Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Edkowe koligacje
AutorWiadomość
Edgar
Śmieszek i wesołek, najmłodszy z czwórki dzieci państwa Butterbury. Żeglarz, najemnik, poszukiwacz skarbów - ostatnie 8 lat spędził na morzu, podróżując po całym świecie. Przez chwilę mieszkał w Egipcie, w Aleksandrii. Wychował się w Hogsmeade, jego rodzice mają tam hodowlę memortków. Absolwent Hufflepuffu (1940-1947), lubi Quidditch i poker. Ma psidwaka, nazwał go Lord Aport.
Hazel Sackvilledawna przyjaciółka
* * *
Dawniej najlepsza przyjaciółka, z czasem kontakt się urwał, bo Edek wyruszył zwiedzać świat. Teraz wrócił i liczy na to, że uda się odbudować dawną relację. Dostał nawet zaproszenie na ślub Hazel - pan młody niestety zmarł.
Anthony Burke jest w porządku
* * *
Edek opycha mu wartościowy syf
Gray Burroughskolega z Hogwartu
* * *
still w kontakcie
Zapraszam!
Ostatnio zmieniony przez Edgar Butterbury dnia 28.07.15 16:20, w całości zmieniany 4 razy
Gość
Gość
Przychodzę z pozytywem, bo karta mi się podobała i łączą nas podróże, ale różnica wieku nie pasuje. Jak Edziu skończył Hogwart to Tosiek zdążył już wrócić z siedmioletniego pobytu w Azji. A liczyłam na jakąś współpracę/handel wymienny jakimiś fajnymi przedmiotami z podróży. No i różnica w statusie krwi uniemożliwia poznanie na tzw 'salonach'. Ale to nic, bo ja i tak coś chcę
Anthony Burke
Zawód : Łamacz klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
Jak mogę im odmówić,
skoro boskość chcą mi wmówić?
Nie zawiodę ich,
Bo stać mnie na ten gest
Nie zawiodę ich,
Bo stać mnie na ten gest
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
O, pozytyw z Anthonym zawsze fajny!Anthony Burke napisał:Przychodzę z pozytywem, bo karta mi się podobała i łączą nas podróże, ale różnica wieku nie pasuje. Jak Edziu skończył Hogwart to Tosiek zdążył już wrócić z siedmioletniego pobytu w Azji. A liczyłam na jakąś współpracę/handel wymienny jakimiś fajnymi przedmiotami z podróży. No i różnica w statusie krwi uniemożliwia poznanie na tzw 'salonach'. Ale to nic, bo ja i tak coś chcę
Edek co prawda pływał sobie po całym świecie i rzadko pojawiał się w Hogsmeade, ale jego statek od czasu do czasu dobijał do angielskich portów, aby sprzedać kupcom różne skarby - tymczasem Anthony jest łowcą czarnomagicznych artefaktów, może więc zamówił coś kiedyś u Edgara, dostał zamówienie na czas i odtąd fajnie im się ze sobą współpracuje? Zawsze będzie to jakaś okazja do spotkania się w Trzech Miotłach.
PS: I wybacz, że odpisuję dopiero teraz.
Gość
Gość
Edgar Butterbury napisał:
O, pozytyw z Anthonym zawsze fajny!
Edek co prawda pływał sobie po całym świecie i rzadko pojawiał się w Hogsmeade, ale jego statek od czasu do czasu dobijał do angielskich portów, aby sprzedać kupcom różne skarby - tymczasem Anthony jest łowcą czarnomagicznych artefaktów, może więc zamówił coś kiedyś u Edgara, dostał zamówienie na czas i odtąd fajnie im się ze sobą współpracuje? Zawsze będzie to jakaś okazja do spotkania się w Trzech Miotłach.
PS: I wybacz, że odpisuję dopiero teraz.
Wybaczam Jak najbardziej mi odpowiada.
Anthony Burke
Zawód : Łamacz klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
Jak mogę im odmówić,
Nie zawiodę ich,
Bo stać mnie na ten gest
Nie zawiodę ich,
Bo stać mnie na ten gest
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
wpadam z Grayem, bo Gray nawet bardziej niż lubi Quidditch, w podobnych latach był w Hogwarcie i niby jest o dwa lata młodszy, ale to nie powinno aż tak mocno przeszkadzać, szczególnie w późniejszych latach, bo na początku to wiadomo, co się taki trzecioklasista będzie z pierwszakiem zadawał
Gość
Gość
A otóż są powody dla, który Arthur i Edgar powinni zostać przyjaciółmi!
1. Są w tym samym wieku.
2. Oboje zostali przydzieleni do Hufflepuffu czy pewnie mieli wspólne dormitorium.
3. Kibicują tej samej drużynie quidditcha.
4. Edgara zawsze wszędzie było pełno a Arthur ma tendencje do pakowania się w kłopoty. Cóż to za wspaniałe połączenie!
5. Edgar jako podróżnik chce zobaczyć cały świat a Arthur pragnie go na malować.
No powiedz mi, że nie będą przyjaciółmi :sad: :sad:
1. Są w tym samym wieku.
2. Oboje zostali przydzieleni do Hufflepuffu czy pewnie mieli wspólne dormitorium.
3. Kibicują tej samej drużynie quidditcha.
4. Edgara zawsze wszędzie było pełno a Arthur ma tendencje do pakowania się w kłopoty. Cóż to za wspaniałe połączenie!
5. Edgar jako podróżnik chce zobaczyć cały świat a Arthur pragnie go na malować.
No powiedz mi, że nie będą przyjaciółmi :sad: :sad:
Gość
Gość
Edkowe koligacje
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania