Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
papa Avery
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
AutorWiadomość
- pracownik Ministerstwa Magii, czarodziejski dyplomata i poliglota, który zwiedził pół świata podczas podróży służbowych, uzależniony od pracy, dostępny dwadzieścia cztery godziny na dobę,
- mąż Laidan, nadal bardzo zakochany w żonie, mimo to wielbiciel kobiet i adorator krótkich i przyjemnych romansów, flirt to podstawa jego życia,
- dumny ojciec Samaela (ekhm), Sorena i Allison, za dziećmi skoczyłby w ogień,
- tolerancyjny, obcy jest mu wszelki fanatyzm, przynależność rodowa to dla niego przede wszystkim obowiązek,
- ćpun na odwyku, stara się już nigdy nie tracić kontroli,
- małomówny, ale bardzo inteligentny, posiada ostre poczucie humoru, ironizuje i bawi się sarkazmem,
- na oficjalnych uroczystościach błyszczy w towarzystwie żony
ZAPRASZAM, ozłocę za konkrety, ale nie utnę rączek za ich brak!
- mąż Laidan, nadal bardzo zakochany w żonie, mimo to wielbiciel kobiet i adorator krótkich i przyjemnych romansów, flirt to podstawa jego życia,
- dumny ojciec Samaela (ekhm), Sorena i Allison, za dziećmi skoczyłby w ogień,
- tolerancyjny, obcy jest mu wszelki fanatyzm, przynależność rodowa to dla niego przede wszystkim obowiązek,
- ćpun na odwyku, stara się już nigdy nie tracić kontroli,
- małomówny, ale bardzo inteligentny, posiada ostre poczucie humoru, ironizuje i bawi się sarkazmem,
- na oficjalnych uroczystościach błyszczy w towarzystwie żony
ZAPRASZAM, ozłocę za konkrety, ale nie utnę rączek za ich brak!
Reagan Avery
Zawód : Brytyjski Przedstawiciel Międzynarodowej Konferencji Czarodziejów
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
There's no salvation for me now,
No space among the clouds,
And I feel I'm heading down,
That's alright.
That's alright.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Drogi wuju! Przyszłam trochę cię pomęczyć ;D
Meg jest siostrzenicą Reagana (czy tego chcesz czy nie). Utrzymuje bardzo przyjazne kontakty z bliźniakami a Samaela się trochę boi. Laidan ją nawet lubi pod warunkiem, że nie okazuje przy niej zbytniej miłości względem Allison i Sorena. To, że jest zaręczona z Carrowem, którego Averowie nie lubią to żaden problem. Wyda wszystkie swoje córki za kuzynów i York przejdzie pod panowanie rodziny
No jeszcze jest to, że Meg jest stażystką w departamencie międzynarodowej współpracy czarodziejów więc pewnie coś tam miała do czynienia z wujem na stopie zawodowej.
To jak polubisz mnie czy nie?
Meg jest siostrzenicą Reagana (czy tego chcesz czy nie). Utrzymuje bardzo przyjazne kontakty z bliźniakami a Samaela się trochę boi. Laidan ją nawet lubi pod warunkiem, że nie okazuje przy niej zbytniej miłości względem Allison i Sorena. To, że jest zaręczona z Carrowem, którego Averowie nie lubią to żaden problem. Wyda wszystkie swoje córki za kuzynów i York przejdzie pod panowanie rodziny
No jeszcze jest to, że Meg jest stażystką w departamencie międzynarodowej współpracy czarodziejów więc pewnie coś tam miała do czynienia z wujem na stopie zawodowej.
To jak polubisz mnie czy nie?
Megara,lubimy się i to bardzo! Wujcio może być jej mentorem i może miedzy nimi niewinnie iskrzyć, co? :>
Reagan Avery
That's alright.
That's alright.
Dobry wieczór, kłaniam się, Pański przyszły zięć, Sir. Coś wypadałoby ustalić, ale raczej to będzie ze strony Reagana, no bo młokos Lex przepełniony jest szacunkiem względem Reagana i nie myśli o nim źle (wszystko co złe to przecież Samael, według Selwyna). Więc... może taki neutralny pozytyw? Czy zdecydowany pozytyw? A może definitywny negatyw? Nie wiem, jak Reagan będzie postrzegał kogoś, kto ma poślubić jego ukochaną córkę
A powiedz mi jak odnosisz się do córki? <3
Reagan Avery
That's alright.
That's alright.
