Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Are you ready for, a perfect storm?
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Szlachcianka
Brygadzistka
Fiche // RPs
Usłysz pieśń
Mavis Travers
23 lataSzlachcianka
Brygadzistka
Fiche // RPs
lady Mavis Travers to prawdziwa dama i prawdziwy pogromca wilkołaków w jednej osobie! W dzieciństwie wielka fanka Albusa Dumbledora, ale po jego śmierci jej wiara w dobro załamała się. Metamorfomag i wyszkolona legilimentka, jej największą pasją są morskie podróże. Możesz znać ją ze szkoły (Ravenclaw), możesz znać ją z salonów, pracy, życia codziennego - wszędzie jej pełno. Nie jest jednoznacznie ani dobra, ani zła, uważa jednak, że zasady są tylko po to, by je łamać. Potrafi poświęcić się pracy, potrafi także chichotać na wytwornym bankiecie, jeżeli akurat znajdzie się taka okazja. Przerażająca i jednocześnie charyzmatyczna, w gruncie rzeczy nawet dość sympatyczna osoba, o której można dowiedzieć się więcej czytając kartę postaci! Melody Greyback to przestępcze i nokturnowe alter ego Mavis. Prawdziwą Melody Greyback, bliźniaczą siostrę Bellony spotkała kiedyś na swojej drodze, przejmując jej wygląd i wspomnienia, które ukształtowały drugą tożsamość lady Travers. Możesz spotkać ją nocą, stąpającą między cieniami, żeby okryć się światłem - możesz robić z nią czarne interesy, możliwe, że potrzebujesz jej pomocy. Zna przestępcze ścieżki jak własną kieszeń i stara się przypadkiem nie wpaść na swoją „siostrę”.
© Nalex
Garret WeasleyHey brother
There is an endless road to re-discover
Bracie, którego nigdy nie miałam, wiesz, że jesteś dla mnie niezwykle ważny. Kiedyś chciałam być dokładnie taka jak ty i nawet jeżeli po śmierci mojej ciotki odcięłam się od Ciebie, nadal pozostałam Twoją siostrą. Od kiedy ostatnio uratowałam Cię przed wilkołakiem, nasza relacja jest jeszcze lepsza. Tobie, jako prawdopodobnie jedynej istocie na świecie, powiedziałam o mojej legilimencji, a znasz jeszcze wiele innych moich sekretów. Jesteś dla mnie tym, co nazywam rodziną, a o rodzinę trzeba dbać.
Felix TremaineFind your lost wings
So you can fly again
Tekst w środku
Inara CarrowCause you’re a sky full of stars
'Cause you light up the path
Tekst w środku
Bellona GreybackOh sister I can't, I can't get through
I've been trying hard to reach you 'cause I don't know what to do
Tekst w środku
Sylvain CrouchHello darkness my old friend
I've come to talk with you again
Tekst w środku
Glaucus TraversSo you don't know where you're going
and you wanna talk?
Tekst w środku
Oliver BurkeBut now you can’t tell the false from the real
When everything, everything,you touch turns to gold
Tekst w środku
Megara MalfoySo fly on, ride through
Maybe one day I'll fly next to you
Tekst w środku
Nicholas NottI'm only a man with a candle to guide me
I get the feeling just because, Everything I touch isn't dark enough
Tekst w środku
Lyra WeasleyLook at the stars
Look how they shine for you
Tekst w środku
Laidan AveryI’m a princess cut from marble
And the scars that mark my body, they’re silver and gold
Tekst w środku
Soren Avery Fly, fly through a troubled sky
Up to a new world shining bright
Tekst w środku
- Spoiler:
Blood ties Glaucus TraversKuzynSo you don't know where you're going and you wanna talk?Neleus TraversKuzynAs the son of a son of a sailor,
I went out on the sea for adventure.Rosalie YaxleyKuzynkaI’m a princess cut from marble, smoother than a storm.Lilianna YaxleyKuzynkaWe all are living in a dream,
But life ain’t what it seems
Oh everything’s a mess
And all these sorrows I have seen
They lead me to believe
That everything’s a messTristan RosierKuzynIf this is to end in fire
Then we should all burn together
Watch the flames climb high into the night
Calling out father oh
Stand by and we will
Watch the flames burn auburn on
The mountain sideDarcy RosierKuzynkaI'm bulletproof, nothing to lose
Far away, far away
Ricochet, you take your aim
Far away, far away
You shoot me down
But I won't fallSky full of stars Inara CarrowNajlepsza Przyjaciółka'Cause you're a sky
'Cause you're a sky full of stars
I'm gonna give you my heart
'Cause you're a sky
'Cause you're a sky full of stars
'Cause you light up the pathGarrett WeasleyBrat
Hey brother, there’s an endless road to re-discover.
