Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
danse macabre
AutorWiadomość
- þó siámk meirr um Muninn -
Tańcząca pośród cieni, zasłuchana w szepty spowijające Nokturn. Mała dama o kryształowych oczach i sercu utkanym z klątw. Jedyna córka, jedyna skaza. Szukająca najpiękniejszych pąków, gotowych rozkwitnąć pod chłodnymi palcami kuzyna. Fascynatka końca oraz idei nieistnienia.
▲ córka zimy, owoc z Borginowego drzewa ▲ absolwentka Durmstrangu ▲ niespełniona baletnica, tkaczka klątw ▲ wysłuchująca szczurzych zwierzeń ▲ bywalczyni czystokrwistych salonów ▲
Gość
Gość
i ache in a language so old that even the earth no longer remembers; so dead that it has returned to dust
Calder Borgin
Zawód : zaklinam teraźniejszość
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
you're not dead but
you're not alive either
you're a ghost with
a beating heart
you're not alive either
you're a ghost with
a beating heart
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
moi przyjaciele Ci się zwierzają
może ja też
wpadnę też z Danielem na spokojnie, nasi ojcowie brzmią jak panowie, którzy mogli się kiedyś lubić i cenić, a sam Daniel często dorabia/dorabiał u B&B !
może ja też
wpadnę też z Danielem na spokojnie, nasi ojcowie brzmią jak panowie, którzy mogli się kiedyś lubić i cenić, a sam Daniel często dorabia/dorabiał u B&B !
intellectual, journalist
little spy
little spy
Steffen Cattermole
Zawód : młodszy specjalista od klątw i zabezpieczeń w Gringottcie, po godzinach reporter dla "Czarownicy"
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Żonaty
I like to go to places uninvited
OPCM : 30 +7
UROKI : 5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 35 +4
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 16
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
mój dzieciaczek
My blood is a flood of rubies, precious stones
it keeps my veins hot, the fire
found a home in me
it keeps my veins hot, the fire
found a home in me
Min Stillhet, niech nasze polowanie się zacznie, a serca innych napełni trwoga
Steffenie,
poczekaj, aż twoi przyjaciele cię dopadną
może ja też
Entuzjaści starożytnych run, poczucia władzy oraz idei czystej krwi zawsze znajdą między sobą nić porozumienia, ich przyjaźń nie byłaby niczym dziwnym podobnie, jak obecność Wrońskich na wystawnych kolacjach u pana Borgina. Kto wie? Może Daniel w przerwach od szkoły gościł i na nich również, nadąsany i gniewny wobec świata, mając za towarzystwo o wiele młodszą dziewczynkę o szklanych oczach i nieruchomej buzi. Kwestią jest, czy wolałbyś, żeby relacja między Ase a Danielem sięgała tak wczesnych lat, czy bardziej teraźniejszości. I czy miałoby być to coś głębszego, coś ponad płyciznę współpracy dotyczącą funkcjonowania sklepu
Francesca, pokaż mi swój świat, a ja opowiem ci, co słyszę
Steffenie,
poczekaj, aż twoi przyjaciele cię dopadną
może ja też
Entuzjaści starożytnych run, poczucia władzy oraz idei czystej krwi zawsze znajdą między sobą nić porozumienia, ich przyjaźń nie byłaby niczym dziwnym podobnie, jak obecność Wrońskich na wystawnych kolacjach u pana Borgina. Kto wie? Może Daniel w przerwach od szkoły gościł i na nich również, nadąsany i gniewny wobec świata, mając za towarzystwo o wiele młodszą dziewczynkę o szklanych oczach i nieruchomej buzi. Kwestią jest, czy wolałbyś, żeby relacja między Ase a Danielem sięgała tak wczesnych lat, czy bardziej teraźniejszości. I czy miałoby być to coś głębszego, coś ponad płyciznę współpracy dotyczącą funkcjonowania sklepu
Francesca, pokaż mi swój świat, a ja opowiem ci, co słyszę
Gość
Gość
danse macabre
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania