Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Ręce które leczo
AutorWiadomość
Najmłodsze dziecko państwa Baudelaire. Urodziła się i wychowała we Francji, gdzie uczęszczała do Beauxbatons. Za sprawą aranżowanego małżeństwa wydana za swojego przyjaciela Edmonda Delacour. Po dość krótkim małżeństwie została wdową, odebrano jej syna i nazwisko. Wyjechała do Anglii, aby zatrudnić się w Mungu jako uzdrowiciel na oddziale urazów pozaklęciowych. Po kilku latach jednak odeszła, aby założyć lecznice, zamieszkać w porcie i śpiewać szanty. Sarkastyczna, zawzięta, stanowcza, ale lojalna, szczera i pełna empatii, chcąca nieść pomoc, gdzie tylko może.
[bylobrzydkobedzieladnie]
You can't choose what stays
and what fades away.
and what fades away.
Ostatnio zmieniony przez Yvette Baudelaire dnia 19.07.22 17:29, w całości zmieniany 17 razy
Yvette Baudelaire
Zawód : Uzdrowiciel
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
There are so many wars
going on at night
so many hearts are fighting
to survive without light
going on at night
to survive without light
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Przyjaźń i nie zgadzam się na nic innego!
A tak już na poważnie, jesteśmy w tym samym wieku, ukończyłyśmy ukochane Beauxbatons jako prefekci swoich domów i w dodatku obie nasze mamy pochodzą z dumnych Lovegoodów!
Może spędzałyśmy też razem niektóre wakacje w Anglii? Z czasem mogłyśmy nieco poluźnić relację, przytłoczone własnymi problemami, ale teraz wreszcie nadarza się okazja do spotkania!
A tak już na poważnie, jesteśmy w tym samym wieku, ukończyłyśmy ukochane Beauxbatons jako prefekci swoich domów i w dodatku obie nasze mamy pochodzą z dumnych Lovegoodów!
Może spędzałyśmy też razem niektóre wakacje w Anglii? Z czasem mogłyśmy nieco poluźnić relację, przytłoczone własnymi problemami, ale teraz wreszcie nadarza się okazja do spotkania!
persévérance
You must learn to question everything. To wait before moving, to look before stepping, and to observe everything
Yvette!
Philippa Moss
Zawód : barmanka w "Parszywym Pasażerze", matka niuchaczy
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : 10 +1
UROKI : 22 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarodziej
Neutralni
Carlisle ubiegłaś mnie I ja również niczego innego nie akceptuje w naszym przypadku, za dużo nas łączy Prócz oczywistych oczywistości są one również dość podobne z charakteru. Obie wybrały naukę nad sztuką i rozsądek nad wolność (a przynajmniej na samym początku). Obie zacięte, ciekawe i rządne wyzwań, czyli jednak coś z tych Lovegoodów mamy. Mogłyśmy, mogłyśmy również wymieniać listy, spędzać czas we Francji, w Beauxbatons i oczywiście teraz. Yv nigdy nie była ze swoją siostrą blisko, za dużo je dzieliło, ale kto wie, może to ty wypełniłaś tą pustkę i przejęłaś jej rolę?
Słońce
Słońce
Yvette Baudelaire
There are so many wars
going on at night
to survive without light
going on at night
to survive without light
Nieaktywni
Spadłaś nam w tym porcie jak gwiazdka z nieba. Czasy są niespokojne, Twoje ręce skore do pomocy bardzo nam się przydadzą Będę Twoją pacjentką, pokażę to o czym nikt miał nie wiedzieć, a jeśli mi pomożesz, to na pewno się odwdzięczę. Moje ciało jest dla mnie bardzo ważne, zarabiam na nim.
Jesteśmy w podobnym wieku, możemy więc nawiązać nić porozumienia? Co prawda mam cięty język, dużo klnę, palę, pije, mówię to co myślę i z pozoru interesuje mnie tylko moja osoba. Wychowywałam się w porcie, znam go jak mało kto. Mogę ci pomóc się odnaleźć, jeśli będziesz potrzebować, mogę powiedzieć którędy chadzać, a których dróg omijać. I jestem wdzięczna, może na pierwszy rzut oka tego nie widać, że jesteś nasza portową uzdrowicielką <3
Jesteśmy w podobnym wieku, możemy więc nawiązać nić porozumienia? Co prawda mam cięty język, dużo klnę, palę, pije, mówię to co myślę i z pozoru interesuje mnie tylko moja osoba. Wychowywałam się w porcie, znam go jak mało kto. Mogę ci pomóc się odnaleźć, jeśli będziesz potrzebować, mogę powiedzieć którędy chadzać, a których dróg omijać. I jestem wdzięczna, może na pierwszy rzut oka tego nie widać, że jesteś nasza portową uzdrowicielką <3
Why you think that 'bout nude?
'Cause your view's so rude
Think outside the boxThen you'll like it
'Cause your view's so rude
Think outside the boxThen you'll like it
Rain Huxley
Zawód : Portowa dziwka, informatorka
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
Królowa nigdy nie opuszcza swojego królestwa i płonie razem z nim.
OPCM : 9 +1
UROKI : 21 +4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Neutralni
Rain mam nadzieję, że się za bardzo nie poobijałam Ciekawe co pomyślałaś widząc mnie po raz pierwszy, kobietę zdecydowanie nie pasującą do portowej rzeczywistości? Za schludnie ubrana, zbyt uprzejma z nienagannymi manierami. Pomogłaś mi się odnaleźć w nowym świecie, który przedtem miała okazje obserwować tylko z boku. Port na mnie wpłynął, a wolność od wszelkich ograniczeń dała mi swobodę. Śpiewam, tańczę i piję z wami. Leczę wasze rany, służę radą, czy po prostu chętna jestem was wysłuchać, bądź posiedzieć w milczeniu. Twój sekret jest moim sekretem. Nie oceniam cię, podziwiam siłę i szczerość.
You can't choose what stays
and what fades away.
and what fades away.
Yvette Baudelaire
There are so many wars
going on at night
to survive without light
going on at night
to survive without light
Nieaktywni
Zgłaszam się jako niegdysiejszy auror, którego Yvette mogła wielokrotnie składać do kupy po starciach z czarownikami. Zawsze potrafiłaś słuchać, co w połączeniu ze szczerością czyniło z ciebie kogoś, do kogo warto było zwrócić się po radę. Mogłem odwdzięczyć się tym samym, czy to już zalążek przyjaźni?
Może namawiałem cię do pozostania w Mungu, może później zaglądałem do portu, aby sprawdzić czy w takim miejscu jesteś bezpieczna? Przynajmniej do czasu, kiedy Londyn stał się dla mnie zbyt ryzykownym miejscem - pozostały mi teraz chyba tylko listy. Wtedy to w końcu na pergaminie przyznałem, że szanuję ciebie za twoje decyzje jak mało kogo, rozumiejąc znaczenie poświęceń.
Może namawiałem cię do pozostania w Mungu, może później zaglądałem do portu, aby sprawdzić czy w takim miejscu jesteś bezpieczna? Przynajmniej do czasu, kiedy Londyn stał się dla mnie zbyt ryzykownym miejscem - pozostały mi teraz chyba tylko listy. Wtedy to w końcu na pergaminie przyznałem, że szanuję ciebie za twoje decyzje jak mało kogo, rozumiejąc znaczenie poświęceń.
Artur Longbottom
Zawód : Rebeliant
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Wdowiec
Tylko w milczeniu słowo,
tylko w ciemności światło,
tylko w umieraniu życie:
na pustym niebie
jasny jest lot sokoła
tylko w ciemności światło,
tylko w umieraniu życie:
na pustym niebie