Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Alex Davies
AutorWiadomość
to sentymentalna dziewczyna, znacząco dotknięta samotnością; zarówno w latach szkolnych, jak i w dzieciństwie. Teraz również została skazana na odosobnienie od ludzi, lecz tym razem, była to jej w pełni świadoma decyzja. Alex ma raczej skomplikowaną naturę, a na pewno ciężko ją wyczuć. Wobec kumulujących się wewnątrz niej emocji, nie zawsze jest w stanie dostosować swoją reakcję do określonej sytuacji. Chociaż kiedyś tak rozpaczliwie goniła za towarzystwem, teraz zawieranie nowych kontaktów nie przychodzi jej z taką łatwością. Jej rozstrojenie emocjonalne niegdyś uważała za wadę. Teraz ma to za swój największy atut.
▲ czarownica półkrwi, wychowana w Hogsmeade
▲ wychowanka Hogwartu, a dokładniej Ravenclawu
▲ gdy coś zwróci jej szczególną uwagę, jest na tyle podekscytowana, że pomimo początkowego wycofania, może zasypać rozmówcę falą zalewających ją wrażeń
▲ posiada kaprysy, które bywają uciążliwe nawet dla niej samej. Z natury jest raczej spokojna, lecz ciotka zaszczepiła w niej umiejętność używania ciętego języka, co z przyjemnością wykorzystuje
▲ jest wrażliwcem, jednak uzewnętrznia się to jedynie w sytuacjach, kiedy przebywa sama
Success is the abilityto go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
Na pewno na siebie wpadliśmy w Londynie. Być może widziałaś, co robiłem, może to ja gdzieś z ukrycia, niepozornie przyglądałem się Tobie, jak wyciągałaś cudzą sakiewkę, a potem poszedłem za Tobą, żeby wyciągnąć ją Tobie zanim ją ukryjesz, znikniesz mi z oczu
ay, Romale, ay, Chavale
Djelem, djelem, lungone dromensa
maladilem baxtale Romensa
maladilem baxtale Romensa
James Doe
Zawód : grajek, złodziejaszek
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Żonaty
Duchy świata, cyganie,
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
OPCM : 0
UROKI : 0 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 12 +6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 35
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Zakonu Feniksa
Tutaj lepszy brat od tego wyżej (i nie żonaty, Jimmy no doprawdy…) się zgłasza
Mogliśmy wpaść na siebie początkiem jesieni 1955 w Szkocji, może dopiero co się poznaliśmy, kiedy od października Tomek zaczął witać w Londynie, a może to dopiero styczeń będzie nam sprzyjał wspólnym kłopotom?
Mogliśmy wpaść na siebie początkiem jesieni 1955 w Szkocji, może dopiero co się poznaliśmy, kiedy od października Tomek zaczął witać w Londynie, a może to dopiero styczeń będzie nam sprzyjał wspólnym kłopotom?
Alex Davies
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania