Arena #14
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #14
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Moja zbyt późna reakcja zakończyła się fiaskiem, a fala uderzeniowa zmiotła mnie z nóg. Czyżbym i ja odczuwał skutki rzuconego przez siebie immobulusa? Na całe szczęście zaklęcie Notta nie wywołało u mnie większych obrażeń. Podniosłem się więc energicznie, błyskawicznie odpowiadając atakiem.
- Casa Aranea!
Swoją drogą, ciekawe jaki procent arystokratów cierpiał na arachnofobię?
- Casa Aranea!
Swoją drogą, ciekawe jaki procent arystokratów cierpiał na arachnofobię?
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : rzut kością
'k100' : 53
'k100' : 53
Udało mu się; jego zaklęcie nie zostało zatrzymane ani przez spowolnione nienaturalnie ruchy, ani przez tarczę przeciwnika, ale Percival nie cieszył się jeszcze; starał się zachować skupienie, nawet pomimo faktu, że kolejny urok minął go o kilkanaście centymetrów. Czar, który trafił go w poprzedniej rundzie wciąż działał, znacznie utrudniając mu działanie. Bezpiecznie byłoby wybrać coś stosunkowo prostego... - Confundus!
do not stand at my grave and weep
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
The member 'Percival Nott' has done the following action : rzut kością
'k100' : 34
'k100' : 34
I wreszcie spowolnienie minęło; poruszał z ulgą nadgarstkiem, przestępując z nogi na nogę i przez sekundę obserwując, jak jego zaklęcie mknie w kierunku przeciwnika. Może udałoby mu się wykonać jeszcze jedno? - Silencio - powiedział, wybierając tym razem urok nieco trudniejszy, ale kto wie, może ostatnim razem sięgnął dna tak głębokiego, że teraz szczęście do niego wracało.
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
'k100' : 94
'k100' : 94
Musiałem przecenić swoje siły. Pomimo, iż zaklęcie, które mnie wywróciło nie wywołało szczególnej szkody, prawdopodobnie skutecznie pozbawiło mnie koncentracji. Teraz dwa promienie posłane przez Notta mknęły w moją stronę nieubłaganie.
Skup się, Fox. Skup się i nie spapraj tego.
- Protego Maxima! - Niemal wykrzyczałem, jakby to miało jakoś pomóc.
Skup się, Fox. Skup się i nie spapraj tego.
- Protego Maxima! - Niemal wykrzyczałem, jakby to miało jakoś pomóc.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 71
'k100' : 71
Brakowało kilku cali, by zaklęcia najprawdopodobniej pozbawiłyby mnie szansy na wygraną. W ostatniej sekundzie udało mi się utworzyć barierę, w zderzeniu z którą zamieniły się w niegroźną mgiełkę. W takich chwilach zawsze powtarzam, że opłacał się ten mój ascetyczny żywot u tybetańskich mnichów. Siła i spokój. A może po prostu sprzyjało mi szczęście? Tak przez jakieś ostatnie trzydzieści jeden lat?
Dobra, panie Lisie. Koniec tych rozważań. Czas zakasać rękawy, bo pojedynek z Nottem to nie rurki z kremem!
- Silencio! - Przeszedłem do kontrataku, licząc na to, że i tym razem fart mnie nie opuści.
Dobra, panie Lisie. Koniec tych rozważań. Czas zakasać rękawy, bo pojedynek z Nottem to nie rurki z kremem!
- Silencio! - Przeszedłem do kontrataku, licząc na to, że i tym razem fart mnie nie opuści.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 31
'k100' : 31
Jego radość nie trwała długo, choć w ogóle nie powinna była się pojawić; nie docenił swojego przeciwnika, nie spodziewał się, że uda mu się ochronić przed dwoma zaklęciami jednocześnie, zwłaszcza, że jedno z nich wydawało się wyjątkowo silne. A jednak, Percival obserwował, jak oba uroki rozbijają się o bezbłędną tarczę.
Dobrze, że chociaż kontratak okazał się bezskuteczny.
- Petrificus Totalus - rzucił; wątpił, by udało mu się obezwładnić przeciwnika za pierwszym razem, ale nie spieszyło mu się nigdzie.
Dobrze, że chociaż kontratak okazał się bezskuteczny.
- Petrificus Totalus - rzucił; wątpił, by udało mu się obezwładnić przeciwnika za pierwszym razem, ale nie spieszyło mu się nigdzie.
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
'k100' : 19
'k100' : 19
Nic z tego, spudłował; jego zaklęcie, wyjątkowo wątłe, powędrowało stanowczo zbyt wysoko, żeby dosięgnąć przeciwnika, w dodatku rozmywając się w powietrzu. Mówi się trudno, miał jeszcze trochę czasu, żeby spróbować jeszcze raz. Wziął krótki oddech, zmuszając się do większego skupienia. - Drętwota! - krzyknął, mając nadzieję, że jego zaklęcie okaże się tym razem czymś więcej niż tylko strzępem bladej mgły.
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
'k100' : 61
'k100' : 61
Byłoby mało przyjemnie zakończyć pojedynek w tak ekspresowym tempie. Ledwie udało mi się odbić dwa silne zaklęcia, a znajomy, czerwony snop wystrzelił z różdżki Notta, nie zwiastując niczego dobrego.
Tym razem też musiało się udać.
- Protego! - Wypowiedziałem wyraźnie, skupiając się na tym, by wykonać jak najdokładniejszy zamach różdżką.
Tym razem też musiało się udać.
- Protego! - Wypowiedziałem wyraźnie, skupiając się na tym, by wykonać jak najdokładniejszy zamach różdżką.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
Arena #14
Szybka odpowiedź