Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
ladybug
AutorWiadomość
Jestem trochę zajęta, ale znajdę dla Ciebie chwilę. Możemy usiąść przy kawie. Nie chcę być złą gospodynią. Powiedzmy sobie coś miłego. Nigdy nie chciałam być w tym miejscu. Tęsknię za miłym światem. Może po prostu zapomnijmy o tym złym i bądźmy dla siebie mili?
▲ Elizabeth, ale nikt tak na nią nie mówi, Dearborn uczęszczała do Hogwartu w latach 1944 - 1951. Była dumnym Gryfonem, uczęszczała do chóru i była w drużynie Quidditcha.
▲ Dorastała w Dolinie Godryka, w domu otoczonym krzakami bzu. Od 1942 tylko z mamą i bratem. Ich ojciec odszedł na tamten świat w wyniku morderstwa.
▲ Lizzie opiekuje się chorą matką, która ma trudności z chodzeniem i zaniki pamięci. Próbuje odkryć, co dolega jej matce, gdyż magiczna medycyna nie do końca wie jak leczyć jej przypadłość.
▲ Przez cztery lata pracowała dla Magicznego Pogotowia Ratunkowego, by zrezygnować po nocy z 31 marca na 1 kwietnia 1957.
▲ Dzisiaj zaś można spotkać ją w wielu miejscach, bo zawsze wypełnia sobie dzienny grafik milionem zadań. Pomaga opiekować się dziećmi, jeździ do magicznego schroniska, a żeby zarobić jakieś większe pieniądze, pomaga jako uzdrowiciel w zniszczonym wojną Londynie. Czasami nawet nieco szemranym typom.
Elizabeth Dearborn
Zawód : ręce które leczo
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
nie pragniemy
czterech stron świata
gdyż piąta z nich
znajduje się w naszym sercu
czterech stron świata
gdyż piąta z nich
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Moja najwspanialsza siostra
becomes law
resistance
becomes duty
My biggest fear is that eventually you will see me, that way I will see
myself
Vincent Rineheart
Zawód : łamacz klątw, zielarz, dostawca roślinnych ingrediencji, rebeliant
Stan cywilny : Kawaler
Za czyim słowem podążył tak czule, że się odważył na tę
podróż groźną, rzucił wyzwanie wzburzonemu morzu?
OPCM : 30
UROKI : 31 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0 +2
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 6 +3
Zakon Feniksa
Cedric, mój najcudowniejszy brat
Isabella, my wiemy
Vincent, a Ty jesteś dla mnie zagwozdką, bo nigdy nie mogę za dobrze znaleźć, jakie masz relacje z moim kochanym braciszkiem, a to byłoby kluczowe dla naszego wspólnego zapoznania. Widzę jednak potencjał na coś bardzo ciekawego i zajmującego
Isabella, my wiemy
Vincent, a Ty jesteś dla mnie zagwozdką, bo nigdy nie mogę za dobrze znaleźć, jakie masz relacje z moim kochanym braciszkiem, a to byłoby kluczowe dla naszego wspólnego zapoznania. Widzę jednak potencjał na coś bardzo ciekawego i zajmującego
If I could write you a song to make you fall in love
I would already have you up under my arms
Elizabeth Dearborn
nie pragniemy
czterech stron świata
gdyż piąta z nich
czterech stron świata
gdyż piąta z nich
Nieaktywni
Team Gryffindor #steffen
A Michael może Cię znać z pogotowia (Ministerstwo, Just?) albo poprzez Cedrika
A Michael może Cię znać z pogotowia (Ministerstwo, Just?) albo poprzez Cedrika
Can I not save one
from the pitiless wave?
