XI - F. Fox vs C. Grey [NPC]
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Christian Grey 08.11.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Christiana: 200
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Christiana: 200
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 162-180 |
71-80% | brak | -10 | 142-161 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 122-141 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 102-121 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 82-101 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 62-81 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 42-61 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 22-41 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-21 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Zaklęcie ofensywne nie poszło mi już tak sprawnie jak obrona. Ze zdziwieniem spoglądałem na byłego profesora i jego wyczyny. Czy on naprawdę właśnie wyciągnął liść i zaczął go podgryzać? Nie do końca miałem pewność, co do legalności takiego zachowania - co jeśli liść był obsypany propellerem żądlibąkowym? Nikt z sędziów naprawdę nie zmierzał zwrócić na to uwagi?
- Protego maxima! - wykrzyknąłem, ponownie zepchnięty do obrony. Zaklęcie było naprawdę silne.
- Protego maxima! - wykrzyknąłem, ponownie zepchnięty do obrony. Zaklęcie było naprawdę silne.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 54
'k100' : 54
Tarcza zalśniła, po raz kolejny chroniąc mnie przed atakiem. Powietrze uderzyło o jej świetlistą łunę, nie czyniąc mi krzywdy.
- Lamino! - Ponownie zaartykuowałem bezlitosną inkantację.
- Lamino! - Ponownie zaartykuowałem bezlitosną inkantację.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 14
'k100' : 14
Grey przeskoczył z jednej nogi na drugą, mrucząc pod nosem, jak bardzo był zawiedziony. W końcu żadne z zaklęć nawet nie drasnęło przeciwnika. Musiał jednak przyznać, że jego przeciwnik spisywał się świetnie! - Lamino - zdecydował spróbować tego samego zaklęcia.
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 93
'k100' : 93
Silne zaklęcie wystrzeliło z różdżki mężczyzny i pognało w kierunku pana Foxa. - Deprimo - zawtórował, chcąc sprawdzić, czy passa po zielenince wciąż się utrzymywała. Musiał w końcu ją wykorzystać!
'k100' : 43
'k100' : 43
Podczas gdy moja różdżka odmawiałą posłuszeństwa, ekcentryczmy mężczyzna miotał we mnie potężnymi urokami.
Pomimo skarpetek z jednorożcami, to za nic profesorem nie został.
- Protego maxima! - wypowiedziałem ze skupieniem - nie mogłem pozwolić sobie na bląd.
Pomimo skarpetek z jednorożcami, to za nic profesorem nie został.
- Protego maxima! - wypowiedziałem ze skupieniem - nie mogłem pozwolić sobie na bląd.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 73
'k100' : 73
Zatrzymałem ostrza, choć nieustanne oscylowanie a barierach obrony nie napawało mnie dumą. Byłem aurorem, taki popis zwyczajnie mi nie wypadał.
- Glacius! - zainkantowałem miękko, celując gdzieś w okolice różowych jednorożców.
- Glacius! - zainkantowałem miękko, celując gdzieś w okolice różowych jednorożców.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 98
'k100' : 98
- No, no. Elfy... To moja misja - wymamrotał, widząc piękną obronę swojego przeciwnika. Sam natomiast musiał się zaraz zmierzyć z niezwykle silnym urokiem, który leciał wprost na niego. Profesor nie rzucał zaklęcia, tylko starał się ustać na nogach.
'k100' : 37
'k100' : 37
165/-5
Profesorowi nie udało się jednak utrzymać. Szamotał się przez moment, próbując się nie poślizgnąć, ale koniec końców upadł i solidnie potłukł sobie pośladki. Syknął, czując pulsujący ból i wstał dopiero z pomocą sędziego. - Glacius - rzucił w przeciwnika, wpierw zagryzając zieleninkę. Sam chciał wypróbować to zaklęcie.
Profesorowi nie udało się jednak utrzymać. Szamotał się przez moment, próbując się nie poślizgnąć, ale koniec końców upadł i solidnie potłukł sobie pośladki. Syknął, czując pulsujący ból i wstał dopiero z pomocą sędziego. - Glacius - rzucił w przeciwnika, wpierw zagryzając zieleninkę. Sam chciał wypróbować to zaklęcie.
XI - F. Fox vs C. Grey [NPC]
Szybka odpowiedź