Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Horpyna
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Horpyna
Daniel udaje, że nie znosi Horpyny, a Horpyna udaje, że nie znosi Daniela. Sowa bywa agresywna i zaczepna, często dziobie obcych, ale wydaje się przywiązana do swojego pana.
- Spoiler:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://images.unsplash.com/photo-1543876140-dc6979975b25?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=1000&q=80');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> ... <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> Adresat<!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> 1.04.1956
TREŚĆ <!--
--><span class="podpis"><!--
--> Wroński <!--
--></span></span></div></div></div></div>
Self-made man
Ostatnio zmieniony przez Daniel Wroński dnia 28.01.21 16:06, w całości zmieniany 8 razy
Przeczytaj15 VIII
Wroński, Nie zaprzątałam sobie głowy słowami alchemika i Ty również nie powinieneś - wyglądał na niespełna rozumu. Wytwarzane przez niego specyfiki już dawno musiały wypaczyć obraz otaczającego go świata. Odnalezione w jego norze zapiski okazały się stosunkowo interesujące, jednak wciąż nad nimi pracuję. Widziałam kilka nazwisk, sugestii, nie chcę przy tym wyciągać żadnych daleko idących wniosków.
Dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że przebieg tamtej wizyty nie wpłynął negatywnie na Twoją sytuację zawodową, a zaklęcie czyszczące pamięć zadziałało jak należy.
Daj znać, gdybym mogła się jakoś odwdzięczyć.
M.
Dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że przebieg tamtej wizyty nie wpłynął negatywnie na Twoją sytuację zawodową, a zaklęcie czyszczące pamięć zadziałało jak należy.
Daj znać, gdybym mogła się jakoś odwdzięczyć.
M.
Maeve Clearwater
Zawód : Rebeliant, wywiadowca
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
The moments of peace that we find sometimes, they aren't anything but warfare, thinly disguised.
OPCM : 22+1
UROKI : 32+4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
Przeczytaj 30 września 1957
Panie Wroński, Po mieście zostały rozesłane listy z portretem mojego brata. W jednej treści znajduje się tam razem z nim skazaniec, to kompletny brak szacunku dla Alpharda. Chcę wiedzieć kto miał czelność, koszt nie gra roli. A.B.
[bylobrzydkobedzieladnie]
Może nic tam nie będzie. może to tylko fantazja. Potrzeba poszukiwania, która mnie wzmacnia. Potrzeba mi tego by wzrastać.
Ostatnio zmieniony przez Aquila Black dnia 15.01.21 17:31, w całości zmieniany 4 razy
Aquila Black
Zawód : badaczka historii, filantropka
Czystość krwi : Szlachetna
Czas znika, mija przeszłość, wiek niezwrotnie bieży,
A występków szkaradność lub cnoty przykłady,
Te obrzydłe, te święte zostawują ślady.
A występków szkaradność lub cnoty przykłady,
Te obrzydłe, te święte zostawują ślady.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj Frances Burroughs
Mój Drogi, Cisza przed burzą?
Dobrze, będzie tak jak zechcesz. Lecz nie jutro, jest kilka kwestii, które musimy rozważyć w związku ze zmianą.
Przyjedź do mnie jutro po południu, wszystko Ci wyjaśnię.
Dobrze, będzie tak jak zechcesz. Lecz nie jutro, jest kilka kwestii, które musimy rozważyć w związku ze zmianą.
Przyjedź do mnie jutro po południu, wszystko Ci wyjaśnię.
Ściskam,
Frances
Sometimes like a tree in flower,
Sometimes like a white daffadowndilly, small and slender like. Hard as di'monds, soft as moonlight. Warm as sunlight, cold as frost in the stars. Proud and far-off as a snow-mountain, and as merry as any lass I ever saw with daisies in her hair in springtime.
Frances Wroński
Zawód : Alchemiczka
Stan cywilny : Zamężna
Even darkness must pass. A new day will come. And when the sun shines, it'll shine out the clearer.
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Przeczytaj 27 Września 1957 roku
Najdroższy Danielu, Postanowiłam spędzić dziś trochę czasu przy kociołku oraz swoich zapasach. Dobrze wiesz, że w najbliższych dniach może nie być ku temu sposobności, a Twoje wczorajsze słowa wzbudziły mój niepokój...
Wysyłam Ci kilka fiolek, na wszelki wypadek gdybyś znalazł się w potrzasku co, mam wielką nadzieję, nie będzie miało w najbliższym czasie miejsca.
Pierwsza fiolka to Wieczny Płomień, jeśli rozlejesz go na ziemię, wywoła niezwykle bolesną iluzję spalania żywcem u wszystkich czarodziejów, znajdujących się w promieniu 20 metrów. Ty jednak nie musisz się go obawiać - zabezpieczyłam go tak, aby nie zadziałał na Ciebie. Sprytne, czyż nie?
