Wydarzenia

Ekipa forum
Finella Foss (budowa)
AutorWiadomość
Finella Foss (budowa) [odnośnik]15.05.20 15:47

Finella Sylvia Foss

Data urodzenia: 01.06.1949
Nazwisko matki: Blackburn
Miejsce zamieszkania: niegdyś Londyn
Czystość krwi: Mugolak
Wzrost: 119cm
Waga: 21kg
Kolor włosów: mysi brąz
Kolor oczu: niebieskie
Znaki szczególne: świeża blizna na prawym ramieniu

Z czym kojarzy mi się dzieciństwo?
Zapach świeżo upieczonego placka wiśniowego mamy, stojący na parapecie,miesza się z cudną wonią kwitnących fiołków, które akurat znajdują się obok niego. Bawię się na podwórku, ciesząc się ciepłymi promykami południowego słońca. Kopię dołki w trawie, dopiero co zasadzonej przez tatę. Szukam biedronek i biegam za motylami. Nucę piosenkę, do której tańczyłam ostatnio z mamą. Brudzę moją sukienką błotem. Cieszę się dzieciństwem, tymi dniami niewinności i beztroski. Bawię się, śmieję, dokazuję. Jeszcze nie wiem, co życie dla mnie planuje.

Pamiętam strach w oczach mojego ojca tego dnia. Słyszę ponownie w uszach krzyk mojej matki. Widzę przed oczami jak upada na ziemię. Usta szeroko otwarte, oczy lekko przymknięte, pierwsza łza ucieka jej z pod powiek. Stara się zakryć dłońmi twarz, powstrzymać krzyk rozpacz, lecz nie daje rady. Patrzę na nią, nie wiedząc za bardzo co się dzieje. Jeszcze nic do mnie nie dotarło i jeszcze przez długi czas będę miała problem, by zrozumieć co dokładnie stało się tego dnia.  

Widzę jak mama w pośpiechu się pakuje. Moje idealnie poskładane sukieneczki lądują w starej walizce ojca. W jej oczach widzę strach i rozpacz. Nie jestem pewna co się dzieję, gdzie jedziemy? Gdzie jest tata, czemu nie wrócił do domu? Rozpiera mnie złość. Nie chcę opuszczać domu, nic nie rozumiem. Chcę podejść do mamy, zbuntować się, ale czuję, że to nie jest dobry moment. Nic nie mówię, a z szafki zaraz obok mnie spada wazon.

Patronus: Nie znam jeszcze żadnych zaklęć.

Statystyki i biegłości
StatystykaWartośćBonus
OPCM: 0 Brak
Zaklęcia i uroki: 0 Brak
Czarna magia: 0 Brak
Magia lecznicza: 0 Brak
Transmutacja: 0 Brak
Eliksiry: 0 Brak
Sprawność: 0 Brak
Zwinność: 5 Brak
JęzykWartośćWydane punkty
Język ojczysty: angielski II0