Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Ghede
AutorWiadomość
towarzysz doli i niedoli, od wielu lat.
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.pinimg.com/564x/30/01/4f/30014f869caca5e69620d89a1a389b08.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">. </span><span class="pdt"><!--
--> S. Shacklebolt <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> adresat <!--
--></span><span class="tresc">treśćtreśćtreść<!--
-->.<!--
--><span class="podpis"><!--
--> podpis <!--
--></span></span></div></div></div></div>
[bylobrzydkobedzieladnie]
goddesses don't speak in whispers;
they scream.
Zachary Shafiq Wyspa Man
Szanowna Lady Shacklebolt! Serdecznie dziękuję za Twe życzenia. Wierzę, że moja odpowiedź zastanie Ciebie w równie doskonałej formie oraz bezpiecznych murach Brighton Pavillion. Już na wstępie proszę o wybaczenie z powodu zwięzłości tego listu. Czas nagli mnie w pewnych obowiązkach, którymi nie chcę Cię obarczać.
Pozostaję niezmierzenie zaskoczony Twoją propozycją, lady. Oczywiście, znajdę czas, byśmy mogli porozmawiać w cztery. Pozwól mi, proszę, określić termin spotkania, jak tylko wrócę z podróży.
Z wyrazami szczerego szacunku lord Zachary Shafiq,
szajch Doliny Królów
Pozostaję niezmierzenie zaskoczony Twoją propozycją, lady. Oczywiście, znajdę czas, byśmy mogli porozmawiać w cztery. Pozwól mi, proszę, określić termin spotkania, jak tylko wrócę z podróży.
Z wyrazami szczerego szacunku lord Zachary Shafiq,
szajch Doliny Królów
Once you cross the line
Zachary Shafiq
Zawód : Ordynator oddziału zatruć eliksiralnych i roślinnych, Wielki Wezyr rodu
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
I am an outsider
I don't care about
I don't care about
the in-crowd
OPCM : 21 +1
UROKI : 4 +2
ALCHEMIA : 8
UZDRAWIANIE : 26 +5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 5
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Zachary Shafiq Wyspa Man
Szanowna Lady Shacklebolt! Dziękuję za Twój list!
Pozwól, że kilka szczegółów o mojej kształcącej podróży do Szkocji zdradzę podczas naszego spotkania. Wybacz mi, proszę raz jeszcze, zwięzłość tego listu. Jeszcze kilka najbliższy dni będę zajęty dodatkowymi dyżurami w szpitalu, lecz w przyszłym tygodniu mam dość czasu, aby poświęcić go tylko Tobie, lady.
Z serdecznymi pozdrowieniami, lord Zachary Shafiq
szajch Doliny Królów
Pozwól, że kilka szczegółów o mojej kształcącej podróży do Szkocji zdradzę podczas naszego spotkania. Wybacz mi, proszę raz jeszcze, zwięzłość tego listu. Jeszcze kilka najbliższy dni będę zajęty dodatkowymi dyżurami w szpitalu, lecz w przyszłym tygodniu mam dość czasu, aby poświęcić go tylko Tobie, lady.
Z serdecznymi pozdrowieniami, lord Zachary Shafiq
szajch Doliny Królów
Once you cross the line
Zachary Shafiq
I am an outsider
I don't care about
I don't care about
the in-crowd
Nieaktywni
Przeczytaj 31 maja 1957 roku.
Droga Safio, Wraz z listem przesyłam Ci recepturę na Eliksir Wspomagający Kiełkowanie. Najważniejszym składnikiem jest wijołapka, która jako składnik o naturze szlachetnej, wymaga szlachetnego bądź neutralnego serca. Ja najbardziej lubię przyrządzać ten eliksir z sercem w postaci płatków ciemiernika oraz dodatkiem skrzydełek elfa.
Przy średniej wielkości roślinie potrzeba pięciu - sześciu kropel aby przywrócić ją do życia, musisz jednak mieć na uwadze rośliny po ich użyciu - niektóre odmiany potrzebują odrobinę więcej, innym wystarczy jedynie odrobina.
Mam nadzieję, że ten specyfik pomoże Twoim roślinom.
Jeśli posiadałabyś jakiekolwiek pytania, nie wahaj się wysłać mi listu.
Przy średniej wielkości roślinie potrzeba pięciu - sześciu kropel aby przywrócić ją do życia, musisz jednak mieć na uwadze rośliny po ich użyciu - niektóre odmiany potrzebują odrobinę więcej, innym wystarczy jedynie odrobina.
Mam nadzieję, że ten specyfik pomoże Twoim roślinom.
Jeśli posiadałabyś jakiekolwiek pytania, nie wahaj się wysłać mi listu.
Z pozdrowieniami,
Frances Burroughs do listu dołączona jest niewielka karteczka z recepturą.
Sometimes like a tree in flower,
Sometimes like a white daffadowndilly, small and slender like. Hard as di'monds, soft as moonlight. Warm as sunlight, cold as frost in the stars. Proud and far-off as a snow-mountain, and as merry as any lass I ever saw with daisies in her hair in springtime.
Frances Wroński
Zawód : Alchemiczka
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Zamężna
Even darkness must pass. A new day will come. And when the sun shines, it'll shine out the clearer.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Zachary Shafiq Wyspa Man
Szanowna Lady Shacklebolt! Piszę te słowa z nadzieją, iż list zastanie Ciebie w dobrym zdrowiu i nastroju, a jednocześnie przepraszam, że treść ta pozostaje skromna w słowa.
Przyjmij, proszę, moje zaproszenie do londyńskich ogrodów królewskich na wspólny spacer. Mimo upalnej pogody wciąż pozostają niezwykle piękne o tej porze roku. Ze swojej strony oferuję kilka dowolnych dni przed końcem lipca. Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć wolny czas.
Czekam na odpowiedź.
Z serdecznymi pozdrowieniami, Zachary Shafiq
Przyjmij, proszę, moje zaproszenie do londyńskich ogrodów królewskich na wspólny spacer. Mimo upalnej pogody wciąż pozostają niezwykle piękne o tej porze roku. Ze swojej strony oferuję kilka dowolnych dni przed końcem lipca. Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć wolny czas.
Czekam na odpowiedź.
Z serdecznymi pozdrowieniami, Zachary Shafiq
Once you cross the line
Zachary Shafiq
I am an outsider
I don't care about
I don't care about
the in-crowd
Nieaktywni
Odbierz list D. Macnair
Szanowna panno Shacklebolt, Nie ukrywam, że zaskoczył mnie panienki list, a tym bardziej zawarta w nim prośba. Oczywiście mogę przystać na propozycję i postarać się przekazać możliwe dużo wiedzy, która w przyszłości zaowocuje potężnymi talizmanami. Nigdy nie były one moją mocną stroną; szczerze powiedziawszy nie zagłębiałem się w ich tajniki, jednakże starożytne runy nie mają przede mną żadnych sekretów. Proszę o wskazanie miejsca, dnia oraz godziny spotkania - włożę wszelkie starania, aby przełożyć własne plany.
Liczę, że panienki ojciec ma się w zdrowiu. Proszę go ode mnie serdecznie pozdrowić. D. Macnair
Liczę, że panienki ojciec ma się w zdrowiu. Proszę go ode mnie serdecznie pozdrowić. D. Macnair
Drew Macnair
Zawód : Namiestnik hrabstwa Suffolk, fascynat nakładania klątw
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zaręczony
Danger is a beautiful thing when it is purposefully sought out.
OPCM : 40
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5 +4
CZARNA MAGIA : 60 +7
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Metamorfomag
Śmierciożercy
Odbierz list D. Macnair
Szanowna lady, Zatem proszę się mnie spodziewać w najbliższych dniach. Liczę, że moja wiedza okaże się dla panienki użyteczna. Z góry pragnę tylko uprzedzić, iż nie jestem stworzony do nauczania, choć zrobię co w mojej mocy. D. Macnair
Drew Macnair
Zawód : Namiestnik hrabstwa Suffolk, fascynat nakładania klątw
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zaręczony
Danger is a beautiful thing when it is purposefully sought out.
OPCM : 40
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5 +4
CZARNA MAGIA : 60 +7
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Metamorfomag
Śmierciożercy
prosimy o potwierdzenie przybycia na PW Aquili Black do 23.01
I show not your face but your heart's desire