Druga fiolka, ta z zawartością w kolorze głębokiego chabru (chabrowy to ciemny niebieski) to kameleon. Sprawia, że przez krótki okres czasu zlejesz się z otoczeniem i nie da się Ciebie dostrzec, nadal jednak da się usłyszeć Twoje kroki, musisz więc uważać, gdzie stąpasz.
Trzecia fiolka.... Trzecia fiolka jest moją dumą. To eliksir którego recepturę opracowałam od początku do końca samodzielnie. Wygląda jak woda, lecz jeśli podasz ją czarodziejowi (dolana do napoju nie wzbudzi podejrzeń) obdarzy Cię on zaufaniem niczym dobrego przyjaciela, na krótki okres czasu. Skończyłam nad nim pracę ledwie trzy dni temu, nigdy jeszcze miałam okazji przetestować go w praktyce, lecz obliczenia wskazują, że szanse powodzenia wynoszą 99.9%. Szansa na skutki uboczne to tylko jakieś 61%, ale tym nie musisz się martwić. Błagam, jeśli postanowisz go użyć zrób to rozsądnie i z głową... A później opisz mi dokładnie, jak zadziałał.
Uważaj na siebie i wróć do mnie w jednym kawałku.
Wysyłam Ci kilka fiolek, na wszelki wypadek gdybyś znalazł się w potrzasku co, mam wielką nadzieję, nie będzie miało w najbliższym czasie miejsca.
Pierwsza fiolka to Wieczny Płomień, jeśli rozlejesz go na ziemię, wywoła niezwykle bolesną iluzję spalania żywcem u wszystkich czarodziejów, znajdujących się w promieniu 20 metrów. Ty jednak nie musisz się go obawiać - zabezpieczyłam go tak, aby nie zadziałał na Ciebie. Sprytne, czyż nie?
Druga fiolka, ta z zawartością w kolorze głębokiego chabru (chabrowy to ciemny niebieski) to kameleon. Sprawia, że przez krótki okres czasu zlejesz się z otoczeniem i nie da się Ciebie dostrzec, nadal jednak da się usłyszeć Twoje kroki, musisz więc uważać, gdzie stąpasz.
Trzecia fiolka.... Trzecia fiolka jest moją dumą. To eliksir którego recepturę opracowałam od początku do końca samodzielnie. Wygląda jak woda, lecz jeśli podasz ją czarodziejowi (dolana do napoju nie wzbudzi podejrzeń) obdarzy Cię on zaufaniem niczym dobrego przyjaciela, na krótki okres czasu. Skończyłam nad nim pracę ledwie trzy dni temu, nigdy jeszcze miałam okazji przetestować go w praktyce, lecz obliczenia wskazują, że szanse powodzenia wynoszą 99.9%. Szansa na skutki uboczne to tylko jakieś 61%, ale tym nie musisz się martwić. Błagam, jeśli postanowisz go użyć zrób to rozsądnie i z głową... A później opisz mi dokładnie, jak zadziałał.
Uważaj na siebie i wróć do mnie w jednym kawałku.
Twoja przyszła żona
List dołączony do paczuszki z eliksirami.
Sometimes like a tree in flower,
Sometimes like a white daffadowndilly, small and slender like. Hard as di'monds, soft as moonlight. Warm as sunlight, cold as frost in the stars. Proud and far-off as a snow-mountain, and as merry as any lass I ever saw with daisies in her hair in springtime.
Frances Wroński
Even darkness must pass. A new day will come. And when the sun shines, it'll shine out the clearer.
Nieaktywni
Przeczytaj25 IX
Wroński, Doceniam, że próbowałeś się czegoś jeszcze dowiedzieć, nie przejmuj się jednak niepowodzeniami. Notatnik Dragana będzie musiał wystarczyć, to i tak więcej niż przypuszczałam. Nadal nie udało mi się dotrzeć do sedna sprawy, wierzę jednak, że kiedyś wpadnę na odpowiedni trop.
Niespokojniej? Myślałam, że sytuacja została ustabilizowana, a ze stabilizacją nadejdzie spokój. Przynajmniej dla tych, którzy wciąż tam mieszkają i nie skończyli z głową nabitą na pal.
Mam nadzieję, że wyjazd ze stolicy wyjdzie Ci na dobre. Inna sprawa, że konflikt rozpełzł się już po całych Wyspach, dlatego - bądź ostrożny i dbaj o swoją przyjaciółkę. Dziękuję za propozycję, będę ją mieć w pamięci, nie zamierzam jednak nigdzie wyjeżdżać. Jestem tu potrzebna.
Nie przepraszaj. Skoro już poruszyłeś ten temat, czy mógłbyś dołączyć lusterko do listu zwrotnego?
Dziękuję.