Alex się w niej zakochał
I ogólnie chce dobrze, chce ją chronić przed Samaelem, wszystko jest gotów dla niej zrobić - czasem mu nie wychodzi, ale to człowiek o złotym sercu
I ogólnie chce dobrze, chce ją chronić przed Samaelem, wszystko jest gotów dla niej zrobić - czasem mu nie wychodzi, ale to człowiek o złotym sercu
to ja czuję potężną więź z teściem, który niedługo znielubi Sama! <3
Reagan Avery
That's alright.
That's alright.
Ja się zgadzam. Może być całkiem ciekawie
Czy my rozpoczynamy znajomość od ślubu czy wychodzimy z założenia, że już mieliśmy okazję się poznać? (Co wcale nie jest takie oczywiste ze względu na jego liczne podróże służbowe)?
Reagan Avery
That's alright.
That's alright.
JAK TO ISKRZYĆ
ech #avery
ech #avery
Chyba się zaprzyjaznimy!
Reagan Avery
That's alright.
That's alright.
Nie wiem, czy Raegana interesuje znajomość z duużo młodszą prawie-szlamą, ale przychodzę, bo ojciec Alice (niestety, będący szlamą, ale wiekowo też po pięćdziesiątce) także jest czarodziejskim dyplomatą, choć głównie krążącym między brytyjskim i amerykańskim ministerstwem (i w tym drugim Alice także ukończyła staż w tym departamencie, chociaż w Anglii załapała się do Urzędu Łączności z Mugolami). Ale ogólnie razem z ojcem jeździła też sporo po świecie.
Ponadto, matka Reagana jest Travers, więc mogę zaproponować też do jakichś luźniejszych relacji Lyrę Weasley, która od niedawna jest narzeczoną Glaucusa Traversa, i jest malarką (wstępnie umawiałam się już na relki z Lai powiązane ze sztuką). Ale to pewnie byłoby bardziej przyszłościowo, bo młodziutka Lyra póki co raczej nie miałaby okazji poznać Raegana.
No i mam mały sentyment do Raegana bo raz pisałam nim przez konto Lustra ^^.
Ponadto, matka Reagana jest Travers, więc mogę zaproponować też do jakichś luźniejszych relacji Lyrę Weasley, która od niedawna jest narzeczoną Glaucusa Traversa, i jest malarką (wstępnie umawiałam się już na relki z Lai powiązane ze sztuką). Ale to pewnie byłoby bardziej przyszłościowo, bo młodziutka Lyra póki co raczej nie miałaby okazji poznać Raegana.
No i mam mały sentyment do Raegana bo raz pisałam nim przez konto Lustra ^^.
Czy zatańczy Pan ze mną Waltza? Taki suchar na dzień dobry.
A tak bardziej poważnie, to ustawiam się powoli z Szanowną Małżonką Averyego i pewnie przyda mi się jeszcze Reagan do kolekcji. Ogólnie to lubię łapać ludzi mniej więcej w wieku Vincenta, bo póki co mało jest tu takich.
Znamy się tylko z widzenia, chyba, że zamarzyłaby Ci się jakaś sytuacja sprzed lat z panem policjantem, to ja będę bardzo chętna! :D
Jakby co, to Vinc czuje do Averych (szczególnie do Reagana) obrzydzenie z powodu ich kazirodczych relacji. Nie żeby cokolwiek wiedział czy podejrzewał. Mój Vinc jest ostatnim, który wysnułby takie trafne wnioski. Po prostu Laidan i jej mąż są bliskimi kuzynami. Fstyt!
A tak bardziej poważnie, to ustawiam się powoli z Szanowną Małżonką Averyego i pewnie przyda mi się jeszcze Reagan do kolekcji. Ogólnie to lubię łapać ludzi mniej więcej w wieku Vincenta, bo póki co mało jest tu takich.
Znamy się tylko z widzenia, chyba, że zamarzyłaby Ci się jakaś sytuacja sprzed lat z panem policjantem, to ja będę bardzo chętna! :D
Jakby co, to Vinc czuje do Averych (szczególnie do Reagana) obrzydzenie z powodu ich kazirodczych relacji. Nie żeby cokolwiek wiedział czy podejrzewał. Mój Vinc jest ostatnim, który wysnułby takie trafne wnioski. Po prostu Laidan i jej mąż są bliskimi kuzynami. Fstyt!
Hm, widzę, że jesteśmy rodziną, pytanie tylko czy w jakikolwiek sposób się kojarzymy? :D
i'm a storm with skin
Glaucus Travers
Zawód : żeglarz
Kiedy rum zaszumi w głowie cały świat nabiera treści, wtedy chętniej słucha człowiek morskich opowieści!
Nieaktywni
lub mnie skoro mam być Twoją synową a Laidan mnie hejci zlodowaciałym sercem
self destruction is such a pretty little thing