Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Pyxis
AutorWiadomość
Młoda sówka zastąpiła pierwszą sowę Persephone kilka miesięcy temu, gdy ta ucierpiała podczas jednej z nawałnic. Pyxis niezawodnie szybko dostarcza wszystkie listy, bywa jednak kapryśna i zdarza jej się odmówić wydania wiadomości, gdy jego odbiorca nie przygotował żadnego smakołyku w ramach wdzięczności. Wszelkie gwałtowne gesty i hałas łatwo ją płoszą. Zanim dziobnie, wydaje z siebie przeraźliwie głośny, charkliwy skrzek.
- List:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.imgur.com/L2rgqXK.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> Persephone Flint <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> PODPIS<!--
--></span></span></div></div></div></div>
Gość
Gość
Przeczytaj Adelaide Nott
Lady Flint, najdroższa Persephone, przyjmij proszę zaproszenie na ostatni Sabat w tym roku - i zarazem pierwszy nadchodzącego. To wyjątkowy bal dla wyjątkowych osób, a Ty, moja piękna, bez wątpienia musisz się na nim znaleźć! To wszak idealna okazja do zaprezentowania Twych młodych wdzięków, które przyciągają spojrzenia kawalerów, ja sama zaś nie mogę się doczekać rozmowy o moich ulubionych perfumach, wiesz, których - masz doskonały gust jeśli chodzi o zapachy i mam nadzieję, że uda mi się namówić Cię na wzbogacenie najczęściej używanego przeze mnie flakonika. Rzecz jasna po balu, tam oddamy się tylko nieskrępowanej rozrywce!
Będę z niecierpliwością oczekiwać Cię w Hampton Court - zabawa ma charakter balu maskowego, więc Twoja kreatywność będzie mogła znaleźć ujście w intrygującej kreacji.
Do szybkiego zobaczenia, droga Persephono Adelaide Nott
Będę z niecierpliwością oczekiwać Cię w Hampton Court - zabawa ma charakter balu maskowego, więc Twoja kreatywność będzie mogła znaleźć ujście w intrygującej kreacji.
Do szybkiego zobaczenia, droga Persephono Adelaide Nott
Otwórz liścik Isabella Selwyn
Droga Persephone! Jakże miły jest dla mnie Twój liścik, kochana Persephone! Ten nowy rok rozpoczął się dla mnie przyjemnie i wierzę, że dla nas obydwu okaże się wyjątkowy. Mam tak wiele nowin, słówka same wypływają spod mego pióra, a tęsknota mocno rozpaliła się w mym sercu, kiedy tylko ujrzałam Pyxis. Za każdym razem, gdy gubię się rozmarzona między alejkami mych cieplarni, wspominam Twoje oblicze droga lady Flint. Z pewnością spotkanie z Tobą zdołałby rozwiać wszelkie smutki związane ze smutnym, zimowym widokiem rozespanych ogrodów. Domyślam się, że i Ty niecierpliwie wyczekujesz pierwszych wiosennych pąków.
Co powiesz na spotkanie w Wieży Astrologów? Londyńskie uliczki zdają się nas wyczekiwać, droga Persephono. Później mogłybyśmy udać się na wspomnianą herbatkę w jednej z uroczych kawiarenek. Skrycie marzę o tym, by móc znów odwiedzić wspaniałą stolicę. Och, mam Ci tak wiele do powiedzenia i z radością też posłucham, jak się miewasz, najmilsza.
--> Isabella Selwyn
Co powiesz na spotkanie w Wieży Astrologów? Londyńskie uliczki zdają się nas wyczekiwać, droga Persephono. Później mogłybyśmy udać się na wspomnianą herbatkę w jednej z uroczych kawiarenek. Skrycie marzę o tym, by móc znów odwiedzić wspaniałą stolicę. Och, mam Ci tak wiele do powiedzenia i z radością też posłucham, jak się miewasz, najmilsza.
Łączę mnóstwo uścisków,
--> Isabella Selwyn
Otwórz liścik Isabella Selwyn
Persephone, tak się cieszę na myśl o tym spotkaniu. Zdecydowanie nie możemy zwlekać zbyt długo, droga lady Flint. Co powiesz na 3 lutego? Myślę, że z trudem wysiedzę długie tygodnie oczekiwań. Jeśli tylko termin ten wyda Ci się odpowiedni, podaruj mi subtelne słówko, a już wkrótce będziemy mogły cieszyć się swoim towarzystwem przez calutki dzień. Isabella
Pyxis
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy