Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
There was a girl...
AutorWiadomość
... and there was a wolf.
❥ W 1943 wilkołak zamordował mi ojca. Od tego czasu pałam do wilkołaków nienawiścią jak nikt inny.
Wiesz coś więcej o tej sprawie albo jesteś z nią jakoś powiązany? Odezwij się, proszę! To ważne, bo po złapaniu wilkołaka, nie wiem, co się dalej z nim działo
❥ Lata temu, gdy mojej rodzinie wiodło się lepiej, pobierałam lekcje potrzebne do wstąpienia do szkoły Beauxbatons. Ostatecznie jednak musiałam z niej zrezygnować.
Może mieliśmy tę samą nauczycielkę albo kibicowałeś/aś mi w dążeniu do mojego celu, kiedy był jeszcze jakiekolwiek szanse?
❥ W latach 1943-1950 byłam uczennicą Hogwartu, dokładniej należałam do Gryfonów. Często pomagałam młodszym i słabszym w niektórych przedmiotach, chętnie również rozdawałam wszystkim ciastka, które robiłam podczas ferii w domu.
Może spotkaliśmy się na korytarzu, gdy patrolowałeś/aś teren jako prefekt, a ja ci przeszkodziłam, niosąc ci kruche pierniczki? Albo dawałam ci z czegoś korki, może nawet pisałam za ciebie wypracowania
❥ Później przeżyłam zawód miłosny. Serce złamał mi chłopak, którego poznałam wakacjami nad jeziorem. Uratował mnie, gdy skręciłam sobie kostkę, zahaczając o coś w wodzie
❥ Obecnie pracuję w cukierni jako czekoladniczka/cukierniczka, umiem więc świetnie gotować. Z chęcią pouczę Cię tej niesamowitej sztuki
❥ Wiele lat gram na (co prawda starym i rozstrojonym, ale zawsze coś!) pianinie, na pewno więc coś zagram, jeśli zechcesz wpaść do mnie po coś konkretnego albo po prostu by posłuchać cudownych wygrywanych przeze mnie melodii <3
❥ Całkiem w porządku radzę sobie z eliksirami, choć robię to bardziej hobbistycznie, nie mam nawet licencji. Jeżeli będziesz w potrzebie, nie wahaj się do mnie podejść, na pewno spróbuję coś zaradzić
❥ Kwiatki i inne roślinki to moja domena, z pewnością więc przyjmę możliwość dowiedzenia się o nich więcej
❥ Jazdę na łyżwach też lubię, więc jeśli chcesz mieć trochę zabawy, z miłą chęcią dotrzymam ci towarzystwa, rozbijając się po lodzie
❥ Popływajmy, gdy nikt nie patrzy! Uwielbiam wodę, nie mogę więc znieść myśli, że od czasu śmierci taty mama nieprzychylnie patrzy na moje zapuszczanie się bliżej lasu i wymykanie się samotnie nad jezioro
❥ I wiele więcej, myślę, że na pewno się dogadamy
Oh my darling ClementineYou were lost and gone forever
Dreadful sorrow, Clementine
Dreadful sorrow, Clementine
Clementine Thorne
Zawód : ~ Czekoladniczka ~
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
Do you ever feel like a misfit?
Everything inside you is
Dark and twisted
Oh, but it's okay to be different