III - A. Farley vs. J. Vane
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Jayden Vane 13.03.1957r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Jaydena: 252
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Jaydena: 252
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 204 - 226 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 203 |
61-70% | brak | -15 | 153 - 177 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 52 - 77 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 51 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Jayden Vane' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 88
--------------------------------
#2 'k20' : 13
#1 'k100' : 88
--------------------------------
#2 'k20' : 13
Kolejne zaklęcie trafiło Jaydena, lecz ten bynajmniej nie zamierzał się poddać. Alexander musiał przejść do obrony.
– Protego! – wymówił inkantację, a jego różdżka znów zaświszczała w powietrzu.
– Protego! – wymówił inkantację, a jego różdżka znów zaświszczała w powietrzu.
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 83
'k100' : 83
Tarcza zmaterializowała się przed Alexandrem, rozbłysnęła światłem w kontakcie z zaklęciem, po czym odbiła je na powrót w stronę Vane'a. Farley prędko wykonał kolejny gest, wymawiając inkantację.
– Aeris!
– Aeris!
'k100' : 53
'k100' : 53
|167/252 -15 (30 oparzenia, 20, 35 elektryczne)
Różowy pył obleciał go całego i osiadł na ubraniach profesora, który nagle poczuł tęsknotę za czymś, czego nie znał. Za wspaniałym krajem w centrum Europy. Widział go chyba na mapach dziadka, ale nie miało to znaczenia. Pragnął wypowiedzieć te słowa. - Litwo, Ojczyzno moja! Ty jesteś jak zdrowie. Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. - Ah, jakie to były wspaniałe słowa, chociaż w ogóle ich nie rozumiał. I co to był za język? - Protego Maxima - rzucił między słowami.
Różowy pył obleciał go całego i osiadł na ubraniach profesora, który nagle poczuł tęsknotę za czymś, czego nie znał. Za wspaniałym krajem w centrum Europy. Widział go chyba na mapach dziadka, ale nie miało to znaczenia. Pragnął wypowiedzieć te słowa. - Litwo, Ojczyzno moja! Ty jesteś jak zdrowie. Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. - Ah, jakie to były wspaniałe słowa, chociaż w ogóle ich nie rozumiał. I co to był za język? - Protego Maxima - rzucił między słowami.
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
'k100' : 37
'k100' : 37
|132/252 -20
Nieważne. Jego obrażenia i porażka były bez znaczenia. Były niczym w porównaniu do istoty i piękna wypływającego z profesora. Wszyscy musieli to usłyszeć. - Panno święta, co Jasnej bronisz Częstochowy. I w Ostrej świecisz Bramie! Ty, co gród zamkowy nowogródzki ochraniasz z jego wiernym ludem! Jak mnie dziecko do zdrowia powróciłaś cudem. Gdy od płaczącej matki, pod wwoją opiekę ofiarowany martwą podniosłem powiekę. I zaraz mogłem pieszo, do twych świątyń progu iść za wrócone życie podziękować Bogu. Tak nas powrócisz cudem na Ojczyzny łono!... - mówił, mówił i mówił. Gdzieś tam przemknęło mu zaklęcie. - Jinx - rzucił jakby nie kontrolując już niczego.
Nieważne. Jego obrażenia i porażka były bez znaczenia. Były niczym w porównaniu do istoty i piękna wypływającego z profesora. Wszyscy musieli to usłyszeć. - Panno święta, co Jasnej bronisz Częstochowy. I w Ostrej świecisz Bramie! Ty, co gród zamkowy nowogródzki ochraniasz z jego wiernym ludem! Jak mnie dziecko do zdrowia powróciłaś cudem. Gdy od płaczącej matki, pod wwoją opiekę ofiarowany martwą podniosłem powiekę. I zaraz mogłem pieszo, do twych świątyń progu iść za wrócone życie podziękować Bogu. Tak nas powrócisz cudem na Ojczyzny łono!... - mówił, mówił i mówił. Gdzieś tam przemknęło mu zaklęcie. - Jinx - rzucił jakby nie kontrolując już niczego.
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
'k100' : 100
'k100' : 100
Brwi Alexa powędrowały wysoko, wysoko do góry. Powędrowały tak wysoko, że aż skryły się pod opadającymi na jego czoło lokami. Że co? Słuchał bełkotu Jaydena i zaczął zastanawiać się, czy przypadkiem nie zrobił profesorowi większej krzywdy niż to zakładał. Zaklęcia wciąż jednak miał składne, dlatego Farley prędko uniósł różdżkę, nie chcąc stykowo wylądować na deskach.
– Protego Maxima!
– Protego Maxima!
'k100' : 59
'k100' : 59
Tarcza rozjaśniała przed Alexem i wchłonęła zaklęcie. Dźwięki – słowa? – wypowiadane przez Jaydena brzmiały dziwnie szeleszcząco i kanciasto, utrudniając Farleyowi skupienie się. Ściągnął brwi niżej na oczy i wymierzył w pokrytego różowym pyłem Jaydena.
– Jęzlep!
– Jęzlep!
'k100' : 6
'k100' : 6
|127/252 -30
- Furnunculus - wypowiedział profesor, jednak nie to było ważne. Nie zamierzał dawać się uciszać! Nigdy! - Tak nas powrócisz cudem na Ojczyzny łono! Tymczasem, przenoś moją duszę utęsknioną do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych, szeroko nad błękitnym Niemnem rozciągnionych; do tych pól malowanych zbożem rozmaitem, wyzłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem.
- Furnunculus - wypowiedział profesor, jednak nie to było ważne. Nie zamierzał dawać się uciszać! Nigdy! - Tak nas powrócisz cudem na Ojczyzny łono! Tymczasem, przenoś moją duszę utęsknioną do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych, szeroko nad błękitnym Niemnem rozciągnionych; do tych pól malowanych zbożem rozmaitem, wyzłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem.
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.