M.
Niespokojniej? Myślałam, że sytuacja została ustabilizowana, a ze stabilizacją nadejdzie spokój. Przynajmniej dla tych, którzy wciąż tam mieszkają i nie skończyli z głową nabitą na pal.
Mam nadzieję, że wyjazd ze stolicy wyjdzie Ci na dobre. Inna sprawa, że konflikt rozpełzł się już po całych Wyspach, dlatego - bądź ostrożny i dbaj o swoją przyjaciółkę. Dziękuję za propozycję, będę ją mieć w pamięci, nie zamierzam jednak nigdzie wyjeżdżać. Jestem tu potrzebna.
Nie przepraszaj. Skoro już poruszyłeś ten temat, czy mógłbyś dołączyć lusterko do listu zwrotnego?
Dziękuję.
M.
Maeve Clearwater
Zawód : Rebeliant, wywiadowca
The moments of peace that we find sometimes, they aren't anything but warfare, thinly disguised.
OPCM : 22+1
UROKI : 32+4
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
Nie skrzywdź jej, Wroński.
N
Keaton
from underneath the rubble,
sing the rebel song
sing the rebel song
Keat Burroughs
Zawód : rebeliant
Stan cywilny : Kawaler
some days, I feel everything at once, other - nothing at all. I don't know what's worse: drowning beneath the waves or dying from the thirst.
Nieaktywni
10 X 1957 Do D. Wrońskiego
Panie WrońskiJuż niejednokrotnie wykazał się Pan dyskrecją i sprytem, czego będę w najbliższym czasie potrzebował. Wiem, że potrafi Pan dotrzeć do miejsc i osób, do których dotrzeć ciężko. W związku z tym chcę, żeby określił Pan główne skupiska mugoli w moim hrabstwie. Miejsca, w których mieszkają, szlaki, którymi się poruszają. Zależy mi na dyskrecji – nie mogą się zorientować, że zaczęliśmy się nimi interesować. Edgar Burke
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Zawód : nestor, B&B, łamacz klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
OPCM : 25 +5
UROKI : 0
UZDRAWIANIE : 5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +1
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 9
Nieaktywni
Przeczytaj 5.10
Wroński sprawa jest, wracaj. carrow
Przeczytaj 5.10
Daniel Tu Zlata, twoja kuzynka (jak byłeś gówniakiem, to zrzuciłam cie z drzewa, pamiętasz? Fajne wakacje były).
Jesteś w Londynie? Bo ja tak. Jeśli ty nie - mów, gdzie mam być.
Chce się spotkać.
Sprawa jest. Z.R.
Jesteś w Londynie? Bo ja tak. Jeśli ty nie - mów, gdzie mam być.
Chce się spotkać.
Sprawa jest. Z.R.
Zlata Raskolnikova
Zawód : Komornik i najemniczka po godzinach
Stan cywilny : Wdowa
Wisi mi kto wisi na latarni
A kto o nią się opiera
A kto o nią się opiera
Genetyka : Półgoblin
Nieaktywni
Przeczytaj 10.10
Daniel Nie odzywałam się, nie bądź zły. Oczywiście, masz do tego pełne prawo, ale proszę, oszczędźmy to na czasy po wojnie. Tyle czasu zbierałam się, żeby do Ciebie napisać, ale nigdy nie znajdowałam dobrego powodu. Teraz jest inaczej, ale nim wszystko wyjawię, powiedz mi, czy mogę na Ciebie liczyć? Czy jeżeli będę potrzebowała pomocy, pomożesz mi? Mathilda
If there is a past, i have
forgotten it
forgotten it
Mathilda Wroński
Zawód : malarka
Deszczowe wtorki, które przyjdą po niedzielach
Kropelka żalu, której winien jesteś ty
Nieprawda że tak miało być
Że warto w byle pustkę iść
To wciąż za mało, moje serce, żeby żyć
Genetyka : Jasnowidz
Nieaktywni
Przeczytaj 12.10
Daniel Tak, jestem w Angli od jakiegoś czasu. Nic sie nie dzieje, chociaz chyba powinieneś wiedzieć o kilku sprawach przez które mnie tu nie było. Po pierwsze, chyba najważniejsze, zostałam mamą. Od kilku dni Peter miał wysoką gorączkę i bałam sie o niego, dlatego napisałam. Dziś juz jest lepiej, temperatura spadła. Nie chce cie kłopotać, pewnie masz dużo na głowie, trzymaj sie braciszku Mathilda
forgotten it
forgotten it
Mathilda Wroński
Genetyka : Jasnowidz
Nieaktywni
Przeczytaj 12.10
Najdroższy, Po pierwsze - weź trzy głębokie oddechy, dobrze?
