Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Listy do Kaelie
AutorWiadomość
Przez nagły powrót do kraju oraz wybuch anomalii, Kaelie nie zdecydowała się na zakup sowy. Na wszelkie listy odpowiada zazwyczaj poprzez sowę nadawcy albo kradnie podopieczną kuzynki. O czym Dhalia nie wie, albo udaje, że nie wie.
I can still breathe,
so I'm fine
so I'm fine
Dnia 29 grudnia przed wschodem słońca, patronus w kształcie płaszczki zjawia się w Twoim pokoju, by przytulić cię we śnie i przemówić znajomym, łagodnym głosem Susanne:Kalcia, wstawaj! Pada kryształowy deszcz, łap co popadnie!
Link do rzutu kością: Źródło
I show not your face but your heart's desire
Przeczytaj Tonks
Szanowna Potter, Uprzejmie informuję o niezwłocznym przystąpieniu do podejścia numer siedemdziesiąt osiem w sprawie zapoznania się ze strukturą tworzenia raportów.
Jesteś pewna, ale to PEWNA, że to mój raport jest do poprawy? Słowo krukona, byłam pewna że tym razem zrobiłam to jak należy. Nawet byłam z siebie trochę dumna.
I, kochanie, mogłabyś nie nazywać mnie panną? Wolałabym żeby o mojej samotności nie przypominały mi dodatkowo pisma z Biura Aurorów.
Ps. uh, zaledwie? Wspaniałomyślnie. Masz rację - nie chcemy.
Pss. Zdajesz sobie sprawę, że już właściwie nie jestem w stanie siadać?
Psss. Postaram się cię do tego nie zmuszać. Ale nie składam żadnych obietnic.
Pssss. Co? I odmawiam zeznań w tej sprawie.
Psssss. Ah. Hm. No tak.
Jesteś pewna, ale to PEWNA, że to mój raport jest do poprawy? Słowo krukona, byłam pewna że tym razem zrobiłam to jak należy. Nawet byłam z siebie trochę dumna.
I, kochanie, mogłabyś nie nazywać mnie panną? Wolałabym żeby o mojej samotności nie przypominały mi dodatkowo pisma z Biura Aurorów.
Ps. uh, zaledwie? Wspaniałomyślnie. Masz rację - nie chcemy.
Pss. Zdajesz sobie sprawę, że już właściwie nie jestem w stanie siadać?
Psss. Postaram się cię do tego nie zmuszać. Ale nie składam żadnych obietnic.
Pssss. Co? I odmawiam zeznań w tej sprawie.
Psssss. Ah. Hm. No tak.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Metamorfomag
Zakon Feniksa
przeczytaj Sue Lovegood
Kalciu, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że mogłaś to zobaczyć na własne oczy! Niesamowite, prawda? Trochę martwię się o faunę, biedne stworzonka musiały być nieźle skołowane. Na pewno nie wiedziały, co się dzieje i mogły trochę ucierpieć pod kryształowym prysznicem - ale z drugiej strony, czym jest taki deszcz przy anomaliach? Myślę, że ich kres także odczuły dosyć szybko. Wciąż trudno mi uwierzyć, że mamy za sobą ten koszmar, ale jednego jestem pewna. Trzeba to uczcić! Bez Ciebie to żadne uczczanie, dlatego dobrze, że akurat nadarza się okazja. Mam nadzieję, że widzimy się na sylwestrze? Nie wiem, czy to najlepsze okoliczności do oglądania kryształów, chociaż tego też nie odpuszczę.
Znajdź mnie koniecznie przed Nowym Rokiem!
PS. Jakiej sowy? Tylko papugę. Sue
Znajdź mnie koniecznie przed Nowym Rokiem!
PS. Jakiej sowy? Tylko papugę. Sue
how would you feel
if you were the sunset
sailing alone
behind the mountains?
how would you feel
if you were the sunrise
woke up at dawn
once in a lifetime?
if you were the sunset
sailing alone
behind the mountains?
how would you feel
if you were the sunrise
woke up at dawn
once in a lifetime?
Szef Biura Aurorów PILNE
Staw się NATYCHMIAST w sali obrad Biura Aurorów. Czekają pilne rozkazy. To kwestia życia i śmierci. Zabierz z sobą eliksiry, świstokliki, miotłę, wszystko, co może się przydać.
