zaufaj mi, jesteś w dobrym miejscu
Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
zaufaj mi, jesteś w dobrym miejscu Nazywam się Lucinda Selwyn Hensley i powinieneś wiedzieć o mnie kilka rzeczy. Zajmuje się łamaniem klątw, poszukiwanie artefaktów i byciem szlachcianką. Dokładnie w tej kolejności. Moja mama przed poznaniem mojego ojca była Nottem, więc możliwe, że płynie w nas ta sama krew. Mam dwójkę rodzeństwa. Młodszą siostrę i starszego brata. Jeżeli uczęszczałeś do Hogwartu to możliwe, że mijaliśmy się na korytarzu. Należałam do domu Kruka. Byłam zaręczona z Prewettem(1949), który zginął podczas jednej z wypraw badawczych; był łowcą smoków. W grudniu dowiedziałam się, że choruje na śmiertelną bladość (1955) chociaż tak naprawdę niewiele osób o tym wie. Od kwietnia jestem także legilimentką (1956) i jeśli masz problem ze wspomnieniami chętnie ci pomogę. Jestem altruistką, a empatii nie ma u mnie końca. Dlatego jeżeli potrzebujesz pomocy, zwykłego uśmiechu, rozmowy... wiesz gdzie szukać.
ps: najlepiej uśmiechnąć się do mnie na pw lub discord, bo jak na starą pannę przystało... wzrok już nie ten!
[bylobrzydkobedzieladnie]
ps: najlepiej uśmiechnąć się do mnie na pw lub discord, bo jak na starą pannę przystało... wzrok już nie ten!
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ignis non exstinguitur igneThat is our great glory, and our great tragedy
Ostatnio zmieniony przez Lucinda Hensley dnia 10.04.20 8:41, w całości zmieniany 49 razy
Lucinda Hensley
Zawód : łamacz klątw i uroków & poszukiwacz artefaktów
Czystość krwi : Zdrajca
Stan cywilny : Zaręczona
hope for the best, but prepare for the worst
OPCM : 44 +1
UROKI : 30 +7
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 2
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
a jak! wypatruj jej wzrokiem! <3
Lucinda Hensley
Helou. Lucy nie zna Zivy jako żony właśnie tego Burke'a. Przynajmniej tak wynika z historii ich romansu (niewolno!). Jednak mogą się znać/kojarzyć jeszcze z czasów szkolnych, ponieważ obydwie są ex-Krukonkami, chociaż różnica 4 lat. Konfrontacja tej trójki (Ziva, Edgar i Lucy) na ślubie Tristana i Evandry byłaby urocza! :wiggle:
So when you're restless, I will calm the ocean for you
In your sorrow, I will dry your tears
When you need me,
I will be the love beside you☙ ❧
When you need me,
Ziva Burke
Zawód : Badacz Historii Magii i autorka podręczników szkolnych
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
Sen
jest chwilowym złudzeniem
bo on podaruje Ci władzę, a Ty bez litości
na tronie we krwi odnajdziesz się.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Nieaktywni
urocza? obawiam się, że dla Lynn to spotkanie nie będzie ani trochę urocze
ale tak myślę, że pewnie się kojarzą choć ona nie ma pojęcia, że to właśnie ona jest jego żoną. Nie dość, że niedawno się dopiero dowiedziała o jej istnieniu to jeszcze się okaże, że ją zna
na ślubie spotkają się na pewno i Lynn pójdzie trochę w buty, ale żeby było ciekawiej mogły się spotkać jeszcze później żeby nie skończyło się na Hogwarcie bo tak mogą się nie rozpoznać, ale jeszcze przed jej ślubem z Edgarem i jej zostaniem łamaczem mogły mieć ze sobą jakiś kontakt.
PS: gdyby nie była żoną jej pierwszej prawdziwej miłości to by ją naprawdę polubiła <3
ale tak myślę, że pewnie się kojarzą choć ona nie ma pojęcia, że to właśnie ona jest jego żoną. Nie dość, że niedawno się dopiero dowiedziała o jej istnieniu to jeszcze się okaże, że ją zna
na ślubie spotkają się na pewno i Lynn pójdzie trochę w buty, ale żeby było ciekawiej mogły się spotkać jeszcze później żeby nie skończyło się na Hogwarcie bo tak mogą się nie rozpoznać, ale jeszcze przed jej ślubem z Edgarem i jej zostaniem łamaczem mogły mieć ze sobą jakiś kontakt.