Hey sister, know the water's sweet but blood is thicker.
Oh if the sky comes falling down, for you, there’s nothing in this world I wouldn’t do.Felix TremaineTajemniczy Młodzieniec
Find your lost wings so you can fly again.Break of dawn Soren AveryNieostrożny wybórFew can foresee whither their road will lead them, till they come to its end.Sylvain CrouchWspomnienie PrzeszłościHello darkness my old friend, I come to talk with you again.Bellona GreybackOfiara kradzieżyOh sister I can't, I can't get through
I've been trying hard to reach you 'cause I don't know what to do
Oh sister I can't believe it's true
I'm so scared about the future and I wanna talk to youLaidan AveryNauczycielkaAnd the scars that mark my body, they’re silver and gold,
My blood is a flood of rubies, precious stones,
It keeps my veins hot, the fire's found a home in me.
I move through town, I’m quiet like a fight.Cloudy evening Allison AveryPorcelanowa KsiężniczkaSo won’t you save us
What we are
Don’t look clear
Cause it’s all uphill from hereLeandra MalfoyChowana pod kloszemBut he who dares not grasp the thorn
Should never crave the rose.Lyra WeasleyMalarkaNicholas NottPrzyjacielCourage can be find in most unlikely places
Ostatnio zmieniony przez Mavis Travers dnia 25.03.16 18:19, w całości zmieniany 6 razy
Mavis Travers
Zawód : Łowię wilkołaki i robię czarne interesy
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Stars can't shine without darkness
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Metamorfomag
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Oliver Burke napisał:Lepiej z tobą nie zadzierać! To super, w razie czego się jeszcze zgadamy.
No mam nadzieję, że nie będziesz musiał, bo gadanie ze szczurami to przydatna umiejętność, wspólniku.
Mavis Travers
Mavi! wybacz za zapłon, przyjmuję z miłością wszystko o czym piszesz! No i na pewno będzie mogła ci robić jakieś fajne eliksiry, tym bardziej jak pomożesz z załatwianiem składników!
I zróbmy fabułę, gdzie wpadamy razem w kłopoty!
Kocham <3
Kocham <3
The knife that has pierced my heart, I can’t pull it out Because if I do It’ll send up a huge spray of tears that can’t be stopped
Opcja z herbaciarnią bardzo mi odpowiada! Na pewno umilałaby mu czas, kiedy tak sam siedziałby w tym Imbryku i rozwiązywał krzyżówki także dla mnie spoko! Ich kolejne spotkanie na Nokturnie też mogłoby wyglądać tak, jak to opisałaś!
Dorka, Dorka... niech pomyślę. Były w różnych domach, cztery lata w Hogwarcie to jednak mała przepaść. Mogły się poznać w bibliotece, Dora na pewno chętnie by jej pomogła, od zawsze była dobrą duszyczką . A potem, hm... bardziej się mogły zaprzyjaźnić w MM na kursach. Razem chodziły na obiady do bufetu? Im częściej rozmawiały, tym więcej o sobie wiedziały, więc Mavis na pewno znała historię Dory i Charlusa przeplatanej złością rodziny. Więc tak, pasuje mi to! Tylko powiedz, czy tobie pasuje <3
I jeszcze się w sumie zastanawiam... Dorka została porwana, ojciec katował jej wspomnienia za pomocą legilimencji, dlatego większość z nich straciła (obliviate też tu odegrało swoją rolę). Sądzisz, że Mavis byłaby w stanie zrobić coś w kierunku odzyskania tych utraconych wspomnień? :c
Dorka, Dorka... niech pomyślę. Były w różnych domach, cztery lata w Hogwarcie to jednak mała przepaść. Mogły się poznać w bibliotece, Dora na pewno chętnie by jej pomogła, od zawsze była dobrą duszyczką . A potem, hm... bardziej się mogły zaprzyjaźnić w MM na kursach. Razem chodziły na obiady do bufetu? Im częściej rozmawiały, tym więcej o sobie wiedziały, więc Mavis na pewno znała historię Dory i Charlusa przeplatanej złością rodziny. Więc tak, pasuje mi to! Tylko powiedz, czy tobie pasuje <3
I jeszcze się w sumie zastanawiam... Dorka została porwana, ojciec katował jej wspomnienia za pomocą legilimencji, dlatego większość z nich straciła (obliviate też tu odegrało swoją rolę). Sądzisz, że Mavis byłaby w stanie zrobić coś w kierunku odzyskania tych utraconych wspomnień? :c
Aaron Lovegood
Zawód : Właściciel herbaciarni "Czerwony Imbryk"
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Żonaty
I'm just a man
I do what I can
Don't put the blame on me
I do what I can
Genetyka : Czarodziej
Inara Carrow napisał:Mavi! wybacz za zapłon, przyjmuję z miłością wszystko o czym piszesz! No i na pewno będzie mogła ci robić jakieś fajne eliksiry, tym bardziej jak pomożesz z załatwianiem składników!