K. Rineheart
K. Rineheart
| wątek będzie prowadzony w tym temacie z fabularną datą 31 III, godzina 22:30; w celu usprawnienia wspólnej gry pozwalam sobie narzucić czasowy limit na odpis, 48 godzin (12.02, godzina 23:00)
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
WE ARE RUNNING OUT OF TIME
Kieran Rineheart
Zawód : Rebeliant, auror
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowiec
I pochwalam tajń życia w pieśni
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
OPCM : 40 +5
UROKI : 30 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20 +3
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
. P.M
Mała łajzo, Mam nadzieję, że jesteś cała i żywa zdrowa, i brak kontaktu z twojej strony nie jest złym znakiem. Zważywszy na to, że ani moi ani twoi rodzice nie są zbyt dyskretni w kwestiach problemów z dziećmi, domyślam się, że do nich nie wróciłaś... gdybyś potrzebowała pomocy, dachu nad głową, świeżych ciastek, rozmowy, to wiesz, gdzie mnie szukać. Penny
awareness is the enemy of sanity, for once you hear the screaming
it never stops.
it never stops.
Penelope Moore
Zawód : magipsychoterapeutka
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
w psychoterapii jest takie powiedzenie: albo ekspresja albo depresja.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Arabella Figg kwiecień
Kaelie, wciąż słyszę Twój głos, jak echo tamtych zdarzeń. Zacięta płyta pamięci nie odtwarza niczego nowego. Martwię się.
Wiem, że pierwsza kwietniowa noc była koszmarem i nie chcę, byś do niej wracała - muszę jednak dać Ci znać, że udało mi się zrobić to, o co poprosiłaś.
Sygnał poszedł w świat, czekam na jakiś od Ciebie, napisz mi, proszę, czy jesteś we względnie bezpiecznym miejscu, o ile w Londynie to w ogóle możliwe, i czy czegoś nie potrzebujesz.
Wiesz, nazwałam Twojego jelenia. Słyszałaś kiedyś o Herne? Ten Twój wyglądał zupełnie jak on, świetliście biały strażnik, mówiący ludzkim głosem, bo zaklęta w nim jest Twoja dusza (to musi być potężna magia, czułam się przy nim bezpiecznie, choć przekazał mi okropne wieści).
Marcella opowiedziała mi, czym jest patronus. Nie wiem, czy kiedykolwiek się nad tym zastanawiałaś - czemu Twój przybiera właśnie taką formę, ale ja widziałam w nim tę samą siłę, którą masz w sobie. Herne stał się symbolem oporu przeciwko najeźdźcom; jestem pewna, że nieprzypadkowo to właśnie w jelenia ubiera się Twoja dusza.
Podziwiam Cię za to, na co się odważyłaś tamtej nocy, Ella
Wiem, że pierwsza kwietniowa noc była koszmarem i nie chcę, byś do niej wracała - muszę jednak dać Ci znać, że udało mi się zrobić to, o co poprosiłaś.
Sygnał poszedł w świat, czekam na jakiś od Ciebie, napisz mi, proszę, czy jesteś we względnie bezpiecznym miejscu, o ile w Londynie to w ogóle możliwe, i czy czegoś nie potrzebujesz.
Wiesz, nazwałam Twojego jelenia. Słyszałaś kiedyś o Herne? Ten Twój wyglądał zupełnie jak on, świetliście biały strażnik, mówiący ludzkim głosem, bo zaklęta w nim jest Twoja dusza (to musi być potężna magia, czułam się przy nim bezpiecznie, choć przekazał mi okropne wieści).
Marcella opowiedziała mi, czym jest patronus. Nie wiem, czy kiedykolwiek się nad tym zastanawiałaś - czemu Twój przybiera właśnie taką formę, ale ja widziałam w nim tę samą siłę, którą masz w sobie. Herne stał się symbolem oporu przeciwko najeźdźcom; jestem pewna, że nieprzypadkowo to właśnie w jelenia ubiera się Twoja dusza.
Podziwiam Cię za to, na co się odważyłaś tamtej nocy, Ella
I show not your face but your heart's desire
Listy do Kaelie
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy