Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Ej-Ty-Sowo
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Sowa|Ej-Ty|Сова
Została kupiona po przybyciu do Anglii. Według sprzedawcy pochodzi z Australii, co wyjaśnia jej nieprzyjemny charakter. Nie jest specjalnie towarzyska, ale dobrze wykonuje powierzone zadania.
- Wzór:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.imgur.com/2pmLN2y.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> NADAWCA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--><div class="zlatadiv">PODPIS</div><!--
--></span></span></div></div></div></div>
<style>@font-face {font-family:'Really Distinct';src:url(https://dl.dropbox.com/s/uloz12l1oovvnx5/Brave_Signature.otf?dl=0) format('truetype');} .zlatadiv {font-size: 28px; font-family: 'Really Distinct'} </style>
Ostatnio zmieniony przez Zlata Raskolnikova dnia 12.11.21 11:59, w całości zmieniany 2 razy
Zlata Raskolnikova
Zawód : Komornik i najemniczka po godzinach
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowa
Wisi mi kto wisi na latarni
A kto o nią się opiera
A kto o nią się opiera
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Półgoblin
Nieaktywni
PrzeczytajDział Windykacji Banku Gringotta
Do listu dołączam:
1) kopię decyzji nr AZG2348/04/1958 z dnia 1 kwietnia 1958;
2) kopię umowy nr UZP6732/07/1957 zawartej w dniu 3 lipca 1957 pomiędzy stronami: Vincentem Rineheartem i Bankiem Gringotta;
3) kopię aktu własności nieruchomości.
Zajęcia należy dokonać w terminie do 7 dni roboczych od dnia wydania decyzji.
Z poważaniem, Ulgrot
Pani Raskolnikova,
na mocy decyzji nr AZG2348/04/1958 wydanej w dniu 1 kwietnia 1958 roku przez Dział Windykacji Banku Gringotta, dotyczącej zajęcia komorniczego nieruchomości o nazwie "Akacjowa Ostoja", położonej w Irlandii, na przedmieściach miasta Bray, przekazuję Pani zadanie przeprowadzenia rzeczonego zajęcia, dokonania eksmisji aktualnych mieszkańców budynku oraz nałożenie na teren, zgodnie z decyzją nr AZG2348/04/1958 będący własnością Banku Gringotta, odpowiednich zaklęć zabezpieczających. W razie napotkania oporu, zamieszkały pod wskazanym adresem Vincent Rineheart, wraz z ewentualnymi osobami współzamieszkującymi, winni zostać usunięci siłą. Do listu dołączam:
1) kopię decyzji nr AZG2348/04/1958 z dnia 1 kwietnia 1958;
2) kopię umowy nr UZP6732/07/1957 zawartej w dniu 3 lipca 1957 pomiędzy stronami: Vincentem Rineheartem i Bankiem Gringotta;
3) kopię aktu własności nieruchomości.
Zajęcia należy dokonać w terminie do 7 dni roboczych od dnia wydania decyzji.
Z poważaniem, Ulgrot
Kierownik Działu Windykacji
Bank Gringotta
Oddział w Londynie
Bank Gringotta
Oddział w Londynie
Po napisaniu pierwszego posta w wątku, mistrz gry prosi o przesłanie linka do rozgrywki.
Wątkiem (jako mistrz gry) opiekuje się William, w razie pytań zapraszam.
Przeczytaj Michael Scaletta
Zlata Raskolnikova Portowa społeczność od pewnego czasu nieustannie wspomina Twoje nazwisko. Obcobrzmiące, tak samo jak moje, ponoć należące do "specjalistki" w tym specyficznym fachu. Zapewne nie masz zielonego pojęcia kim jestem, ale w naszej rzeczywistości to chyba atut, naoczny dowód na to, że potrafię być dyskretny. Wojna daje w kość, a Ty podobno masz pełno roboty dla młodych talentów takich jak ja. Jestem sprytny, godny zaufania, doświadczony i chętny do ewentualnej współpracy.
Spotkajmy się osobiście, a udowodnię Ci, że jestem profesjonalistą.
Spotkajmy się osobiście, a udowodnię Ci, że jestem profesjonalistą.
M. Scaletta
I show not your face but your heart's desire
Przeczytaj Maj 1958
Zlata, Jak twoje nogi, Zlata? Masz ochotę się rozruszać? Na starych mapach znalazłem ciekawe miejsce, bunkier po wojnach mugolskich, który chce zbadać. Potrzebuję kogoś kto zna się na budownictwie i oceni stan budynku czy się nadaje do wykorzystania i jakie prace należy poczynić aby doprowadzić go do używalności. Poruszamy się piechotą aby zbyt częstym użyciem magii nie rzucać się w oczy. Kto wie, to nas będzie obserwował.
