Morsmordre :: Wprowadzenie :: Ogłoszenia :: Wydarzenia :: Zakończone wydarzenia
Historie o Kupidynku – niepokornym skrzacie domowym, którego kłopotliwym zwyczajem stały się uporczywe próby zakończenia wszelkich konfliktów przy pomocy skrzaciej magii i odrobiny amortencji – krążyły po Anglii już od dłuższego czasu, budząc emocje dosyć skrajne: podczas gdy jedni uznawali działania buntowniczego skrzata za urocze, inni głośno domagali się ich stanowczego ukrócenia, a ci najbardziej zaciekli, których miłosne schadzki okazały się wyjątkowo nieudane, wysuwali nawet żądania skrócenia go o głowę. Do rozlewu krwi rzecz jasna nie doszło, ale dyrektor Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie, na terenie której na co dzień przebywał Kupidynek, obiecał osobiście przyjrzeć się sprawie i przez kilka miesięcy rzeczywiście wyglądało na to, że upartą naturę skrzata udało się okiełznać – to jest, dopóki w przeddzień tradycyjnej uczty z okazji Nocy Duchów skrzat nagle nie zniknął, zabierając ze sobą całe naręcze dyniowych tartaletek.
Niedługo później niepozorne ciastka zaczęły pojawiać się na parapetach i stołach przypadkowych czarodziejów, kusząc słodkim, korzennym zapachem.
Wojna, którą tak bardzo chciał zakończyć Kupidynek, nadal trwała – ale dzielny skrzat nie miał zamiaru patrzeć na to z założonymi rękami.
Zapisy na wydarzenie trwają do 20 lutego. Postaci należy zapisywać w niniejszym temacie. Każdy gracz może zapisać więcej niż jedno konto, jednak kolejne będą brane pod uwagę wyłącznie wtedy, kiedy będzie na nie miejsce.
Warunkiem zapisu jest wklejenie własnoręcznie wykonanej (dowolną techniką) walentynki dla Morsów.
Zakończony wątek należy zgłosić w niniejszym temacie podając link oraz postaci biorące udział.
Bonjour, zapisuję również Juleczka (i jego, jeśli mogłabym prosić, proszę potraktować jako postać numer jeden do Kupidynka, a Forkę jako tę drugą).
Zgłaszam Herberta, a gdyby starczyło miejsca to również Primrose Burke
Rozkosznych walentynek, drogie Morsy!
Zgłaszam Filipkę i jak starczy miejsca, to również Corę.
Zgładzam Eurydykę, jeśli znajdzie się dla mnie miejsce
sighed in unison
A tym razem zgłaszam tylko Gin
chase the wind
I will fly,
Chase the wind
And touch the sky
Tradycyjnie, zgłaszam Florkę~
Am I doing this right?
I just realized that I might
Not know what the hell is going on!
Get a better mirror
Look a little closer
Stare a little longer
ogłaszam wszem i wobec, że nie wiem co najlepszego teraz robię:
więc zapiszę swojego gamonia ze słońskim polotem
zgłaszam się niezmiennie
Z dedykacją dla takich pewnych pięknych brunetek :* I jak coś to poproszę Willa jako pierwszeństwo
to jeszcze icara zgłaszam, bo w sumie keatem już pisałam kupidynka
jeśli nie będzie miejsca dla nich dwóch, jest mi obojętne, który weźmie udział<3
marcel
I understand.
Because who would really choose a daisy,
in a field of roses?
starałamsię
Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Morsmordre :: Wprowadzenie :: Ogłoszenia :: Wydarzenia :: Zakończone wydarzenia