Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Bazyl
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Bazyl
Bazyl został podarowany mu przed rozpoczęciem nauki w Hogwarcie. Jest to sowa niezwykle pilna w wykonywaniu swoich obowiązków, a przynajmniej się stara. Może niekiedy nawet za bardzo. Jej nadgorliwość nieraz skończyła się wleceniem przez nią w zamknięte okno, czy wyfrunięciem z listem bez listu, gdyż Aidan wciąż go pisał. Niezwykle przekupna, uwielbia pieszczoty.
- Spoiler:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.pinimg.com/564x/4e/f4/75/4ef47546958414809377dbafa1801c94.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> NADAWCA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> PODPIS <!--
--></span></span></div></div></div></div>
The power of touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment or the smallest act of caring, all of which have the potential to
turn the life around
turn the life around
Aidan Moore
Zawód : Prace dorywcze
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Kawaler
The only way to deal with
an unfree world is to become
so absolutely free that your very existence is an act of rebellion.
an unfree world is to become
so absolutely free that your very existence is an act of rebellion.
OPCM : 8 +2
UROKI : 5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 7 +3
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 12
SPRAWNOŚĆ : 13
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj 17 III 1958
Aidan, zostań tam, gdzie jesteś.
Pojawię się tak szybko, jak będę mógł.
Pojawię się tak szybko, jak będę mógł.
I came and I was nothing
and time will give us nothing
so why did you choose to lean on
a man you knew was falling?
and time will give us nothing
so why did you choose to lean on
a man you knew was falling?
William Moore
Zawód : lotnik, łącznik, szkoleniowiec
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Żonaty
jeno odmień czas kaleki,
zakryj groby płaszczem rzeki,
zetrzyj z włosów pył bitewny,
tych lat gniewnych
czarny pył
zakryj groby płaszczem rzeki,
zetrzyj z włosów pył bitewny,
tych lat gniewnych
czarny pył
OPCM : 30 +5
UROKI : 10
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 10 +3
ZWINNOŚĆ : 30
SPRAWNOŚĆ : 25
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
P. Fenwick 2 kwietnia
Najdroższy Aidanie, [JEŻELI LIST NIE TRAFIŁ W DŁONIE ADRESATA, PROSZĘ, ODEŚLIJ SOWĘ RAZEM Z NIM. KSIĘŻYCOWA PRACOWNIA POLECA SIĘ NA ŚWISTOKLIKI. TIVERTON, DEVON.]
W paczuszce, która przybyła do Ciebie razem z sową (mam ogromną nadzieję, Przybłęda ma problemy behawioralne, tak to się chyba nazywa?), jest coś, co powinno być nietknięte po naszej ostatniej przygodzie, ale niestety jej nie przeżyło. Wciąż jest na zewnątrz zimno, więc mocno się nim opatul, żeby było ci ciepło i żebyś się nie zaziębił. Wujek mówi, że nowe rzeczy zawsze lepiej grzeją czarodzieja. Jak się czujesz, Danny? Mogę mówić na Ciebie Danny? Uważam, że to brzmi całkiem przyjemnie. Danny. Mam nadzieję, że masz się dobrze, Danny.
Ja piszę właściwie, bo chciałam Ci złożyć kondolencje. Ja Tak strasznie mi przykro, Danny. Nie wiem, jak to jest stracić kogoś bliskiego, ale to na pewno dla Ciebie ogromny szok i ciężar. W końcu to rodzina. Tak mi przykro, naprawdę. Daj mi znać, jeśli potrzebujesz towarzystwa - zaraz się teleportuję z ciepłą herbatą i ciasteczkami maślanymi, które zrobiła nam pani Sterner. Czas leczy rany. P.
W paczuszce, która przybyła do Ciebie razem z sową (mam ogromną nadzieję, Przybłęda ma problemy behawioralne, tak to się chyba nazywa?), jest coś, co powinno być nietknięte po naszej ostatniej przygodzie, ale niestety jej nie przeżyło. Wciąż jest na zewnątrz zimno, więc mocno się nim opatul, żeby było ci ciepło i żebyś się nie zaziębił. Wujek mówi, że nowe rzeczy zawsze lepiej grzeją czarodzieja. Jak się czujesz, Danny? Mogę mówić na Ciebie Danny? Uważam, że to brzmi całkiem przyjemnie. Danny. Mam nadzieję, że masz się dobrze, Danny.
Ja piszę właściwie, bo chciałam Ci złożyć kondolencje.
Do nóżki sowy przywiązany był niewielki pakunek obwiązany jutowym sznurkiem. Po pociągnięciu jednego z jego końców brązowy papier rozchylił się ukazując złożony ładnie, pachnący jeszcze nową wełną szalik - w całości szary, przeplatany czerwonymi węzełkami tworzącymi pętelki. Był ręcznie robiony, ale nie wyglądał na taki najwyższej jakości - na pewno dziergany w domowych warunkach przez jakąś starszą panią.
Przeczytaj 1 kwietnia 1958
Aidan, dziękuję Ci za wszystkie ostatnie listy i całą pomoc. Przesyłam Ci drobny prezent z Islandii, może Ci się spodoba. Thalia
Do listu dołączona była paczka ze swetrem
So heed the words from sailors old
Beware the dreams with eyes of gold
And though he'll speak of quests and powers...
...blessed, ignore the lies you're told
Beware the dreams with eyes of gold
And though he'll speak of quests and powers...
...blessed, ignore the lies you're told
Thalia Wellers
Zawód : Żeglarz, handlarz, przemytnik
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way
OPCM : 13+2
UROKI : 10
UZDRAWIANIE : 0+1
TRANSMUTACJA : 5+2
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
korespondencja od Rhennarda P. Abbotta
Szanowny Panie Moore, Nawiązuję z Panem kontakt w celu przedstawienia oferty zatrudnienia w rezerwacie znikaczy należącym do rodu Abbott, znajdującym się w hrabstwie Somerset na północny wschód od granic Doliny Godryka. Mam nadzieję, że słowa Pana kolegi, jak mi wiadomo, wciąż są aktualne i wiążące, ponieważ zbliża się trudny dla nas okres i potrzebujemy zastępstwa dla Pana George'a Bella. Rozmowa dotyczyła Pana osoby jako adekwatnego, chętnego do pracy i dyspozycyjnego pracownika. Czy wciąż jest Pan zainteresowany, Panie Moore?
Z wyrazami szacunku
lord R. Abbott Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Bazyl
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy