Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
my awful tragedy
AutorWiadomość
"Being born a woman is my awful tragedy. [...] my consuming desire to mingle with road crews, sailors and soldiers, bar room regulars-[...]-all is spoiled by the fact that I am a girl, a female always in danger of assault and battery. My consuming interest in men and their lives is often misconstrued as a desire to seduce them, or as an invitation to intimacy. [...] I want to be able to sleep in an open field, to travel west, to walk freely at night..."
Urodziła się 1 kwietnia 1933 roku, jednak na świat nie przyszła sama, a wraz z bratem bliźniakiem, który zmarł zimą zeszłego roku w tajemniczych okolicznościach. W młodości pomysłodawczyni najdziwniejszych wyskoków do zrealizowania na korytarzach Hogwartu, ale również stała bywalczyni tamtejszej biblioteki.
Wychowana w konserwatywnej rodzinie, a mimo to ma ewidentnie zbyt wielkie serce dla słabszych.
Zagubiona.
▲ Krukonka w latach 1944-1951
▲ Duch emancypantki
▲ Magizoolog w Ministerstwie Magii
▲ Mieszkanka londyńskiej kamienicy
▲ Moodboard
▲ Więcej w karcie
Zapraszam wszystkich, niezależnie od poglądów i statusu czystości krwi; dla każdego coś się znajdzie. <3
Rodzina
Perseus Crabbe
Testral dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Faustus Crabbe
Bogin dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Cornelius Sallow
Widłowąż dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Rigel Black
Tryton dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Aquila Black
Śmierciotula dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Alphard Black
Akromantula dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Mordred Wilkes
Pikujące licho dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Cygnus Black
Reem dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Bliscy i dalsi znajomi
Sir A.
Gryf dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Frances Wroński
Opalooki antypodzki dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.
Steff Cattermole
Psidwak dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Michael Tonks
Wilkołak dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Johny Bojczuk
Wozak dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Philippa Moss
Niuchacz dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Marcella Figg
Żmijoząb peruwiański dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.
Lizzie Dearborn
Brzękotka dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Keat Burroughs
Walijski zielony dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Billy Moore
Nieśmiałek dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Will Cattermole
Czarny hebrydzki dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Oleander Flint
Demimoz dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Primrose Burke
Kelpia dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Evandra Rosier
Wila dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Fran Lestrange
Trójgłowy pies dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Asbjorn Ingisson
Memortek dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Charon Burke
Sfinks dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Daniel Wroński
Smoczognik dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Cora Howell
Jednorożec dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Luna Lupin
Lunaballa dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Lyanna Zabini
Ciamarnica dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Effie Potter
Pufek dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Alex Farley
Wampus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Frederick Fox
Popiełek dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Vinc Reinheart
Świergotnik dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Fried Schmidt
Kwintoped dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Justine Tonks
Gromoptak dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Wren Chang
Bahanka dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Rubeus Hagrid
Trzyminorek dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Cillian Macnair
Druzgotek dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Isabella Presley
Salamandra ognista dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.
Cressida Fawley
Znikacz dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Vivi Bulstrode
Kuguchar dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Mathieu Rosier
Albion Czarnooki dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Caelan Goyle
Ramora dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
Craig Burke
Gargulec dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Forsythia Crabbe dnia 19.05.21 21:42, w całości zmieniany 54 razy
Mój Daniel obraca się co prawda w Nokturnowych kręgach, innych niż taka młoda dama, ale dorastał w równie bogatej i ambitnej rodzinie co Forsythia - dlatego umie się zachować, łapie się zleceń w całym Londynie (może też dla rodziny Crabbe? Pracował też fabularnie dla Alpharda Black), ale przychodzę tutaj głównie dlatego, że ojciec (a nawet ojcowie w lipcu poznał tożsamość tego biologicznego) Daniela miał równie dużo sekretów i upodobania do czarnej magii co stary Crabbe, a Wroński wyrósł w konserwatywnych/antymugolskich przekonaniach, tyle że sam nie podziela ich stuprocentowo i bardzo się w tym miota Chętnie rozegram jakieś rodzinne lub ideologiczne rozterki, budowane od podstaw podczas zbiegu losu (zlecenie, spotkanie?) lub na podstawie dłuższej znajomości. Od dekady Wroński nie kręci się w wyższych sferach jako ich bywalec (chyba, że pracownik), ale jako nastolatek mógł znać wszystkich Crabbe'ów, może nawet przyjaźnił się z bratem Forsythii?
Chętnie podrzucę też kiedyś swojego ex-aurora mugola Michaela, albo uroczego animaga-szczura Steffena, ale to z Danielem widzę najciekawszy potencjał!
Chętnie podrzucę też kiedyś swojego ex-aurora mugola Michaela, albo uroczego animaga-szczura Steffena, ale to z Danielem widzę najciekawszy potencjał!
