]
Wartość żywotności Alexa: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
[bylobrzydkobedzieladnie]
I show not your face but your heart's desire
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 57
'k100' : 57
Zrezygnował z obrony, postawił na własny spryt - być może urok i tak był nie do zatrzymania. Sprowadził Alexa do parteru. Może to dobrze, bo Selwyn najwyraźniej potrzebował mocneo potrząśnięcia, aby w końcu zmusić mnie do wyczarowania tarczy.
- Protego!
- Protego!
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 90
'k100' : 90
Srebrzysta poświata tarczy zamigotała przede mną, zmieniając trajektorię lotu zaklęcia. Wykonałem szybki półobrót nadgarstka, w ślad za nim z mojego gardła wyrwała się kolejna inkatnacja.
- Glacius.
- Glacius.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 96
'k100' : 96
| 185/220, -5
Niech tego w kitę czesanego cwaniaka gęś kopnie, wymamrotałem sam do siebie pod nosem, ledwo słyszalnie, kiedy Fox odbił mój urok i dograł do niego kolejny. Uniosłem różdżkę ze świstem, wypowiadając inkantację:
- Protego Horribilis!
Niech tego w kitę czesanego cwaniaka gęś kopnie, wymamrotałem sam do siebie pod nosem, ledwo słyszalnie, kiedy Fox odbił mój urok i dograł do niego kolejny. Uniosłem różdżkę ze świstem, wypowiadając inkantację:
- Protego Horribilis!
'k100' : 92
'k100' : 92
| 185/220, -5
Tarcza, która się przede mną rozpostarła sprawiła, że musiałem lekko zmrużyć oczy. Na moje usta prawie wkradł się uśmiech - prawie, ponieważ wiedziałem, że teraz przyszła kolej na mój atak. Cóż, jeden się udał, więc dlaczego by nie kolejny?
Wycelowałem w aurora, uciekając się do jednego z moich ulubionych zaklęć ofensywnych.
- Commotio - wymówiłem inkantację, a hikorowa różdżka znów świsnęła w powietrzu.
Tarcza, która się przede mną rozpostarła sprawiła, że musiałem lekko zmrużyć oczy. Na moje usta prawie wkradł się uśmiech - prawie, ponieważ wiedziałem, że teraz przyszła kolej na mój atak. Cóż, jeden się udał, więc dlaczego by nie kolejny?
Wycelowałem w aurora, uciekając się do jednego z moich ulubionych zaklęć ofensywnych.
- Commotio - wymówiłem inkantację, a hikorowa różdżka znów świsnęła w powietrzu.
'k100' : 97
'k100' : 97
Potężne uroki wymagały jeszcze silniejszych tarcz - i taka właśnie ulotniła się z końca różdżki Alexandra. Moje zaklęcia rozmyły się nad areną, ustępując miejsca czarom tkanym przez uzdrowiciela. Tym razem równie precyzyjnych bezlitosnych jak moje własne.
- Protego maxima!
- Protego maxima!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 29
'k100' : 29
242/270 -5
Było blisko. Tarcza osłoniła mnie, ustępując jednak pod naciskiem wiązek elektrycznych, które rozbiegły się po moim ciele, wywołując nieprzyjemne napięcie mięśni.
- Everte stati! - Pojedynek trwał dalej, jeszcze wszystko mogło się wydarzyć.
Było blisko. Tarcza osłoniła mnie, ustępując jednak pod naciskiem wiązek elektrycznych, które rozbiegły się po moim ciele, wywołując nieprzyjemne napięcie mięśni.
- Everte stati! - Pojedynek trwał dalej, jeszcze wszystko mogło się wydarzyć.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 89
'k100' : 89
| 185/220, -5
Serce zabiło mi mocniej, kiedy tarcza Foxa pękła niczym skorupka jajka, wystawiając Gwardzistę na działanie zaklęcia. Nie pozostał jednak dłużny, znów odwdzięczając się potężnym urokiem - nie tak silnym jednak, jak ostatnio.
- Protego Maxima! - wymówiłem znów inkantację, która zginęła gdzieś w huku potężnego grzmotu przetaczającego się na zewnątrz areny.
Serce zabiło mi mocniej, kiedy tarcza Foxa pękła niczym skorupka jajka, wystawiając Gwardzistę na działanie zaklęcia. Nie pozostał jednak dłużny, znów odwdzięczając się potężnym urokiem - nie tak silnym jednak, jak ostatnio.
- Protego Maxima! - wymówiłem znów inkantację, która zginęła gdzieś w huku potężnego grzmotu przetaczającego się na zewnątrz areny.
'k100' : 16
'k100' : 16
XI - A. Farley vs F. Fox
Szybka odpowiedź