Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Beza
Strona 2 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Beza
Beza z czekoladową posypką; mała acz zadziorna sowa, której nie straszny żaden kot! Bywa złośliwa, dziabiąc podczas odbierania listu, prócz tego jednak wydaje się być dość spokojną i potulną sową, przywiązaną do swojej właścicielki, która nadała jej imię po ulubionym deserze.
and just in time, in the right place
steadily emerging with grace
Ostatnio zmieniony przez Vivienne Bulstrode dnia 19.07.21 19:15, w całości zmieniany 2 razy
Vivienne Bulstrode
Zawód : Arystokratka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
shuffling the cards of your game
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
5 stycznia 1958 r.(pieczęć Ministerstwa Magii)
Lady Bulstrode,
w związku z podjętymi ostatnimi czasy środkami ostrożności zmuszającymi Ministerstwo Magii do rozpoczęcia powszechnego poboru w imieniu panującego Ministra Magii zwracam się do Panny z prośbą o pomoc w krzewieniu obywatelskich postaw.
Prócz mężczyzn do służby powołano wybrane dziewczęta, które mają odebrać przeszkolenie pozwalające im przejąć obowiązki polowych sanitariuszek. Wsparcie i obecność lady w szpitalu podczas tych czynności, a także Wasza pomoc przy codziennych czynnościach, mogłyby pomóc pojąć młodym kobietom konieczność i wagę podejmowanych obowiązków, a rannym na froncie czarodziejom - przynieść potrzebną im otuchę. Na miejscu pojawią się reporterzy Walczącego Maga.
Uprzejmie proszę o informację, czy będzie lady w stanie pojawić się na miejscu.
Data i adres zaplanowanych czynności:
Komisja Magiwojskowa nr 13 dnia 1 lutego 1958 r. o godzinie 8:30 rano, Sala Odpraw, II poziom Ministerstwa Magii, Londyn. Na Komisję należy zabrać różdżkę dla potwierdzenia tożsamości.
w związku z podjętymi ostatnimi czasy środkami ostrożności zmuszającymi Ministerstwo Magii do rozpoczęcia powszechnego poboru w imieniu panującego Ministra Magii zwracam się do Panny z prośbą o pomoc w krzewieniu obywatelskich postaw.
Prócz mężczyzn do służby powołano wybrane dziewczęta, które mają odebrać przeszkolenie pozwalające im przejąć obowiązki polowych sanitariuszek. Wsparcie i obecność lady w szpitalu podczas tych czynności, a także Wasza pomoc przy codziennych czynnościach, mogłyby pomóc pojąć młodym kobietom konieczność i wagę podejmowanych obowiązków, a rannym na froncie czarodziejom - przynieść potrzebną im otuchę. Na miejscu pojawią się reporterzy Walczącego Maga.
Uprzejmie proszę o informację, czy będzie lady w stanie pojawić się na miejscu.
Data i adres zaplanowanych czynności:
Komisja Magiwojskowa nr 13 dnia 1 lutego 1958 r. o godzinie 8:30 rano, Sala Odpraw, II poziom Ministerstwa Magii, Londyn. Na Komisję należy zabrać różdżkę dla potwierdzenia tożsamości.
☆Jayden Vane
Trzynastego lutego pojawiam się na spotkaniu w Old Inverlochy Castle. Zdołam znaleźć też czas na rozmowę z Lady. Będę wyczekiwał o szóstej wieczorem w krużgankach zachodnich.
Lady Bulstrode,
Proszę wybaczyć, iż odpisuję dopiero teraz. Początek roku okazał się być może zbyt owocny w nowości. To był mój błąd, w którym lata szkolne przeniosły się na moje postrzeganie Twojej osoby, a granice stały się mgliste. Jedynego winnego proszę szukać we mnie — nie zaś w sobie. Trzynastego lutego pojawiam się na spotkaniu w Old Inverlochy Castle. Zdołam znaleźć też czas na rozmowę z Lady. Będę wyczekiwał o szóstej wieczorem w krużgankach zachodnich.
Z uznaniem,
prof. Jayden Vane
prof. Jayden Vane
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj Lady Travers
Vivienne! Nie masz pojęcia jak ucieszył mnie widok Bezy stukającej w okno mojej samotni. Wciąż jeszcze miotam się pomiędzy niechęcią do wszystkiego co choć trochę przypomina człowieka, a chęcią zobaczenia przynajmniej jednej przyjaznej twarzy. Wybacz mi te dziwne myśli ale zima nigdy nie była dla mnie dobrą porą roku. Nuda wynikająca z wszechogarniającej beli i mróz przenikający przez nawet najgrubsze futra zawsze wprawia mnie w dziwny stan otępienia, z którym będę musiała się mierzyć jeszcze przez kolejne tygodnie. Czy znów za dużo powiedziałam? Więc pewnie jeszcze raz powinnam Cię prosić o wybaczenie. W końcu jako dama nie powinnam się skarżyć na swój los.