Self-made man
„Panie Wroński, niech pan poczeka. Mam kilka pytań…” – myślę, że Sycia uderzyłaby do Daniela jako jednej z osób, które mogłyby wyjawić jej kilka tajemnic względem ojca, który tak wiele przed nią ukrywa. Zakładam już tutaj, że Wroński mógłby faktycznie wykonać kilka zleceń dla ojca Forsythii. Myślę, że próba wyciągnięcia od Dana czegokolwiek w tym temacie, zainicjowałaby ciekawy wątek w fabule lub retrospekcji! W zależności jak wolisz, choć osobiście widziałabym tu początek tej znajomości, która brzmi naprawdę ciekawie w kwestii fabularnej budowy – odnosząc się do Twoich uwag: oboje się miotają jak szaleni w poglądach, mają daddy issues, także wiele wspólnego i wiele do dyskusji. Oczywiście, wcześniej mogli przelotnie się widzieć, natomiast względem przyjaźni z jej bratem to nie wiem na ile zgrywałoby się to w czasie, skoro dekada to całkiem sporo, co nie znaczy, że jakoś kojarzyć się nie mogli, choć skoro był razem z jej bratem w Slytherinie... W sumie to jak chcesz i jak uważasz, czy dla Daniela znajomość z takim dzieciakiem (bo jakby nie było, 4 lata w wieku dojrzewania robią gigantyczne różnice) nie byłaby obciachowa czy coś w ten deseń.
Nie chcę też wybiegać nadto w przód, ale skoro Daniel taki obeznany w czarnej magii, to może coś nie coś chlapnąłby Syci do uszka. Zależy to też od jego relacji z ojcem dziewczęcia, który pewnie wielokrotnie upominał, aby Wroński trzymał się z dala od jego dzieci (głównie dla bezpieczeństwa własnych sekretów), więc tu sporo będzie zależeć co też młody mężczyzna postanowi uczynić, kiedy panna Crabbe zacznie go nękać pytaniami. Jednak to tylko luźne założenie, co sądzisz?
Myślę, że ze Steffenem mogli się kojarzyć w Hogwartu i ministerstwa, ale to możemy obgadać za jakiś czas, jak wolisz. <3
Nie chcę też wybiegać nadto w przód, ale skoro Daniel taki obeznany w czarnej magii, to może coś nie coś chlapnąłby Syci do uszka. Zależy to też od jego relacji z ojcem dziewczęcia, który pewnie wielokrotnie upominał, aby Wroński trzymał się z dala od jego dzieci (głównie dla bezpieczeństwa własnych sekretów), więc tu sporo będzie zależeć co też młody mężczyzna postanowi uczynić, kiedy panna Crabbe zacznie go nękać pytaniami. Jednak to tylko luźne założenie, co sądzisz?
Myślę, że ze Steffenem mogli się kojarzyć w Hogwartu i ministerstwa, ale to możemy obgadać za jakiś czas, jak wolisz. <3
Witam piękną panią! <3
Z pewnością Vivienne i Forsythia się znają! Rodzina matki Fors utrzymuje dobre relacje z Bulstrode'ami, byłyśmy w jednym domu Hogwartu oraz współdzielimy zainteresowanie, nawet jeśli u Vivienne jest ono ledwie co kiełkujące. Chętnie pokusiłabym się o przyjacielską relację, ciche zdradzenie sekretu lady Bulstrode w kwestii jej daru i wspólne picie herbatki podczas dyskusji na temat niedawno przeczytanych książek! Może jeszcze za młodu, wiedza Sythii i zwierzęcoustość Vivi doprowadziły do uratowania jakiegoś wychudzonego, biednego kociaka?
Z pewnością Vivienne i Forsythia się znają! Rodzina matki Fors utrzymuje dobre relacje z Bulstrode'ami, byłyśmy w jednym domu Hogwartu oraz współdzielimy zainteresowanie, nawet jeśli u Vivienne jest ono ledwie co kiełkujące. Chętnie pokusiłabym się o przyjacielską relację, ciche zdradzenie sekretu lady Bulstrode w kwestii jej daru i wspólne picie herbatki podczas dyskusji na temat niedawno przeczytanych książek! Może jeszcze za młodu, wiedza Sythii i zwierzęcoustość Vivi doprowadziły do uratowania jakiegoś wychudzonego, biednego kociaka?
and just in time, in the right place
steadily emerging with grace
Vivienne Bulstrode
Zawód : Arystokratka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
shuffling the cards of your game
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
Vivianka kochana!
Ja myślę, że może mama Syci, odwiedzała maminkę Vivi, tym samym licząc, że może przebywanie z inną dziewczynką (i to jeszcze taką dobrze wychowaną!), nieco przypiłuje temperament córeczki. Myślę, że dzięki temu różnica wieku nie robiłaby między dziewczętami, aż takiej przepaści, szczególnie jeśli chodzi o czasy nastoletnie. Może po śmierci mamy, dziewczynkom kontakt troszkę się zatarł, ale zaraz potem Vivi trafia do Ravenclawu, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby obie wtedy wróciły do dawnej przyjaźni i tak już mogło właściwie pozostać.
