Droga niewybrana
AutorWiadomość
Lubię chodzić własnymi ścieżkami, lecz z rzadka kończę samotnie. Przez lata byłem pierwszy do zawierania nowych przyjaźni, przeskakiwałem z drogi na drogę, zmieniając plany w ostatniej chwili i dając się ponosić przygodom. Poświęciłem się pracy badawczej, ponieważ nie lubię statyczności; muszę odkrywać świat, odkrywać go na nowo, poznawać to, co dotąd nie zostało zauważone. Nieznajomym mogę wydawać się chwiejny w uczuciach, wiecznie zajęty samotnik, ukontentowany sobą - najbliżsi wiedzą, że jeżeli nazwę kogoś przyjacielem, będę mu lojalny po grób. I dalej.
▲ Urodzony 27 kwietnia 1927 w Northumberland jako drugie dziecko Lovegoodów, przez okres dzieciństwa często zmieniał miejsce zamieszkania, ostając na dłużej w Szkocji, Irlandii i południowej Anglii
▲ Uczeń Ravenclawu w latach 1938-1945, zapaleniec opieki nad magicznymi stworzeniami i numerologii. W czasie nauki szkolnej mieszkał na stałe w Peak District
▲ Do roku 1950 podróżnik, łapał się prac dorywczych, zwiedzał Europę i Azję, badał magiczne stworzenia
▲ Od roku 1951 członek ekipy smokologów z rezerwatu Peak District
▲ Ukrywa zdolność jasnowidzenia
▲ Poglądy promugolskie, ufa Zakonowi Feniksa
Magdalene
SiostraLucinda
PrzyjaciółkaJayden
Przyjaciel
[bylobrzydkobedzieladnie]
This is my
home
and you can't
frighten me
frighten me
Ostatnio zmieniony przez Elric Lovegood dnia 06.10.21 15:53, w całości zmieniany 3 razy
Elric Lovegood
Zawód : Smokolog
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
A potem świat
znowu zaczął istnieć
ale istniał zupełnie inaczej
znowu zaczął istnieć
OPCM : 12 +3
UROKI : 8 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Jasnowidz
Sojusznik Zakonu Feniksa
my już wiemy
paruje świt. mgła półmrok rozmydla. wschodzi światło spomiędzy mych ud, miodem rozlewa i wsiąka w trawę.
Celine Lovegood
Zawód : Baletnica, tancerka w Palace Theatre
Stan cywilny : Zaręczona
i was given a heart before i was given a mind.
OPCM : 2 +3
UROKI : 0
TRANSMUTACJA : 2 +2
ZWINNOŚĆ : 30+3
SPRAWNOŚĆ : 17
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
Dzień dobry, dzień dobry, dla Elvirki już odpowiedziałam u siebie, to teraz przybywam tutaj!
Ten sam wiek, ten sam dom, nasze ścieżki musiały się przeciąć, chociaż wydaje się, że charakterami jesteśmy ogniem i wodą. Z Magdalene dzieliło mnie kilka lat różnicy, ale kto wie, może na moim kursie uzdrowicielskim poznałam również i twoją kochaną siostrę.
Co do dalszych wydarzeń, po 1950 kilka lat pracowałam dla Ministerstwa, a niecały rok temu splot wydarzeń przyprowadził mnie do Peak District. Ja jestem tą obcą w rezerwacie, tą, która wciąż uczy się o jego tajemnicach, a ty zdajesz się doskonale orientować w jego zakamarkach.
Możemy myśleć nad czymś głębszym, bardziej skomplikowanym. Czy jest między nami zrozumienie, a może nie jesteśmy w stanie znaleźć wspólnego języka?
Ten sam wiek, ten sam dom, nasze ścieżki musiały się przeciąć, chociaż wydaje się, że charakterami jesteśmy ogniem i wodą. Z Magdalene dzieliło mnie kilka lat różnicy, ale kto wie, może na moim kursie uzdrowicielskim poznałam również i twoją kochaną siostrę.
Co do dalszych wydarzeń, po 1950 kilka lat pracowałam dla Ministerstwa, a niecały rok temu splot wydarzeń przyprowadził mnie do Peak District. Ja jestem tą obcą w rezerwacie, tą, która wciąż uczy się o jego tajemnicach, a ty zdajesz się doskonale orientować w jego zakamarkach.