Z Twoim bratem byliśmy na jednym roku, a nawet w jednym Dormitorium. Na początku coś między nami zgrzytało, wkradała się rywalizacja, walka, zaczepki. Pewnie wspominał Ci o takim jednym chłopaku, co często dostawał wyjce na śniadanie i czasami mądrzył się na lekcjach, choć ja wcale tak nie uważałem. Miałam po prostu dużo do powiedzenia. Pech chciał, iż obaj upodobaliśmy sobie Zaklęcia i Starożytne Runy. Z czasem, kiedy Wasz dom nawiedziła okropna tragedia to właśnie ja wyciągnąłem rękę do Twojego brata, rozumiejąc go bez słów. W wieku 7 lat straciłem matkę, która była dla mnie najważniejszą osobą na świecie. Zazdrościłem też Waszej relacji z ojcem. Wymieniliśmy się informacjami, on marzył o karierze aurora, a mnie zainteresował techniką łamania klątw. Wiesz, że jego mentorem w biurze aurorów był nie kto inny jak mój ojciec? Pewnie kojarzysz, albo znasz też moją siostrę, Jacqueline. Jesteście prawie w tym samym wieku, więc pewnie nie przeszłyście obok siebie obojętnie. Potem zniknąłem, na 11 lat. Może o tym słyszałaś, raczej nie za dużo i nic dobrego. Wróciłem w styczniu, trochę się jeszcze gubię. Kilka razy spotkałem już Cedrica, a od lipca zaczynam pojawiać się w Oazie. Może dalej pozostaną tą zagwozdką? Jeżeli natkniemy się w tym miejscu, kiedy się przedstawisz na pewno Cię poznam! Myślę, że w szkole trochę opowiadaliśmy sobie na temat młodszych sióstr. I podzielam potencjał, możemy to rozwijać i zmieniać!
myself
Vincent Rineheart
Zakon Feniksa
Michael, ze Stefkiem to wiemy A z Michaelem to można podziałać, jest takim miłym facetem i w ogóle Na pewno się już gdzieś spotkali, Oaza nie jest duża, a Mike i we mnie i na pewno w Lizzie wywołuje chęć pomocy. To biedne smutne spojrzenie z avatara łamie mi serce.
Vincent, widać, że ciągle gdzieś byliśmy obok siebie, ale jednak się mijaliśmy, to na pewno wywołuje moją ciekawość. Cedric na pewno o Tobie wspominał, na pewno też kojarzyłam Jackie z dormitorium. Ta zagwozka to idealne słowo, bo mnie ciekawisz, Twoje podróże, Twoja strata, jednocześnie wzbudzasz we mnie współczucie, sympatię i strach, bo straciłeś matkę, a moja pewnie też niedługo odejdzie, co jest ciągle za moimi plecami. Nie wypada, choć zabrałabym Cię ze sobą, byś usiadł ze mną przy herbacie i tylko mówił.
Ja nie zaproponuję pierwsza.
Vincent, widać, że ciągle gdzieś byliśmy obok siebie, ale jednak się mijaliśmy, to na pewno wywołuje moją ciekawość. Cedric na pewno o Tobie wspominał, na pewno też kojarzyłam Jackie z dormitorium. Ta zagwozka to idealne słowo, bo mnie ciekawisz, Twoje podróże, Twoja strata, jednocześnie wzbudzasz we mnie współczucie, sympatię i strach, bo straciłeś matkę, a moja pewnie też niedługo odejdzie, co jest ciągle za moimi plecami. Nie wypada, choć zabrałabym Cię ze sobą, byś usiadł ze mną przy herbacie i tylko mówił.
Ja nie zaproponuję pierwsza.
If I could write you a song to make you fall in love
Elizabeth Dearborn
nie pragniemy
czterech stron świata
gdyż piąta z nich
czterech stron świata
gdyż piąta z nich
Nieaktywni
To jak wpadnę na Ciebie w Oazie i chwile porozmawiamy, możesz mi ją jednak zaproponować, bo nie lubię się narzucać, początkowo podchodząc do wszystkiego z dystansem. Wydaje mi się, że nie pozwala na to również kultura i maniery. Dobrze, że kojarzysz tylko część informacji o mnie. Jeśli to zrobisz, to na pewno się zgodzę. Wtedy możesz w sumie pytać o wszystko, chętnie opowiem Ci najróżniejsze historie. Pewnie zostawię Ci jakieś zioła, żebyś zawsze miała z czego robić herbaty, albo polecę rośliny, które będą ładnie pasować do chaty i jednocześnie oczyszczą powietrze. Może nie jestem taki zły, jakiego mnie malowali.
myself
Vincent Rineheart
Zakon Feniksa
ladybug
Szybka odpowiedź