Ratowanie kociaka mogłybyśmy zrobić jeszcze za czasów matczynych odwiedzin (możemy zagrać retro z tego!), ale też podejrzewam, że Vivienne mogła próbować pomóc Sythii znaleźć jej zagubionego kuguchara (niestety bezskutecznie, bo się nie znalazł ), co z resztą moja bidulka mocno przeżyła, być może Vivianka stanowiła wówczas dla niej wtedy największe wsparcie?
Mam ochotę wpleść gdzieś między wierszami delikatne zauroczenie Sythii Vivanką, która uosabiała figurę idealną – wyglądała pięknie, zachowywała się nadobnie, była wszystkim co wymagano od Forki, a myślę, że właśnie przez to Crabbe’ówna mogłaby darzyć Vivi specyficznym uczuciem, którego właściwie nie rozumiała. Oczywiście, wolałabym aby lady Bulstrode o tym nie wiedziała, ale my między sobą, możemy ustalić, że był taki motyw. A może to zauroczenia nadal troszkę towarzyszy Syci zawsze gdy Viviankę widzi? Jednak Forka byłaby clueless o co chodzi, ale to tylko mój cichutki podszept, możemy to też wywalić.
Jak coś to pisz na disc albo PW, to przegadamy to wszystko głębiej.
Ja myślę, że może mama Syci, odwiedzała maminkę Vivi, tym samym licząc, że może przebywanie z inną dziewczynką (i to jeszcze taką dobrze wychowaną!), nieco przypiłuje temperament córeczki. Myślę, że dzięki temu różnica wieku nie robiłaby między dziewczętami, aż takiej przepaści, szczególnie jeśli chodzi o czasy nastoletnie. Może po śmierci mamy, dziewczynkom kontakt troszkę się zatarł, ale zaraz potem Vivi trafia do Ravenclawu, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby obie wtedy wróciły do dawnej przyjaźni i tak już mogło właściwie pozostać.
Ratowanie kociaka mogłybyśmy zrobić jeszcze za czasów matczynych odwiedzin (możemy zagrać retro z tego!), ale też podejrzewam, że Vivienne mogła próbować pomóc Sythii znaleźć jej zagubionego kuguchara (niestety bezskutecznie, bo się nie znalazł ), co z resztą moja bidulka mocno przeżyła, być może Vivianka stanowiła wówczas dla niej wtedy największe wsparcie?
Mam ochotę wpleść gdzieś między wierszami delikatne zauroczenie Sythii Vivanką, która uosabiała figurę idealną – wyglądała pięknie, zachowywała się nadobnie, była wszystkim co wymagano od Forki, a myślę, że właśnie przez to Crabbe’ówna mogłaby darzyć Vivi specyficznym uczuciem, którego właściwie nie rozumiała. Oczywiście, wolałabym aby lady Bulstrode o tym nie wiedziała, ale my między sobą, możemy ustalić, że był taki motyw. A może to zauroczenia nadal troszkę towarzyszy Syci zawsze gdy Viviankę widzi? Jednak Forka byłaby clueless o co chodzi, ale to tylko mój cichutki podszept, możemy to też wywalić.
Jak coś to pisz na disc albo PW, to przegadamy to wszystko głębiej.
Mogę podrzucić Lyannę - niby jest różnica wieku i domów w Hogwarcie, ale obie pochodzą z konserwatywnych rodzin, więc można by zaczepić coś w tym względzie. Może ojciec Lyanny był blisko z panem Crabbe? Vincent Zabini również był konserwą, i choć pozował na przykładnego obywatela, członka dobrej, czystokrwistej rodziny, to też po kryjomu maczał palce w czarnej magii i kolekcjonował dziwne, często niepokojące przedmioty. Lyanna jednak była wyrzutkiem rodziny; wszak spędziła 26 lat życia w przekonaniu, że matka przekazała jej status półkrwi, i dopiero niedawno dowiedziała się, że jest czystokrwista. Nie wiem więc, czy Forsythii wypadałoby się z nią zadawać i co myślałaby o czarnej owcy rodziny Zabinich? Teraz jednak Lyanna jest dorosłą kobietą, która dawno uwolniła się spod wpływów rodziny i żyje niezależnie, i jest czystej krwi. Może masz swoją wizję na to, czy mogłyby mieć jakieś relacje - w przeszłości lub teraz? Lyanna po kursie klątwołamaczki też przez pewien czas podróżowała, choć jej wojaże nie były tak dalekie, trzymała się Europy, a najwięcej czasu spędziła w Norwegii (ogólnie podróże Lyanny to były bodajże lata 1952-1954).
my awful tragedy
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania