sweet summer child
AutorWiadomość
I wanna be rich, and I want lots of money
I don't care about clever, I don't care about funny
I want loads of clothes and fuckloads of diamonds
I heard people die while they're trying to find them
▲ dziewczę od najmłodszych lat bywające na salonach, wprowadzane tam przez merliniej pamięci matkę i starsze rodzeństwo; jako dziecko odrobinę pulchny cherubinek, który w okresie dojrzewania zaliczył typowy glow up
▲ szlachcianka świeżo po ukończeniu Hogwartu (dumna Ślizgonka), w planach oficjalny debiut podczas noworocznego Sabatu
▲ najmłodsza córka miłosiernie panującego sir Cronusa Malfoya (i najmłodsza siostra
▲ nie ma pojęcia o szarościach świata, polityki i moralności, poglądy antymugolskie wydają się jej równie naturalne co przekonanie, że woda jest mokra a pan ojciec - nieomylny
poszukuję
• wszelkiej maści przyjaciółeczek, koleżaneczek i znajomych, z którymi można plotkować o ciuchach, biżuterii i interesujących wieściach z salonów
• wzorów damskich cnót, czarownic(y), które są dla Cordelii alfą i omegą; kogoś, kogo będzie podziwiać i naśladować
• lordów niekoniecznie absztyfikantów, którzy mogą oczarować Cordelię komplementami oraz (przykładowo) bawić się kosztem naiwnej, łykającej wszystko niczym pelikaniątko, panienki
• polityków, którzy pragną coś ugrać na bliższej relacji z Cordelią; może szukają haków na Cronusa, może chcą mu się przypodobać, może kierują nimi inne motywacje?
• ludzi, którzy mają Cordelię za głupią, naiwną, arogancką i działającą na nerwy (czyli taką, jaka jest naprawdę) dziewuchę; wrogów i wrogiń różnego kalibru
• wszelkich znajomości z zakresu krawiectwa, jubilerstwa, gorseciarstwa i sztuki; rzemieślników i twórców, którzy muszą znosić absurdalne kaprysy lady Malfoy
• i każdego, kto ma inną wizję relacji! chętnie przyjmę wszelkie dziwności i normalności <3
My już wiemy, lady Malfoy Połapiemy motyle? Nie gryzą!
Może nic tam nie będzie. może to tylko fantazja. Potrzeba poszukiwania, która mnie wzmacnia. Potrzeba mi tego by wzrastać.
Aquila Black
Zawód : badaczka historii, filantropka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Czas znika, mija przeszłość, wiek niezwrotnie bieży,
A występków szkaradność lub cnoty przykłady,
Te obrzydłe, te święte zostawują ślady.
A występków szkaradność lub cnoty przykłady,
Te obrzydłe, te święte zostawują ślady.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
jako samozwańcza prawa (lewa?) ręka Ministra, jego srebrne pióro i złote usta, na pewno chcę się przypodobać niewinnej i naiwnej lady Malfoy
w końcu moja pozycja nie jest stablina, a haki same się nie znajdą
Słowa palą,
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
Cornelius Sallow
Zawód : Szef Biura Informacji, propagandzista
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Żonaty
niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
OPCM : 8 +3
UROKI : 38 +8
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1 +3
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
moja przyjaciółka, powierniczka, nauczycielka <3 Aquilo, przed nami wiele wspólnych, radosnych lat siostrzeńskiej niemalże miłości!
Corneliusie, pewnie poznaliśmy się niedawno - albo dopiero poznamy? jak wolisz? może wpadłeś na mnie w Wilton, gdy oczekiwałeś na prywatną audiencję albo wpadłeś z propagandowymi planami na nadchodzące miesiące? Cordie jest naiwna, więc przypodobanie się zawsze na propsie
Corneliusie, pewnie poznaliśmy się niedawno - albo dopiero poznamy? jak wolisz? może wpadłeś na mnie w Wilton, gdy oczekiwałeś na prywatną audiencję albo wpadłeś z propagandowymi planami na nadchodzące miesiące? Cordie jest naiwna, więc przypodobanie się zawsze na propsie
Och Kochana, jak bardzo chciałabyś zapewne szczerej przyjaźni, tak z pewnością jej nie znajdziesz u mnie. Pewnie chcę się zbliżyć, wyłuskiwać Twoje emocje i pojedyncze półsłówka, wskazujące na atmosferę wśród kluczowej rodziny; pewnie uśmiecham się słodko i udaję naiwnie przeświadczoną o tym, jak świat jest idealny. Nie jest, podobnie jak uważam, że w głębi serca Ty nie jesteś idealna.