Możemy myśleć nad czymś głębszym, bardziej skomplikowanym. Czy jest między nami zrozumienie, a może nie jesteśmy w stanie znaleźć wspólnego języka?
quiet. composed. grateful. disciplined
do not underestimate my heart, it is a fortress, a stronghold that cannot be brought down, it has fought battles worth fighting, and saved loved ones worth defending, the day you think it a weakness, is the day
you will burn
you will burn
Ronja Fancourt
Zawód : magipsychiatra, uzdrowiciel
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
battles may be fought
from the outside in
but wars are won
from the inside out
from the outside in
but wars are won
from the inside out
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Celinko, my wiemy
Ronja, jeżeli jesteśmy z tego samego roku, nasze drogi musiały przeciąć się niejednokrotnie. Charakterem nie jesteśmy zbyt dopasowani, ale nie byłem typem szkolnego stręczyciela; jeżeli między nami się nie układało, po prostu zostawiałem cię w spokoju, nie usłyszałaś ode mnie złego słowa ani nie spotkała cię rzecz gorsza od niewinnych psikusów. Moja siostra kończyła kurs uzdrowicielski, gdy ty go zaczynałaś, a potem podjęła pracę w szpitalu - wybitnie uzdolnione jednostki jednak zawsze przyciągały jej oko, mogła szepnąć mi o tobie słówko bądź dwa, więc pewnie zdawałem sobie sprawy z kariery, którą obrałaś. Jeżeli będziesz potrzebować kogoś, kto wprowadzi cię do smoczej grupy Peak District, zapewne nie uchylę się przed tym zadaniem - zbyt wiele spędzaliśmy czasu na jednych zajęciach, żebym teraz miał się ciebie wyprzeć
Ronja, jeżeli jesteśmy z tego samego roku, nasze drogi musiały przeciąć się niejednokrotnie. Charakterem nie jesteśmy zbyt dopasowani, ale nie byłem typem szkolnego stręczyciela; jeżeli między nami się nie układało, po prostu zostawiałem cię w spokoju, nie usłyszałaś ode mnie złego słowa ani nie spotkała cię rzecz gorsza od niewinnych psikusów. Moja siostra kończyła kurs uzdrowicielski, gdy ty go zaczynałaś, a potem podjęła pracę w szpitalu - wybitnie uzdolnione jednostki jednak zawsze przyciągały jej oko, mogła szepnąć mi o tobie słówko bądź dwa, więc pewnie zdawałem sobie sprawy z kariery, którą obrałaś. Jeżeli będziesz potrzebować kogoś, kto wprowadzi cię do smoczej grupy Peak District, zapewne nie uchylę się przed tym zadaniem - zbyt wiele spędzaliśmy czasu na jednych zajęciach, żebym teraz miał się ciebie wyprzeć
This is my
home
and you can't
frighten me
frighten me
Elric Lovegood
A potem świat
znowu zaczął istnieć
znowu zaczął istnieć
Sojusznik Zakonu Feniksa
Pozwoliłam sobie posłać PW
Maeve Clearwater
Zawód : Rebeliant, wywiadowca
Stan cywilny : Panna
The moments of peace that we find sometimes, they aren't anything but warfare, thinly disguised.
OPCM : 22+1
UROKI : 32+4
TRANSMUTACJA : 5
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
Ignis non exstinguitur igneThat is our great glory, and our great tragedy
Lucinda Hensley
Zawód : łamacz klątw i uroków & poszukiwacz artefaktów
Czystość krwi : Zdrajca
Stan cywilny : Zaręczona
hope for the best, but prepare for the worst
OPCM : 44 +1
UROKI : 30 +7
CZARNA MAGIA : 1
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 2
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Maeve, odpisane <3
Lucy,
Lucy,
This is my
home
and you can't
frighten me
frighten me
Elric Lovegood
A potem świat
znowu zaczął istnieć
znowu zaczął istnieć
Sojusznik Zakonu Feniksa
Ten sam wiek, ten sam dom, nienawidziłem OPCM a Ty eliksirów, Ciebie ciągnie do przygód, mnie wręcz przeciwnie, dla Ciebie ciężarem była genetyka a dla mnie lęki po dawnej klątwie - może kruchy sojusz pomocy w nauce, może coś więcej?
We men are wretched things.
Hateful to me as the gates of Hades is that man who hides one thing in his heart and speaks another.
Hector Vale
Zawód : Magipsychiatra, uzdrowiciel z licencją alchemika
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zaręczony
I love it and I hate it at the same time
Hidin' all of our sins from the daylight
Hidin' all of our sins from the daylight
OPCM : 2 +3
UROKI : 0
ALCHEMIA : 17 +3
UZDRAWIANIE : 26 +8
ZWINNOŚĆ : 1
SPRAWNOŚĆ : 7
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Skoro byliśmy na jednym roku totalnie musieliśmy się znać! Być może łączył nas jakiś rodzaj przyjaźni ekstrawertyczno-introwertycznej, może poza pomocą w nauce wyskakiwaliśmy czasem na piwo do Trzech Mioteł? Stawiam, że tak!
This is my
home
and you can't
frighten me
frighten me
Elric Lovegood
A potem świat
znowu zaczął istnieć