Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Malodorka
AutorWiadomość
“Times and conditions change so rapidly
that we must keep our aim constantly focused
on the future.”
Szlachetnej krwi Brytyjka, prawdziwa córa swego urzekającego Rodu, zwana także Pięknowłosą. Poukładana młoda dama z wyrywającym się na wolność artystycznym duchem. Mimo ram i konwenansów wyższych sfer - pozostaje naturalnie jowialna, pocieszna wręcz. Radują ją drobnostki codzienności i małe rzeczy, czym daje upust w swojej sztuce. Możesz jej nie znać - ale na pewno kojarzysz jej szeroki uśmiech i wiecznie rozpuszczone włosy.
▲ Z zamiłowania rzeźbiarka - z zawodu projektantka Domu Mody Parkinson;
▲ Na salonach bywa w kratkę, acz kiedy już się pojawia, chętnie bryluje w towarzystwie. Według oficjalnych informacji: często choruje; tylko najbliżsi krewni wiedzą, że nie jest to do końca prawdą;
▲ Wychowana w Cotswolds Hills;
▲ Uczennica Beauxbatons (Harpie) '46-'54; skupiała się przede wszystkim na naukach artystycznych;
▲ Z zamiłowania rzeźbiarka - z zawodu projektantka Domu Mody Parkinson;
▲ Na salonach bywa w kratkę, acz kiedy już się pojawia, chętnie bryluje w towarzystwie. Według oficjalnych informacji: często choruje; tylko najbliżsi krewni wiedzą, że nie jest to do końca prawdą;
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Malodora Parkinson dnia 21.12.20 9:31, w całości zmieniany 4 razy
Gość
Gość
MOJA MAŁA KUZYNKA
A na poważnie - moja mama była Parkinsonem, ale wydali ją za mąż za czarodzieja czystej krwi nie-arystokratę, ponieważ była niezbyt urodziwa, a przy tym dość ekscentryczna, nie odnajdowała się na salonach, była nieśmiała i trochę zdziwaczała. Była także zagorzałą artystką i no w sumie starą panną, więc po trzydziestce musieli ją wyrzucić do małżeństwa bez nazwiska.
Ale to historia, teraz ja Dorastałam już jako zwykła czarownica, ale jakieś tam kontakty z rodziną były dawniej utrzymywane, więc wiem, że mogłam być arystokratką, a nie jestem i nadal mi o to trochę płonie dupa, chociaż udaję, że nie. Jestem wredną, paskudną uzdrowicielką, a poza tym mam zawiść do wujków, ciotków i kuzynków od Parkinsonów, więc pewnie będziemy mieć ze sobą na bakier. Ze szkoły się nie znamy na pewno, ale przez swoich rodziców może zdajesz sobie mniej więcej sprawę z mojego istnienia? (może twój tata to młodszy brat mojej matki?). Możemy sobie relkę ułożyć właściwie od podstaw, bo teraz tak wyszło, że zaczęłam pracować u Selwynów w pałacu, więc jak najbardziej możemy na siebie wpaść w sferze.
Nie wiem, czy się polubimy, bardzo prawdopodobne, że nie, ale co tam, dymy też są ważne
Jak masz jakiś jeszcze inny pomysł albo koncepcję to dawaj <3 Koniecznie musimy się poznać.
A na poważnie - moja mama była Parkinsonem, ale wydali ją za mąż za czarodzieja czystej krwi nie-arystokratę, ponieważ była niezbyt urodziwa, a przy tym dość ekscentryczna, nie odnajdowała się na salonach, była nieśmiała i trochę zdziwaczała. Była także zagorzałą artystką i no w sumie starą panną, więc po trzydziestce musieli ją wyrzucić do małżeństwa bez nazwiska.
Ale to historia, teraz ja Dorastałam już jako zwykła czarownica, ale jakieś tam kontakty z rodziną były dawniej utrzymywane, więc wiem, że mogłam być arystokratką, a nie jestem i nadal mi o to trochę płonie dupa, chociaż udaję, że nie. Jestem wredną, paskudną uzdrowicielką, a poza tym mam zawiść do wujków, ciotków i kuzynków od Parkinsonów, więc pewnie będziemy mieć ze sobą na bakier. Ze szkoły się nie znamy na pewno, ale przez swoich rodziców może zdajesz sobie mniej więcej sprawę z mojego istnienia? (może twój tata to młodszy brat mojej matki?). Możemy sobie relkę ułożyć właściwie od podstaw, bo teraz tak wyszło, że zaczęłam pracować u Selwynów w pałacu, więc jak najbardziej możemy na siebie wpaść w sferze.
Nie wiem, czy się polubimy, bardzo prawdopodobne, że nie, ale co tam, dymy też są ważne
Jak masz jakiś jeszcze inny pomysł albo koncepcję to dawaj <3 Koniecznie musimy się poznać.
you cannot burn away what has always been
aflame
Elvira Multon
Zawód : Uzdrowicielka, koronerka, fascynatka anatomii
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
Once you cross the line,
will you be satisfied?
will you be satisfied?
OPCM : 9 +1
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 28 +2
TRANSMUTACJA : 15 +6
CZARNA MAGIA : 17
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 6
Genetyka : Czarownica
Rycerze Walpurgii
Ciastka są w lewej szufladzie komody po prawej stronie od drzwi sypialni. Alkohol wiesz doskonale gdzie, szklanki stoją na biurku, a na wieczór wraz z Delaney, kazałyśmy przygotować Twój ulubiony deser! Buzi, pozdrawiam!
and just in time, in the right place
steadily emerging with grace
Vivienne Bulstrode
Zawód : Arystokratka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
shuffling the cards of your game
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
Wreszcie doczekałam psiapsi z lat szkolnych
Wszyscy chcą rozumieć malarstwoDlaczego nie próbują zrozumieć śpiewu ptaków?
Cressida Fawley
Zawód : Arystokratka, malarka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
To właśnie jest wspaniałe w malarstwie:
można przywołać coś, co się utraciło i zachować to na zawsze.
można przywołać coś, co się utraciło i zachować to na zawsze.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
Malodorka
Szybka odpowiedź