Kocham <3
Inka Oja, z tymi eliksirami to super będzie. No, koniecznie my przecież zawsze wpadamy w kłopoty albo wybuchamy <3
Aaron Lovegood napisał:Opcja z herbaciarnią bardzo mi odpowiada! Na pewno umilałaby mu czas, kiedy tak sam siedziałby w tym Imbryku i rozwiązywał krzyżówki także dla mnie spoko! Ich kolejne spotkanie na Nokturnie też mogłoby wyglądać tak, jak to opisałaś!
Okej, to z Aaronem mamy ustalone.
To myślę, że mogłaby spotkać Dorkę w bibliotece, latała za nią jak mała przybłęda. To znaczy ona dość szybko zwiała z kursu aurorskiego na rzecz brygadzistki, ale uznajmy, że tak mogło być, przez ten czas kiedy na nim była.
Jasne, Mavis potrafi odzyskiwać wspomnienia, bo kiedyś nauczyli ją tego na Nokturnie, więc jakoś stopniowo powinna podołać. Możemy uznać, że już to zaczęły, może trochę bezskutecznie, Mavie się denerwowała, bo jednak Oblivate jest chyba prostsze do usuwania niż legilimencja (?), także możemy tutaj dużo pograć. #przepraszambełkot
Mavis Travers
Wow, jeśli tak potrafi, to ekstra sprawa! a co do stopnia trudności w odzyskiwaniu wspomnień usuniętych za pomocą obliviate i legilimencji, to trza by było pójść do radę do osób wyżej stojących!
I co do pisania - mogły przez wrzesień próbować i dopiero w październiku uzyskiwać jakieś efekty <3 więc jestem za!
I co do pisania - mogły przez wrzesień próbować i dopiero w październiku uzyskiwać jakieś efekty <3 więc jestem za!
Aaron Lovegood
Zawód : Właściciel herbaciarni "Czerwony Imbryk"
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Żonaty
I'm just a man
I do what I can
I do what I can
Widzisz, według mechaniki nie musimy jednak rzucać kostkami, jeżeli się umówimy, ale zawsze możemy spróbować kilka razy, żeby było zabawniej
i might be on the side of angels
But don't think for a second I'm one of them endlesslove
Mavis Travers
Rodzinko :D Jakie są w końcu relacje między nami?
Za wilczym śladem podążę w zamieć
I twoje serce wytropię uparte
Przez gniew i smutek, stwardniałe w kamieńRozpalę usta smagane wiatrem
I twoje serce wytropię uparte
Przez gniew i smutek, stwardniałe w kamieńRozpalę usta smagane wiatrem
Rosalie Yaxley
Zawód : doradczyni w zarządzie w Rezerwacie jednorożców w Gloucestershire
Stan cywilny : Zamężna
Nienawidzę pająków... dlaczego to nie mogły być motyle?
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
Kuzynko moja droga Jednorożce są super, a Ty działasz na ich rzecz, Mejwiz z pewnością lubi Cię za sam ten fakt! Myślę, że możemy darzyć się sympatią, bo chociaż ja też jestem piękną blondynką, to raczej nie stanowię żadnej konkurencji, bo wolę biegać za wilkołakami, niż za facetami (swoją drogą musisz mi to wybaczyć, ale oprócz tego udaję damę bardzo dobrze i takie tam). Mogłyśmy się razem zaklęć uczyć, a ja pewnie usilnie przeszukuję czarny rynek jakiś super hiper lekarstw na Klątwę Ondyny.
Mavis Travers
To przychodzę! Co prawda różnica wieku duża, ale chyba Mavis jest w wieku Persuesa, więc zawsze jakiś punkt zaczepienia. W każdym razie, jeśli Travers jest damą, to mogą się polubić!
Leandra Malfoy
Zawód : Marionetka
Stan cywilny : Zamężna
I tried to paint you a picture
The colors were all wrong
Black and white didn't fit you
And all along
The colors were all wrong
Black and white didn't fit you
And all along
Nieaktywni
Cztery lata różnicy, Twój brat się we mnie podkochiwał w szkole Na salonach udaję damę. Nie wiem co masz z resztą Averych z gałęzi Laidan, ale ja mam z nimi takie pokręcone relacje że powinnam Cię kojarzyć chociaż. Liliana to moja kuzynka, z Megarą się lubimy bardzo. Masz jakiś konkretny pomysł czy wolisz iść w jakiś pozytyw konstruktywny, czy może po prostu widziałam Cię na korytarzu?
Mavis Travers