Sabat na szczęście przeminął i chwalmy za to los. Nie będę Ci opisywać moich wrażeń bo nawet pergamin nie jest wstanie przyjąć wszystkiego co ciśnie mi się w tej chwili na usta. Masz zupełną rację, ewentualną wymianę informacji zostawmy na nasze spotkanie. Z chęcią usłyszę o wszystkich Twoich społecznych podbojach i triumfach. Jest to dla mnie zawsze ciekawe źródło wiedzy w w kwestiach, które mimo upływu lat wciąż pozostają mi obce.
Co zaś się tyczy znalezionego przez Ciebie skarbu to czuje się zaintrygowana. Twój opis sugeruje kilka kwestii, ale jak tylko zobaczę książkę nabiorę co do niej pewności. Chętnie Ci wszystko wyjaśnię i pokażę. Także spokojnie możesz szykować dla mnie pokój. Wyrwanie się z Norfolk choć na chwilę z pewnością dobrze mi zrobi. Czy pasowałoby gdybym przyjechała pod koniec stycznia?
PS. Przestań być dla siebie tak surowa! Jesteś genialna i czas najwyższy w to uwierzyć
Junona
Sabat na szczęście przeminął i chwalmy za to los. Nie będę Ci opisywać moich wrażeń bo nawet pergamin nie jest wstanie przyjąć wszystkiego co ciśnie mi się w tej chwili na usta. Masz zupełną rację, ewentualną wymianę informacji zostawmy na nasze spotkanie. Z chęcią usłyszę o wszystkich Twoich społecznych podbojach i triumfach. Jest to dla mnie zawsze ciekawe źródło wiedzy w w kwestiach, które mimo upływu lat wciąż pozostają mi obce.
Co zaś się tyczy znalezionego przez Ciebie skarbu to czuje się zaintrygowana. Twój opis sugeruje kilka kwestii, ale jak tylko zobaczę książkę nabiorę co do niej pewności. Chętnie Ci wszystko wyjaśnię i pokażę. Także spokojnie możesz szykować dla mnie pokój. Wyrwanie się z Norfolk choć na chwilę z pewnością dobrze mi zrobi. Czy pasowałoby gdybym przyjechała pod koniec stycznia?
PS. Przestań być dla siebie tak surowa! Jesteś genialna i czas najwyższy w to uwierzyć
Junona
Come out, sea demons wherever you are
your queen summons you
your queen summons you
Junona Travers
Zawód : geograf, podróżnik teoretyczny, naukowiec
Samotność ma swoje przywileje; w samotności można robić to, na co ma się ochotę.
Nieaktywni
☆Jayden Vane
To, co mówiłem, jest prawdą. To, jak to robiłem, było niewłaściwe. Nie chcę i nie zamierzam się tłumaczyć, bo mój stan emocjonalny i sytuacja trwająca wokół nas nie powinny mieć wpływu na to, jak się do Ciebie zwracałem. Ciężko być wobec mnie wyrozumiałym, ale dlatego proszę — jeśli kiedykolwiek jeszcze się spotkamy, bądź cierpliwa. A ja postaram się wynieść lekcję ze spotkania, które mi dałaś.
Jesteś dobrą osobą, Vivienne. Kiedy jesteśmy szczęśliwi, jesteśmy zawsze dobrzy, lecz kiedy jesteśmy dobrzy, nie zawsze jesteśmy szczęśliwi. Wolę, abyś była szczęśliwa, aniżeli brała na siebie ciężar balastu. Zbyt wielu dobrych ludzi już ucierpiało.
Nie bój się jednak iść dalej. Obawiaj się tylko ludzi, którzy będą chcieli zatrzymać Cię w miejscu.
Vivienne,
Czasem chcielibyśmy, aby słowa same układały się w odpowiedni sposób bez zabierania głosu. Chciałbym mieć taką zdolność. By poruszać się bez strachu w labiryncie zeznań, jednak — w przeciwieństwie do Ciebie — nie mam takiej umiejętności i nigdy nie będę jej mieć. To, co mówiłem, jest prawdą. To, jak to robiłem, było niewłaściwe. Nie chcę i nie zamierzam się tłumaczyć, bo mój stan emocjonalny i sytuacja trwająca wokół nas nie powinny mieć wpływu na to, jak się do Ciebie zwracałem. Ciężko być wobec mnie wyrozumiałym, ale dlatego proszę — jeśli kiedykolwiek jeszcze się spotkamy, bądź cierpliwa. A ja postaram się wynieść lekcję ze spotkania, które mi dałaś.