PS: gdyby nie była żoną jej pierwszej prawdziwej miłości to by ją naprawdę polubiła <3
Lucinda Hensley
Lucy nie potrzebowała jakieś 7-8 lat temu, pewnych informacji historycznych? Może podczas nauk na łamacza, musiała przyjść z jakimś artefaktem żeby poznać jego genezę czy coś?
When you need me,
When you need me,
Ziva Burke
Sen
Nieaktywni
7 lat temu to dopiero skończyła szkołę i wtedy na jakiś czas wróciła do domu, ale mogła znaleźć coś w domu co ją zaciekawiło i chciała się dowiedzieć czegoś o historii tego przedmiotu. Ktoś polecił jej Zivę ( może jej straszy o 2 lata brat, albo jeszcze starsza siostra?) kojarzyły się ze szkoły więc jej pomogła coś się dowiedzieć?
Lucinda Hensley
Mi pasuje taki układ. I czekam z niecierpliwością na konfrontację.
When you need me,
When you need me,
Ziva Burke
Sen
Nieaktywni
też czekam
Lucinda Hensley
nie wiem czy wiesz, ale jesteśmy rodziną! moja mama była Selwyn, ale bła OKROPNĄ BRZYDULĄ i wydali ją za czarodzieja bogatego ale jedynie czystego straciłam szlachectwo, ale dawno temu bywałam u was na świetach
co powiesz na taką kuzynkę??
co powiesz na taką kuzynkę??
I get down to Beat poetry ◇ They say I'm too young to love you I don't know what I need They think I don't understand The freedom land of the seventies I think I'm too cool to know ya You say I'm like the ice I freeze I'm churning out novels like Beat poetry on Amphetamines endlesslove
oooo proszę czego się dowiaduje! super! skoro bywałaś u Selwynów na święta to z Lucynką na pewno się dogadały. Z Lucynką właściwie prawie wszyscy się dogadują więc nie widzę powodu dla którego miałoby być inaczej jak i wtedy tak i teraz <3
Lucinda Hensley
Nie było mnie długo i nie dawałem znaku życia, ale proponowałbym odnowienie relacji. :x
Ogólnie najpewniej relacja byłaby taka jak wcześniej: znają się, nie unikają się, ale szczególnie zażyłych kontaktów nie mają. Ale podpiąłbym to pod lekki pozytyw. Zwłaszcza, że Willowi zależy na rodzinę i o krewnych na pewno dba. Jeśli ma sposobności!
Ogólnie najpewniej relacja byłaby taka jak wcześniej: znają się, nie unikają się, ale szczególnie zażyłych kontaktów nie mają. Ale podpiąłbym to pod lekki pozytyw. Zwłaszcza, że Willowi zależy na rodzinę i o krewnych na pewno dba. Jeśli ma sposobności!
Gość
Gość
Macmillanowie z Selwynami się trzymają, prawda?
Więc może powinniśmy znać się od dzieciństwa? Albo przynajmniej dobrze się kojarzyć właśnie z czasów młodości?
Nie mam jakiś sprecyzowanych pomysłów, a jedynie luźne idee:
1. Możemy zacząć od negatywnej. Mogłaś mnie nie polubić, bo jestem starszy, jako dzieciak biegałem jak oszalały ( i nie interesowało mnie dobre wychowanie, bo to nudne chodzić jak patyk i uśmiechać się dla wszystkich) i tak w sumie zachowywałem się,jak gdybym ciągle miał gumochłony pod koszulą, do 5-6. roku w Hogwarcie... tak plus-minus. Aczkolwiek zawsze byłem miły dla kobiet! Ja z kolei mógłbym nie mieć nic przeciwko Tobie!
2. Druga sprawa to, to że moja matka zawsze bawiła się w uprzejmości i bardziej interesowała się zawieraniem relacji. Mogliśmy się trochę polubić pod koniec mojego pobytu w Hogwarcie! A z uporem maniaka powtarzam kolejnym wychowankom Ravenclaw, że Krukoni i Puchoni powinni trzymać się razem(!)
