I. F. Fortescue vs C. Grey
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Florean Fortescue vs. Christian Grey 04.01.1957 r.
Wartość żywotności Floreana: 240
Wartość żywotności Christiana: 200
Wartość żywotności Floreana: 240
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 194 - 216 |
71-80% | brak | -10 | 170 - 193 |
61-70% | brak | -15 | 146 - 169 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 122 - 145 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 98 - 121 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 74 - 97 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 50 - 73 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 49 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Christiana: 200
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 162 - 180 |
71-80% | brak | -10 | 142 - 161 |
61-70% | brak | -15 | 122 - 141 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 102 - 121 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 82 - 101 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 62 - 81 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 42 - 61 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 41 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Nie bez powodu nauczał zaklęć! Przeskoczył z nogi na nogę, dostrzegając nieudaną tarczę i nieskuteczny atak - przyjął pozycję bojową, w przygarbieniu pochylając się trochę do przodu i poruszył różdżką, ponownie postanawiając spróbować transmutacji. - Deserpes - wypowiedział z determinacją.
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 38
'k100' : 38
Cmoknął z niezadowolenia przed nosem. No szlag, elfy go urobią przecież, nie mógł tak sobie pozwalać na niepowodzenia, musiał wziąć się w garść. Powstrzymał się przed sięgnięciem do kieszeni po liść kapusty - może już był potrzebny? Ale jeszcze, jeszcze jedno! - Aeris! - zawołał, celując we Floreana.
'k100' : 32
'k100' : 32
180/240 -10
Tym razem to Christianowi powinęła się noga, czego od razu nie zauważyłem, wciąż będąc zbyt zaoferowanym nożami w swoim brzuchu. Dopiero po chwili wycelowalem w niego różdżkę, mając nadzieję, że w końcu coś mi wyjdzie. - Caeruleusio
Tym razem to Christianowi powinęła się noga, czego od razu nie zauważyłem, wciąż będąc zbyt zaoferowanym nożami w swoim brzuchu. Dopiero po chwili wycelowalem w niego różdżkę, mając nadzieję, że w końcu coś mi wyjdzie. - Caeruleusio
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Zawód : właściciel lodziarni
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Złote skropiwszy jej brzegi
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Florean Fortescue' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 34
'k100' : 34
180/240 -10
Znowu nic nie wyszło. Czuję rezygnację, choć nie powinienem - przecież obiecałem sobie, że będę tu ćwiczył nie tylko magię, ale również silną wolę. Zmuszam się do podniesienia różdżki jeszcze raz, przecież mam szansę. - Deserpes
Znowu nic nie wyszło. Czuję rezygnację, choć nie powinienem - przecież obiecałem sobie, że będę tu ćwiczył nie tylko magię, ale również silną wolę. Zmuszam się do podniesienia różdżki jeszcze raz, przecież mam szansę. - Deserpes
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Nieaktywni
'k100' : 53
'k100' : 53
Aj, ajaj, nie było wątpliwości, że to czas na kapustę! Po drugim nieudanym zaklęciu, Christian sięgnął do kieszeni, prędko wpychając cały liść do buzi - chrupał ekspresowo, miał w tym niezłą wprawę, poza tym musiał być gotów do obrony, a wymawianie inkantacji z pełnymi ustami często kończyło się źle. Mimo tego żadne zaklęcie nie miało mu zaszkodzić - czy ten młody mężczyzna w ogóle nie zrobił postępów?! - dlatego Grey wycelował znów, głośno wymawiając formułę. - Deprimo! - zażądał, gdy z ust sypały się kapuściane wióry - niestety, nie zdążył zjeść całego liścia, ale tyle musiało wystarczyć do regeneracji mocy.
'k100' : 14
'k100' : 14
Był zdruzgotany! Otworzył usta w zaskoczeniu - dlaczego różdżka płatała mu takie figle?! Ostatni kawałek kapuścianego liścia wypadł, frunąc z żałością na ziemię, a Grey musiał spróbować ponownie. Jego ulubiona dziedzina, szlifowana całe życie, cała sprawa z elfami, powołanie - i nic, wielkie nic? Jakże tak?!
- Commotio! - podjął głosem pełnym dramatycznej rozpaczy.
- Commotio! - podjął głosem pełnym dramatycznej rozpaczy.
'k100' : 80
'k100' : 80
180/240 -10
Cóż, było źle. Nie dość, że nie obroniłem się przed silnym zaklęciem, w moją stronę już szybowało kolejne. Nie było czasu na zastanawianie się. Szybko uniosłem różdżkę, podejmując nieco zrozpaczoną próbę obrony. - Protego maxima - wypowiedziałem, mimo wszystko ze spokojem, tak jak mnie uczono.
Cóż, było źle. Nie dość, że nie obroniłem się przed silnym zaklęciem, w moją stronę już szybowało kolejne. Nie było czasu na zastanawianie się. Szybko uniosłem różdżkę, podejmując nieco zrozpaczoną próbę obrony. - Protego maxima - wypowiedziałem, mimo wszystko ze spokojem, tak jak mnie uczono.
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Nieaktywni
'k100' : 95
'k100' : 95
180/240 -10
Jakże mi ulżyło, kiedy przede mną zmaterializowała się silna tarcza. Moje lekcje chyba jednak się przydały, ale przecież samą obroną walki nie wygram, dlatego ponownie wycelowałem w Christiana, życząc mu przy tym, żeby udławił się tą kapustą. A to do mnie niepodobne! - Lancea - próbuję, choć jeszcze nigdy tego zaklęcia nie rzucałem.
Jakże mi ulżyło, kiedy przede mną zmaterializowała się silna tarcza. Moje lekcje chyba jednak się przydały, ale przecież samą obroną walki nie wygram, dlatego ponownie wycelowałem w Christiana, życząc mu przy tym, żeby udławił się tą kapustą. A to do mnie niepodobne! - Lancea - próbuję, choć jeszcze nigdy tego zaklęcia nie rzucałem.
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,