Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Wroński
AutorWiadomość
▲ Bękart Matyldy Wrońskiej i nieznanego ojca (poszukuje swoich korzeni!), wychowany jako syn męża swojej matki.
▲ Ślizgon, pałkarz i członek Klubu Pojedynków w Hogwarcie
▲ Wydalony z kursu na aurora z powodu niesatysfakcjonujących postępów
▲ Niegdyś obiecujący chłopak z dobrego (na pozór) domu
▲ Osiem lat temu
▲ Pracował/pracuje u Borgina i Burke'a, a ponadto jest człowiekiem do wynajęcia od brudnej roboty: przemytu, ochrony, zbierania informacji, wymuszania informacji, zastraszania i bicia.
▲ Ale wbrew pozorom nie gryzie i ma romantyczną duszę !
Poszukuję:
▲ Znajomych z Nokturnu: przyjaciół i "drugiej rodziny" oraz mentorów, którzy nauczyli mnie czarnej magii.
▲ Pracodawców (!): konserwatywnych szlachciców, którzy potrzebują kogoś od brudnej roboty, każdego, kto zajmuje się nielegalnymi interesami, przemytników, mózgowców potrzebujących ochroniarza, a nawet odważnych szlachcianek, które oficjalniemnienieznają, ale chcą poszpiegować swojego narzeczonego lub męża. Wasze sekrety są u mnie bezpieczne.
▲ Znajomych z kursu aurorskiego: lubiliśmy się i nasza znajomość przetrwała? A może już wtedy widzieliście we mnie oportunizm? Przyjmę sympatię, zazdrość, nienawiść...
▲ Znajomych z Hogwartu - jeśli byłeś bogatym Ślizgonem, robiłem Twoje zadania domowe za garść knutów. Jeśli byłeś mugolakiem, kradłem Twoje czekoladowe żaby.
▲ Młodszego brata, byłej dziewczyny (z miłości, flirtu albo przymusowego swatania), oraz kobiety, która uratowała mi życie: bardzo bardzo bardzo na Was czekam, szczegóły w poszukiwaniach!
▲ Maeve - moja Helena sprzed dekady
▲ Matt - brat z Nokturnu
▲ Bertie - szkoda gadać
▲ Marcella - zła glina
▲ Alphard - intratne zlecenia
▲ Pandora - stałe zlecenia
Self-made man
Ostatnio zmieniony przez Daniel Wroński dnia 18.01.20 4:29, w całości zmieniany 1 raz
Wiem, mam refleks szachisty, bo dopiero dziś udało mi się odkryć, że Daniel to jednak multi i zarazem postać, która była na tym samym roku w Slytherinie, co Alphard. Lepiej późno niż wcale, więc brawo ja!
Nasi panowie na pewno znają się ze szkoły, a nawet grali razem jako pałkarze w ślizgońskiej drużynie. Black mógł nie traktować Daniela bardzo przyjaźnie, ale na pewno czasem trzymali wspólny front jak na osoby wywodzące się z jednego domu przystało. Mogli kłócić się o zrujnowane akcje podczas ważnych meczy, ale zarazem wspierać się, gdy w odpowiedzi pałkarz z przeciwnej drużyny w ramach zemsty celował tłuczkiem w jednego z nich. Po zakończeniu edukacji ich drogi się rozeszły, nie byli zresztą aż tak blisko, aby chcieć utrzymywać ze sobą kontakt. Ale może w jakiś sposób odnowili znajomość, kiedy Black powrócił w 1952 roku po kilkuletniej podróży po Europie w rodzinne strony. Mogli spotkać się na Nokturnie, u Borgina i Burke'a. Obecnie Alphard mógłby zatrudniać Wrońskiego do małych robótek, zapewne w celu zdobycia informacji o pewnych osobach, tych niewygodnych dla nowej władzy - promugolskich politykach, działaczach, sędziach.
Co o tym sądzisz?
Nasi panowie na pewno znają się ze szkoły, a nawet grali razem jako pałkarze w ślizgońskiej drużynie. Black mógł nie traktować Daniela bardzo przyjaźnie, ale na pewno czasem trzymali wspólny front jak na osoby wywodzące się z jednego domu przystało. Mogli kłócić się o zrujnowane akcje podczas ważnych meczy, ale zarazem wspierać się, gdy w odpowiedzi pałkarz z przeciwnej drużyny w ramach zemsty celował tłuczkiem w jednego z nich. Po zakończeniu edukacji ich drogi się rozeszły, nie byli zresztą aż tak blisko, aby chcieć utrzymywać ze sobą kontakt. Ale może w jakiś sposób odnowili znajomość, kiedy Black powrócił w 1952 roku po kilkuletniej podróży po Europie w rodzinne strony. Mogli spotkać się na Nokturnie, u Borgina i Burke'a. Obecnie Alphard mógłby zatrudniać Wrońskiego do małych robótek, zapewne w celu zdobycia informacji o pewnych osobach, tych niewygodnych dla nowej władzy - promugolskich politykach, działaczach, sędziach.
Co o tym sądzisz?
Alphard Black
Zawód : specjalista ds. stosunków hiszpańsko-brytyjskich w Departamencie MWC
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
step between the having it all
and giving it up
and giving it up
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Wroński, królu złoty, ty wiesz, że my jesteśmy z tego samego roku i z tego samego domu w Hogwarcie?
you cannot burn away what has always been
aflame
Elvira Multon
Zawód : Uzdrowicielka, koronerka, fascynatka anatomii
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
Once you cross the line,
will you be satisfied?
will you be satisfied?
OPCM : 9 +1
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0