3. Lubię kobiety, które są lub starają się być niezależne, chociaż oficjalnie mówię, że damy powinny ładnie wyglądać, opiekować się dziećmi, jeżeli takowe posiadają, bo i tak się namęczyły przynosząc je na świat! Na pewno bym Cię wspierał w Twoich dążeniach do bycia tym, kim zostałaś! W końcu to duże osiągnięcie, a nie to co ja, tylkozapijać się i podróżować po Europie!
Więc w sumie, tak do 1948 r. mogliśmy jako tako się kojarzyć, kolegować, może Ty mnie w ogóle nie polubiłaś, czy coś w tym stylu!
To tak ode mnie, jakaś sugestia, ale jeżeli masz jakiś szalony pomysł, to chętnie go zobaczę, przeczytam, wiesz o co mi chodzi!
Więc może powinniśmy znać się od dzieciństwa? Albo przynajmniej dobrze się kojarzyć właśnie z czasów młodości?
Nie mam jakiś sprecyzowanych pomysłów, a jedynie luźne idee:
1. Możemy zacząć od negatywnej. Mogłaś mnie nie polubić, bo jestem starszy, jako dzieciak biegałem jak oszalały ( i nie interesowało mnie dobre wychowanie, bo to nudne chodzić jak patyk i uśmiechać się dla wszystkich) i tak w sumie zachowywałem się,
2. Druga sprawa to, to że moja matka zawsze bawiła się w uprzejmości i bardziej interesowała się zawieraniem relacji. Mogliśmy się trochę polubić pod koniec mojego pobytu w Hogwarcie! A z uporem maniaka powtarzam kolejnym wychowankom Ravenclaw, że Krukoni i Puchoni powinni trzymać się razem(!)
3. Lubię kobiety, które są lub starają się być niezależne, chociaż oficjalnie mówię, że damy powinny ładnie wyglądać, opiekować się dziećmi, jeżeli takowe posiadają, bo i tak się namęczyły przynosząc je na świat! Na pewno bym Cię wspierał w Twoich dążeniach do bycia tym, kim zostałaś! W końcu to duże osiągnięcie, a nie to co ja, tylko
Więc w sumie, tak do 1948 r. mogliśmy jako tako się kojarzyć, kolegować, może Ty mnie w ogóle nie polubiłaś, czy coś w tym stylu!
To tak ode mnie, jakaś sugestia, ale jeżeli masz jakiś szalony pomysł, to chętnie go zobaczę, przeczytam, wiesz o co mi chodzi!
Каранфиле, цвијеће моје
да сам Богд'о сјеме твоје.
Ја бих знао гдје бих цвао,
мојој драгој под пенџере.
Кад ми драга иде спати,
каранфил ће мирисати,
моја драга уздисати
Кад ми драга иде спати,
каранфил ће мирисати,
моја драга уздисати
Anthony Macmillan
Zawód : Podróżnik i wynalazca nowych magicznych alkoholi dla Macmillan's Firewhisky
Stan cywilny : Żonaty
Na zdrowie i do grobu
Nieaktywni
halo halo, serdecznie dziękuję Antosiowi za cierpliwość! Takie wyczekiwanie zasługuje na
a tak już całkowicie poważnie!
Raczej nie widzę powodu, dla którego mieliby się nie lubić na samym początku. Znaczy się Lucinda od zawsze była zwariowanym dzieckiem, dlatego już od samego początku bycia w Hogwarcie ganiała jak poparzona. Mogła nie przepadać za nim ewentualnie z ogólnej awersji do chłopców w tamtym czasie, zresztą był starszy więc dla unikała go pewnie jak ognia!
Później mogło się to już zdecydowanie zmienić, bo na pewno o wiele łatwiej jej było dogadywać się ze starszymi nieoceniającymi ją puchonami niż z kimkolwiek innym. Więc pod koniec jego nauki mogli się już całkiem lubić choć ona dalej była psotą jakich mało za co obrywała pewnie kary (przecież jej nie przystoi).