Wręcz przeciwnie.
Widzisz moją fałszywość? Może w głębi serca nie trawisz mnie tak samo, jak ja nie znoszę Ciebie. Zmuszamy się do spotkań, bo jest to dla nas przydatne? Może raz szepnęłam Ci coś do ucha, co pozostało w Twojej pamięci i odbierasz mnie o wiele lepiej, niż wszak powinnaś?
Może Cię przytłaczam, może motywuję?
Jedno jest pewne - sięgam po fałszywość, piękna.
Wręcz przeciwnie.
Widzisz moją fałszywość? Może w głębi serca nie trawisz mnie tak samo, jak ja nie znoszę Ciebie. Zmuszamy się do spotkań, bo jest to dla nas przydatne? Może raz szepnęłam Ci coś do ucha, co pozostało w Twojej pamięci i odbierasz mnie o wiele lepiej, niż wszak powinnaś?
Może Cię przytłaczam, może motywuję?
Jedno jest pewne - sięgam po fałszywość, piękna.
and just in time, in the right place
steadily emerging with grace
Vivienne Bulstrode
Zawód : Arystokratka
shuffling the cards of your game
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
and just in time
in the right place
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
vivienne, skarbie <3 kusi mnie coś toksycznego! waham się między pojmowaniem fałszywości vivienne a zupełną ślepotą na to, że viv mąci i...ciężko mi wybrać, ale może założymy (jeśli Ci to nie przeszkadza), że cordelia jest nieświadoma drugiej natury vivienne? pewnie uznaje ją za jedną z lepszych koleżanek, odbiera jej ironię i sarkazm jako szczere komplementy, nie wyłapuje dwuznaczności przekazu. więc o ile vivienne to utrzymuje, to cordelia uważa ją za bliską koleżankę, prawie przyjaciółkę, powierniczkę i ogólnie SŁODKIEGO człowieka. i nie da złego słowa na vivienne powiedzieć. no chyba, że podczas plotek z koleżaneczkami, wtedy oczywiście, że tak ;>
więc widziałabym ze strony vivienne jakieś politowanie? może rozrywkę w cordelii, w obserwowaniu jej; może chęć wykorzystania jej jakoś jako źródła informacji co tam w rodzinie ministra magii się dzieje. viv może też cordelii nie znosić, ale umiejętnie przykrywać to uprzejmością - to super motyw, bo cordelka się w tym nie zorientuje (zobaczymy, jak długo). oczywiście to taki luźny zarys tylko!
więc widziałabym ze strony vivienne jakieś politowanie? może rozrywkę w cordelii, w obserwowaniu jej; może chęć wykorzystania jej jakoś jako źródła informacji co tam w rodzinie ministra magii się dzieje. viv może też cordelii nie znosić, ale umiejętnie przykrywać to uprzejmością - to super motyw, bo cordelka się w tym nie zorientuje (zobaczymy, jak długo). oczywiście to taki luźny zarys tylko!
Jestem baardzo za! Vivienne może stanowić wzór idealnej przyjaciółki, być najmilszym najbardziej fałszywym człowiekiem na świecie i widzieć w Cordelii wtyczkę do sekretów rodziny ministra, jak i samej rodziny przez sam fakt ludzi - wszak piękny uśmiech pośród murów Wilton, może sprowadzić mylne pozytywne emocje względem lady Bulstrode i wyżłobić jej miejsce w pamięci pozostałych członków rodu.
Jak długo piękna lady Malfoy będzie się karmiła trucizną, niech pozostanie tajemnicą i niepewnością na fabule, ale z pewnością od prozaicznych kłamstewek może to przejść w dwustronnie trudną, zmąconą relację 'co jest prawdą, a co nie'.
Jak długo piękna lady Malfoy będzie się karmiła trucizną, niech pozostanie tajemnicą i niepewnością na fabule, ale z pewnością od prozaicznych kłamstewek może to przejść w dwustronnie trudną, zmąconą relację 'co jest prawdą, a co nie'.
and just in time, in the right place
steadily emerging with grace
Vivienne Bulstrode
Zawód : Arystokratka
shuffling the cards of your game
and just in time
in the right place
and just in time
in the right place