Jesteś dobrą osobą, Vivienne. Kiedy jesteśmy szczęśliwi, jesteśmy zawsze dobrzy, lecz kiedy jesteśmy dobrzy, nie zawsze jesteśmy szczęśliwi. Wolę, abyś była szczęśliwa, aniżeli brała na siebie ciężar balastu. Zbyt wielu dobrych ludzi już ucierpiało.
Nie bój się jednak iść dalej. Obawiaj się tylko ludzi, którzy będą chcieli zatrzymać Cię w miejscu.
Jayden
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Nieaktywni
Przeczytaj Lady Travers
Vivienne! Bardzo się cieszę! W takim razie jesteśmy umówione. Twoje słowa przypominają mi jednak o jednej bardzo ważnej kwestii. Sądzę, że czas najwyższy ponownie zaktualizować naszą umowę odnośnie tego, że wpychanie mnie pod kopyta rozpędzonego aetona nie jest najlepszym pomysłem nam podtrzymanie naszej przyjaźni. Jak sama zauważyłaś twoje błękitne spojrzenie ani słodkie słówka nie działają na mnie tak skutecznie jak na te skamieliny co krążyły wokół twojej cudownej osoby na sabacie. O tym jednak dokładniej porozmawiamy podczas naszej herbaty. Miej proszę na uwadze, że większe emocje nie służą zdrowiu młodych dam i ze względów zdrowotnych należy mieć w zanadrzu trunki służące ich okiełznaniu.
W takim razie może już niedługo uda mi się przekonać Cię do rozmów w kolejnych językach tak bym już całkiem nie zapomniała, że znam któryś poza angielskim czy francuskim. Opowiesz mi wszystko dokładnie. Cieszę się jednak, że trafiła Ci się tak dobra nauczycielka. Co zaś się tyczy podróży już dawno mówiłam byś owinęła sobie jakiego Traversa wokół palca. Świat stałby przed tobą wtedy otworem. Pewnie po jakimś czasie nawet nasze barbarzyństwo przestałoby Ci przeszkadzać.
Junona
W takim razie może już niedługo uda mi się przekonać Cię do rozmów w kolejnych językach tak bym już całkiem nie zapomniała, że znam któryś poza angielskim czy francuskim. Opowiesz mi wszystko dokładnie. Cieszę się jednak, że trafiła Ci się tak dobra nauczycielka. Co zaś się tyczy podróży już dawno mówiłam byś owinęła sobie jakiego Traversa wokół palca. Świat stałby przed tobą wtedy otworem. Pewnie po jakimś czasie nawet nasze barbarzyństwo przestałoby Ci przeszkadzać.
Junona
Come out, sea demons wherever you are
your queen summons you
your queen summons you
Junona Travers
Zawód : geograf, podróżnik teoretyczny, naukowiec
Samotność ma swoje przywileje; w samotności można robić to, na co ma się ochotę.
Nieaktywni
do listu była dołączona paczuszka z pomniejszonymi pozycjami oraz książka
☆25.03.21
Dodatkowo zawarłem egzemplarz "O pochodzeniu magii". Podejrzewam, że w Jej rękach znajdzie bezpieczne miejsce, a Jej wrodzona, sceptyczna zdolność postawi wiele pytań w trakcie lektury. Żywię jednak nadzieję, że na kartach książki znajdą się również i odpowiedzi do chociażby części z nich.
Szanowna Lady Bulstrode,
Wierzę, że mój list znajduje Ją w dobrym zdrowiu oraz niestraszne Jej wydarzenia zalewające ostatnio Anglię. Jeśli jest inaczej, mam nadzieję, że znajdzie Lady ukojenie w literaturze — nie tylko narracyjnej, lecz także naukowej. Robiąc porządki we własnej bibliotece, natknąłem się na parę pozycji, które mogą przykuć Jej zainteresowanie. Skoro fascynują Lady aspekty magipsychiatrii, a podręcznik Mackaya i Lewisa już zapewne został przeczytany, przesyłam więc między innymi "Zrozumieć pamięć" Genovy Zabini, "Umysł niewzruszony. W szkole mistrzów" Ryana Cartera oraz "Umysł wyzwolony" Josepha Vane.Dodatkowo zawarłem egzemplarz "O pochodzeniu magii". Podejrzewam, że w Jej rękach znajdzie bezpieczne miejsce, a Jej wrodzona, sceptyczna zdolność postawi wiele pytań w trakcie lektury. Żywię jednak nadzieję, że na kartach książki znajdą się również i odpowiedzi do chociażby części z nich.
Z wyrazami szacunku,
prof. Jayden Vane
prof. Jayden Vane
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.