Pojedynek - Zagroda Hipogryfów
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
AutorWiadomość
Michael Tonks i Frederick Fox walczą w rezerwacie hipogryfów
Hipogryf A (zwinność 15, sprawność 30, żywotność 150) będzie atakował (ataki są zawsze udane zabierają 60 PŻ) oraz unikał zaklęć zawsze wtedy, kiedy wymaga tego sytuacja. - atakuje Tonksa, rzuca za niego Fox.
Hipogryf B (zwinność 10, sprawność 35, żywotność 150) będzie atakował (ataki są zawsze udane zabierają 60 PŻ) oraz unikał zaklęć zawsze wtedy, kiedy wymaga tego sytuacja. - atakuje Foxa, rzuca za niego Tonks.
Szafka zniknięć
I show not your face but your heart's desire
Michael wyprostował się, widząc, że hipogryf nie zamierza odwzajemnić ukłonu. Wręcz przeciwnie, wydawał się rozjudzony. Tonks zbliżył się odruchowo do Foxa, przez chwilę lękając się, że stratuje ich całe stado. Opowieści o honorze hipogryfów nie były chyba jednak przesadzone, bo na aurorów zaszarżowały tylko (aż?) dwa stworzenia.
-Protego Maxima! - krzyknął Mike, chcąc objąć tarczą siebie i stojącego obok Foxa.
hipogryfy atakują
-Protego Maxima! - krzyknął Mike, chcąc objąć tarczą siebie i stojącego obok Foxa.
hipogryfy atakują
Can I not save one
from the pitiless wave?
The member 'Michael Tonks' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 78
'k100' : 78
Nie zamierzały odwzajemnić pokłonu. Czułem ich wrogie nastawienie, widziałem, jak groźnie zatrzepotały skrzydłami. Michael zareagował instynktownie, ja również.
- Conjunctivitis!
hipogryf B
- Conjunctivitis!
hipogryf B
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 45
'k100' : 45
Osłonili się przed atakiem tarczą, a Mike kątem oka dojrzał, jak Fox wyprowadził zaklęcie w jednego z hipogryfów (B). Wydawało się odrobinę słabsze niż zazwyczaj, ale nie było czasu się nad tym zastanawiać - rozwścieczony hipogryf (A) zaatakował Michaela, a drugi spróbował uniknąć czaru.
-Protego! - syknął Tonks.
-Protego! - syknął Tonks.
Can I not save one
from the pitiless wave?
'k100' : 57
'k100' : 57
Mieliśmy szczęście, że z całego stada zainteresowała się nami wyłącznie dwójka samców. Stojąc ramię w ramię z Tonksem, mogliśmy lepiej bronić się przed zwierzętami, które nie zamierzały dopuścić. Moje zaklęcie było niezbyt udane, ale i tak zepchnęło zwierzę do obrony. Wykorzystałem chwilę jego rozproszenia, ponownie atakując.
- Conjunctivitis! - Krzyknąłem; nie chcieliśmy ich pozabijać - jedynie oszołomić.
hipogryf B broni się przed połowicznie udanym conjunctivitisem, st obniżone o połowę (43)
pierwsza kostka za unik hipogryfa B
druga kostka za atak Foxa na hipogryfa B
- Conjunctivitis! - Krzyknąłem; nie chcieliśmy ich pozabijać - jedynie oszołomić.
hipogryf B broni się przed połowicznie udanym conjunctivitisem, st obniżone o połowę (43)
pierwsza kostka za unik hipogryfa B
druga kostka za atak Foxa na hipogryfa B
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 47, 21
'k100' : 47, 21
po namyśle gramy odwróconą kolejkę, tura obrony
-Protego Maxima! - warknął, znów próbując osłonić siebie i Foxa od obydwóch hipogryfów. Kto by pomyślał, że są takie szybkie?
No tak, Zakon Feniksa o tym pomyślał. To dlatego chcieli się tu dostać, to dlatego potrzebowali tego stada.
-Protego Maxima! - warknął, znów próbując osłonić siebie i Foxa od obydwóch hipogryfów. Kto by pomyślał, że są takie szybkie?
No tak, Zakon Feniksa o tym pomyślał. To dlatego chcieli się tu dostać, to dlatego potrzebowali tego stada.
Can I not save one
from the pitiless wave?
'k100' : 97
'k100' : 97
Hipogryf zwinnie uniknął zaklęcia, a drugi nie odpuszczał. Mike, jako doświadczony auror, skutecznie osłaniał naszą dwójkę; ale potrzebowaliśmy czegoś więcej niż szczęścia.
- Magicus Extremos! - Wyinkantowałem, chcąc wzmocnić Tonksa.
- Magicus Extremos! - Wyinkantowałem, chcąc wzmocnić Tonksa.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
#1 'k100' : 62
--------------------------------
#2 'k8' : 8, 2, 5, 3, 3, 2, 6, 3, 5, 8
#1 'k100' : 62
#2 'k8' : 8, 2, 5, 3, 3, 2, 6, 3, 5, 8
powyżej była tura naszej obrony w odwracanej kolejce, teraz tura ataku, potem hipogryfy mają obronę & atak
Przywołał potężną tarczę, a hipogryfy dosłownie się od niej odbiły. To dało aurorom chwilę na wyprowadzenie własnego ataku. Michael poczuł przypływ sił - z wdzięcznością skinąłby Foxowi głową, rozpoznając działanie Magicusa, ale nie było na to czasu. Od razu zwrócił różdżkę na hipogryfa (B).
-Conjunctivitis!
mój atak & k8 do mocy
Przywołał potężną tarczę, a hipogryfy dosłownie się od niej odbiły. To dało aurorom chwilę na wyprowadzenie własnego ataku. Michael poczuł przypływ sił - z wdzięcznością skinąłby Foxowi głową, rozpoznając działanie Magicusa, ale nie było na to czasu. Od razu zwrócił różdżkę na hipogryfa (B).
-Conjunctivitis!
mój atak & k8 do mocy
Can I not save one
from the pitiless wave?
#1 'k100' : 59
#2 'k8' : 2, 1, 2, 8, 6, 8
#1 'k100' : 59
#2 'k8' : 2, 1, 2, 8, 6, 8
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3