Nie wiem jak sprawy mogą wyglądać teraz, utrzymywali przez ten cały czas kontakt? Widywali się często, a może pisali listy? No i ona jest w Zakonie, a Tosiek jest w nim od niedawna prawda? W sumie to też daje nam jakiś punkt wyjścia nawet do nowej fabuły <3
a tak już całkowicie poważnie!
Raczej nie widzę powodu, dla którego mieliby się nie lubić na samym początku. Znaczy się Lucinda od zawsze była zwariowanym dzieckiem, dlatego już od samego początku bycia w Hogwarcie ganiała jak poparzona. Mogła nie przepadać za nim ewentualnie z ogólnej awersji do chłopców w tamtym czasie, zresztą był starszy więc dla unikała go pewnie jak ognia!
Później mogło się to już zdecydowanie zmienić, bo na pewno o wiele łatwiej jej było dogadywać się ze starszymi nieoceniającymi ją puchonami niż z kimkolwiek innym. Więc pod koniec jego nauki mogli się już całkiem lubić choć ona dalej była psotą jakich mało za co obrywała pewnie kary (przecież jej nie przystoi).
Nie wiem jak sprawy mogą wyglądać teraz, utrzymywali przez ten cały czas kontakt? Widywali się często, a może pisali listy? No i ona jest w Zakonie, a Tosiek jest w nim od niedawna prawda? W sumie to też daje nam jakiś punkt wyjścia nawet do nowej fabuły <3
Lucinda Hensley
Pojawię się na spotkaniu dopiero w listopadzie, jak w ogóle dożyję do tego spotkania. Ale z całą pewnością, mogliśmy od czasu do czasu wysłać do siebie jakiś list. Myślę, że w sumie skoro wyjątkowo mocno oburzyłem się podczas Stonehenge na idiotyczną propozycję lady nestor, to pewnie powinniśmy mieć dobre relacje. Trochę szkoda, że Ayden i Adair zniknęli, bo ich matka była z Selwynów, o ile pamiętam, ale jest Heath, który choć trochę podtrzymuje istnienie Aydena w tym przypadku. Może więc stąd też są te dobre relacje.
Tak czy siak, mogę bronić Twojego dobrego imienia! No i w sumie zawdzięczam Alexowi życie, więc jestem i Twoim dłużnikiem (nawet jak nic nie musiałaś robić)
Tak czy siak, mogę bronić Twojego dobrego imienia! No i w sumie zawdzięczam Alexowi życie, więc jestem i Twoim dłużnikiem (nawet jak nic nie musiałaś robić)
Каранфиле, цвијеће моје
Кад ми драга иде спати,
каранфил ће мирисати,
моја драга уздисати
Кад ми драга иде спати,
каранфил ће мирисати,
моја драга уздисати
Anthony Macmillan
Zawód : Podróżnik i wynalazca nowych magicznych alkoholi dla Macmillan's Firewhisky
Stan cywilny : Żonaty
Na zdrowie i do grobu
Nieaktywni
w takim razie zdecydowanie mają dobre kontakty! jak tylko Lucka się dowie, że tak ładnie jej bronił to na pewno podziękuje! a Antek niech na siebie uważa, bo za dużo złych rzeczy ostatnio spotyka tych co się z Lucką trzymają
ustalone!
ustalone!
Lucinda Hensley
Nie wiem czy panna szlachetnej krwi mogła (po)znać aurora mugolaka, ale altruizm i niezależna natura Lucindy (i moje zakonne plany dla Majkela!) są obiecującym gruntem pod znajomość!
Może wątek na gruncie zawodowym-leglimencyjnym? Michael już półtora roku jest wilkołakiem i chciałby przekonać się, czy pamięta coś z nocy, podczas której został zarażony i podczas której zginęli jego towarzysze. Jak mogliby się poznać?
Może wątek na gruncie zawodowym-leglimencyjnym? Michael już półtora roku jest wilkołakiem i chciałby przekonać się, czy pamięta coś z nocy, podczas której został zarażony i podczas której zginęli jego towarzysze. Jak mogliby się poznać?
Can I not save one
from the pitiless wave?
Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
zaufaj mi, jesteś w dobrym miejscu
Szybka odpowiedź