Tor przeszkód
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Tor przeszkód
Zarówno mistrzowie piruetów na lodowej tafli jak i zwykli sympatycy niewyczynowego łyżwiarstwa mogą sprawdzić swoje umiejętności na torze przeszkód. Niedługo po północy zaczyna się bowiem wyścig będący już od dawna noworoczną tradycją w Dolinie Godryka. Mimo że każdy może wziąć w nim udział, konkurs nie należy do najprostszych - uczestnicy muszą wykazać się nie tylko zwinnością oraz szybkością, ale też stalowymi nerwami i refleksem. Każdego roku organizatorzy wymyślają coraz niebezpieczniejsze przeszkody i utrudnienia; kto wie, jakie atrakcje przygotowali na dziś?
The member 'Amelle Goyle' has done the following action : rzut kością
'k100' : 62
'k100' : 62
Ledwie wstaję, potykam się. Jestem nerwowa. To ze stresu? Nogi mi się trzęsą? Może z zimna.
Daj spokój, Melka, to nie pierwszy raz, kiedy zostałaś wystawiona na próbę.
Daj spokój, Melka, to nie pierwszy raz, kiedy zostałaś wystawiona na próbę.
Gość
Gość
'k100' : 51
'k100' : 51
To nie jest śmieszne. Naprawdę n i e wiem co się dzieje.
Naprawdę. Chcę już pokonać tę przeszkodę, naprawdę chcę to zrobić.
Wstaję więc i ruszam przed siebie po raz któryś - cała poobijana, obolała.
Zła.
Naprawdę. Chcę już pokonać tę przeszkodę, naprawdę chcę to zrobić.
Wstaję więc i ruszam przed siebie po raz któryś - cała poobijana, obolała.
Zła.
Gość
Gość
'k100' : 56
'k100' : 56
Upadłam. Znowu.
Próbuję wstać, ruszyć dalej. Próbuję się n i e przewrócić. To już nie jest zabawne. W sumie nigdy nie było - upokorzenie zawsze smakowało gorzko. Zwłaszcza dla kogoś, kto powinien lśnić.
Próbuję wstać, ruszyć dalej. Próbuję się n i e przewrócić. To już nie jest zabawne. W sumie nigdy nie było - upokorzenie zawsze smakowało gorzko. Zwłaszcza dla kogoś, kto powinien lśnić.
Gość
Gość
'k100' : 23
'k100' : 23
Upadam. Znowu.
Zabawne. Naprawdę chcę ruszyć przed siebie, pokonać tę okropną przeszkodę. N A P R A W D Ę o to proszę.
Zabawne. Naprawdę chcę ruszyć przed siebie, pokonać tę okropną przeszkodę. N A P R A W D Ę o to proszę.
Gość
Gość
'k100' : 46
'k100' : 46
Nie liczę, który to już raz. Nie chcę wiedzieć. Szybciej doczołgałabym się do mety, niż dojechała do niej o własnych siłach. Ale wstaję, ruszam dalej.
Jest zabawnie, zaraz będę lśnić, ale oblepiona śniegiem jak naburmuszony bałwan.
Jest zabawnie, zaraz będę lśnić, ale oblepiona śniegiem jak naburmuszony bałwan.
Gość
Gość
'k100' : 19
'k100' : 19
Przysięgam, że jeśli jeszcze raz to się wydarzy, wstanę i wyjdę.
Ale wstaję, podnoszę się z poobijanych kolanek i próbuję slalomem ominąć te przeklęte sople. I na żadnego się nie nadziać.
Ale wstaję, podnoszę się z poobijanych kolanek i próbuję slalomem ominąć te przeklęte sople. I na żadnego się nie nadziać.
Gość
Gość
'k100' : 83
'k100' : 83
lp | zawodnik | wynik |
1. | Louise de Voyer | 56 + 69 + 102 + (79+16+10) + (V) = 332 |
2. | Benjamin Wright | 122 + 58 + 57 + (58+25) + (V) = 320 |
3. | Cassian Morisson | 51 + 44 + 81 + (100+15+15+4) + (V) = 310 |
4. | Crispin Russell | 23 + 88 + 99 + (-15+96+5) + (V) = 296 |
5. | Bleach Pistone | 79 + 38 + 77 + (-15+100+15) + (V) = 294 |
6. | Margaux Vance | 72 + 68 + 55 + (82+5) + (V) = 282 |
7. | Garrett Weasley | 46 + 78 + 90 + (-15+80+3) + (V) = 282 |
8. | Minnie McGonagall | 39 + 104 + 22 + 95 + (V) = 260 |
9. | Luna Spencer-Moon | 67 + 112 + 69 + (-15-15-15-15-15-15+85+3) + (V) = 246 |
10. | Harriett Lovegood | 25 + 79 + 77 + (-15+71) + (V) = 237 |
11. | Samuel Skamander | 29 + 23 + 53 + (-15+98+5) + (V) = 193 |
12. | Amelle Goyle | 61 + 100 + 72 + (-15-15-15-15-15-15-15-15-15+83+7) + (V) = 188 |
13. | Monique Vane | 65 + 0 + 30 + (-15-15+100+15) + (V) = 180 |
14. | Florence Fortescue | dyskwalifikacja |
Crispin, Bleach, Garrett, Harriett oraz Samuel mieli to nieszczęście, że próbując ominąć wysokie sople lodu, stracili równowagę i runęli na powierzchnię tafli. Mogą liczyć na kolejne siniaki na łokciach i kolanach. Monique tym razem również nie wykazała się wystarczającą zręcznością; jej slalom zakończył się dwukrotnym upadkiem najpierw na kolana, a potem na kość ogonową. Wyjątkowym pechowcem okazała się Luna, która wskutek licznych upadków dorobiła się siniaków i obić na dosłownie całym ciele, jednak i tak pobiła ją Amelle - oprócz sińców i zadrapań jedna próba wyminięcia sopla okazała się wyjątkowo nieszczęśliwa. Lodowe ostrze rozdarło znacznie dolną część jej garderoby, a oprócz tego rozcięło udo. Nie była to poważna ani śmiertelna rana, ale dość mocno krwawiła. Niestety, Florence nie udało się ukończyć tego etapu wyścigu.
Teraz pozostała tylko ostatnia prosta wyzbyta atrakcji w postaci śnieżek czy agresywnych sopli lodu, nie oznacza to jednak, że mniej emocjonująca. To właśnie od tego etapu wyścigu zależy, kto wysunie się na prowadzenie, a kto zostanie na szarym końcu. Wycieńczeni zawodnicy muszą jeszcze na chwilę zacisnąć zęby i pognać po zwycięstwo.
ST piątego etapu wynosi 20.
| Na odpis macie 48 godzin. Życzę wszystkim powodzenia na ostatnim etapie!
Udało się! Minęła wystające sople zgrabnym slalomem, zwinnie sunąć do przodu; traktowała ten wyścig jak zabawę i bawiła się naprawdę dobrze. Odbiła się nieco od końca, znajdując się gdzieś, prawdopodobnie, pośrodku tego szalonego wyścigu, ze zmartwieniem oglądając się na tych, których przeszkody poważniej zraniły. Wyjeżdżając z labiryntu sopli przed sobą miała już tylko pustą, bezpieczną taflę lodu. Ostatnia prosta, noga za nogą, ślizg za ślizgiem - jeszcze kawałek do przodu!
Kto pierwszy został królem? A kto chciał zostać bogiem? Kto pierwszy był człowiekiem? Kto będzie nim
ostatni?
ostatni?
Tor przeszkód
Szybka odpowiedź