H.Grey
H.Grey
Zły pomysł?Nie ma czegoś takiego jak zły pomysł, tylko złe wykonanie go
Herbert Grey
Zawód : Botanik, podróżnik, awanturnik
Stan cywilny : Kawaler
Podróżowanie to nie jest coś, do czego się nadajesz. To coś, co robisz. Jak oddychanie
OPCM : 18 +2
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 2 +1
TRANSMUTACJA : 15 +2
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
Przeczytaj KWIECIEŃ
Pani Raskolnikova, Od zawsze jawiła się Pani przede mną jako kobieta świadoma własnej wartości, która nie lęka się podjęcia najśmielszych wyzwań. Piszę ten list w nadziei, że legendy, które o Pani powiadają, pokrywają się z prawdą, a Pani deklaracja gotowości do działania wciąż jest aktualna. Znalazłem się w posiadaniu informacji, których właściwe użycie może sowicie wynagrodzić nas małą fortuną. Jeśli zechce Pani omówić szczegóły zlecenia w cztery oczy, proponuję spotkanie dziesiątego kwietnia. Jego miejsce załączę po uzyskaniu odpowiedzi zwrotnej.
Z poważaniem,
M. Crabbe Maximillian Crabbe
Zawód : rachmistrz w filharmonii
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : 5
UROKI : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 15 +2
CZARNA MAGIA : 5 +3
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj
Z., nie wiem, czy mnie kojarzysz, ale spotkałyśmy się w lutym na wspólnej robicie. Pamiętam, mam nadzieję, że dobrze, że siedzisz w Londynie, więc mam pewne pytanie - jak u was stoicie z przyprawami? Wiem, że o wszystko teraz trudno, ale chciałabym dowiedzieć się, czy gdziekolwiek idzie dojść do...w zasadzie czegokolwiek. Jak nie, będę szukać w innych miejscach, ale pomyślałam, że najpierw uderzę w okolice stolicy.
Nie za darmo, rzecz jasna. Jak czegoś szukasz to daj znać. Atreides
Nie za darmo, rzecz jasna. Jak czegoś szukasz to daj znać. Atreides
So heed the words from sailors old
Beware the dreams with eyes of gold
And though he'll speak of quests and powers...
...blessed, ignore the lies you're told
Beware the dreams with eyes of gold
And though he'll speak of quests and powers...
...blessed, ignore the lies you're told
Thalia Wellers
Zawód : Żeglarz, handlarz, przemytnik
Stan cywilny : Panna
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way
OPCM : 13+2
UROKI : 10
UZDRAWIANIE : 0+1
TRANSMUTACJA : 5+2
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
Dziś o poranku znalazłaś list i piękną, czerwoną różę. Skropiona amortencją wiadomość poprawiła ci nastrój, przyprawiła cię o uśmiech jeszcze zanim zajrzałaś do środka. W kopercie znajdował się list pachnący męskimi perfumami — i choć w rzeczywistości były zupełnie obce, tak jak prawdziwy adresat i jego styl pisma, jakimś dziwnym trafem od razu przypisałaś je osobie bliskiej twojemu sercu, przecząc najzwyklejszym faktom. Prócz pergaminu w środku znajdował się drobny upominek, który miał cię ucieszyć.
Kupidynek pozostawił na Twoim parapecie miłosny list, nastrajając cię powoli na nadchodzące święto miłości. Wewnątrz znajdziesz kryształ/komponent/czekoladową żabę — jedną z tych rzeczy możesz wylosować w odpowiednim temacie.
Kupidynek pozostawił na Twoim parapecie miłosny list, nastrajając cię powoli na nadchodzące święto miłości. Wewnątrz znajdziesz kryształ/komponent/czekoladową żabę — jedną z tych rzeczy możesz wylosować w odpowiednim temacie.
Przeczytaj Moja Miłości
Najdroższy kwiecie, Jesteśmy jak dwa kwiatuszki…
…otulone sobą
Gdy tak patrzę na nie…
…to tak jak Ja z Tobą ?
Patrzymy sobie w oczka…
…przytulając się do siebie
Jest nam aż tak dobrze…
…jak aniołkom w niebie ? Tylko Twój
…otulone sobą
Gdy tak patrzę na nie…
…to tak jak Ja z Tobą ?
Patrzymy sobie w oczka…
…przytulając się do siebie