Oni NIE umrą. Gorączka u noworodka nie jest czymś nadzwyczajnym i z pewnością nie oznacza, że Mathilda ma coś z głową. Może być spowodowana alergią, ssaniem piersi podczas karmienia, ząbkowaniem czy nawet podczas silniejszego płaczu. Póki nie przekracza trzydziestu dziewięciu stopni nie ma najmniejszego powodu do paniki. Chłodne okłady powinny ładnie ją zbić, może również lekko zwilżyć prześcieradło, owinąć w nie na chwilę dziecko a później wytrzeć i zawinąć kocyk. Może również go wykąpać w wodzie o temperaturze odrobinkę niższej niż temperatura dziecka.
Danny proszę, nie panikuj, gdyż naprawdę nie ma ku temu najmniejszego powodu. Jeśli faktycznie dopiero co urodziła powinniśmy zaoszczędzić jej możliwych nerwów oraz jakiegokolwiek stresu... To bardziej zaszkodzi, niż pomoże. Skoro nie napisała Ci od razu gdzie są, zapewne nie potrzebuje natychmiastowego ratunku.
Zwolnij, kochanie.
Weź pergamin oraz pióro i skreśl do niej list z zaproszeniem na obiad do Szafirowego Wzgórza. Wtedy na spokojnie będziemy mogli z nią porozmawiać i dowiedzieć się, co się stało oraz jak wygląda sytuacja, przy okazji będę mogła dać jej odpowiednie eliksiry lecznicze na wszelki wypadek. A jeśli fakycznie coś się u niej dzieje, będziemy mogli opracować odpowiedni plan.
Oni NIE umrą. Gorączka u noworodka nie jest czymś nadzwyczajnym i z pewnością nie oznacza, że Mathilda ma coś z głową. Może być spowodowana alergią, ssaniem piersi podczas karmienia, ząbkowaniem czy nawet podczas silniejszego płaczu. Póki nie przekracza trzydziestu dziewięciu stopni nie ma najmniejszego powodu do paniki. Chłodne okłady powinny ładnie ją zbić, może również lekko zwilżyć prześcieradło, owinąć w nie na chwilę dziecko a później wytrzeć i zawinąć kocyk. Może również go wykąpać w wodzie o temperaturze odrobinkę niższej niż temperatura dziecka.
Danny proszę, nie panikuj, gdyż naprawdę nie ma ku temu najmniejszego powodu. Jeśli faktycznie dopiero co urodziła powinniśmy zaoszczędzić jej możliwych nerwów oraz jakiegokolwiek stresu... To bardziej zaszkodzi, niż pomoże. Skoro nie napisała Ci od razu gdzie są, zapewne nie potrzebuje natychmiastowego ratunku.
Zwolnij, kochanie.
Weź pergamin oraz pióro i skreśl do niej list z zaproszeniem na obiad do Szafirowego Wzgórza. Wtedy na spokojnie będziemy mogli z nią porozmawiać i dowiedzieć się, co się stało oraz jak wygląda sytuacja, przy okazji będę mogła dać jej odpowiednie eliksiry lecznicze na wszelki wypadek. A jeśli fakycznie coś się u niej dzieje, będziemy mogli opracować odpowiedni plan.
Kocham Cię,
Frances
Frances Wroński
Nieaktywni
Przeczytaj 7.10.1957
Tak się składa, że również znalazłam lokum na Nokturnie. Przyjemna okolica.
Żony? O. Mały Danielek w końcu się ustatkował. Jak miło. A jak ci mówiłam o całowaniu dziewczyn, to się krzywiłeś.
Ale do rzeczy. Mam przejebane. Spotkamy się, to opowiem.
Danielu,
Chciałbyś.Tak się składa, że również znalazłam lokum na Nokturnie. Przyjemna okolica.
Żony? O. Mały Danielek w końcu się ustatkował. Jak miło. A jak ci mówiłam o całowaniu dziewczyn, to się krzywiłeś.
Ale do rzeczy. Mam przejebane. Spotkamy się, to opowiem.
Zlata
Zlata Raskolnikova
A kto o nią się opiera
A kto o nią się opiera
Nieaktywni
Przeczytaj październik 1957
Lepiej daj znać, czy potrzebujecie czegoś z jedzenia.
Drogi Kuzynie,
Nie ucz matki dzieci robić. Lepiej daj znać, czy potrzebujecie czegoś z jedzenia.
Z.
Zlata Raskolnikova
A kto o nią się opiera
A kto o nią się opiera
Nieaktywni
Przeczytaj 13.10
Daniel wiedziałam, że będziesz zły. Prosze przestań, bo zaczynam żałować, ze do ciebie napisałam. Nie ma znaczenia, kto jest ojcem, bo on juz nie żyje. Nie martw sie o nas, mieszkamy, przy Covent Garden Mathilda
forgotten it
forgotten it
Mathilda Wroński