Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Travers
Strona 1 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
O captain, my captain!
Najmłodszym z trzech synów nestora rodu Travers
Dlatego też chętnie przytulę do serca członków rodów: Avery, Burke, Crouch, Lestrange, Shafiq, Weasley
A także z przyjemnością poczęstuję klątwą przedstawicieli rodów: Parkinson, Rowle, Selwyn, Shacklebolt, Slughorn.
Wychowankiem Slytherinu w latach 1942-50
Może pomogłem Ci z ONMS, transmutacją lub astronomią? Albo co bardziej prawdopodobne podstawiłem nogę na korytarzu bądź przezwałem szlamą? Skłoniłem do wagarowania, pierwszego nielegalnego wina w Hogsmeade? Złamałaś mi serce? Albo ja Tobie nos? Opcji jest naprawdę wiele.
Kapitanem niewielkiego, zwrotnego i szybkiego statku - Wdowy.
Moja największa miłość - główne źródło utrzymania. Dziesiątki tajnych schowków gwarantują zazwyczaj bezproblemowe kontrole portowe, a kapitańska kajuta już dawno temu zaczęła mi przychodzić na myśl wraz ze słowem dom. Może zaprosiłem Cię na wspólny rejs? Albo przemyciłem rzecz, na której zależało Ci tak bardzo, że skłonny byłeś zapłacić mi za to małą fortunę?
Handlarzem i łowcą magicznych stworzeń
Jeżeli występujesz z ramienia Ministerstwa chętnie przedstawię Ci stosowną dokumentację, jednak jeśli znamy się dłużej i lepiej, nie będę mieć nic przeciwko interesom o charakterze bardziej intymnym, popartym wzajemnym zaufaniem i głośnym brzękiem galeonów.
Zapalonym taksydermistą
Nieczęsto spotykane hobby, zdaję sobie z tego sprawę. Potrafię sprawnie oprawić praktycznie każde zwierzę, dlatego przygotuj się, że zapewne jako ślubny podarek dostaniesz ode mnie spreparowaną głowę jelenia czy innej dziczyzny, którą każę Ci się w swojej obecności zachwycić.
Przedstawicielem Ministerstwa w kontaktach z trytonami, tłumaczem ich języka
Uważam, że to jedne z najcudowniejszych istot i chętnie dzielę się wiedzą na ich temat. Językiem trytońskim płynnie posługuję się od ponad dekady, choć nie jest to umiejętność, z którą się obnoszę - doskonale zdaję sobie sprawę jak brzmi on w uszach ludzi. Mogłem wylać na Ciebie kawę gdzieś w gmachu MM. Albo zdarzyło nam się razem utknąć w windzie?
Całkiem niezłym jeźdźcem i myśliwym
Uznaję wyższość hippokampusów nad ich końskimi kuzynami, co nie powinno nikogo dziwić. Sprawnie posługuję się kuszą, więc gdy tylko mam okazję chętnie biorę udział w polowaniach.
Totalnym ignorantem jeżeli chodzi o sztukę
Malarstwo, rzeźbiarstwo, poezja czy teatr - to wszystko spotka się ze znudzeniem z mojej strony, całkowitym brakiem zainteresowania, a także wiedzy. Jeżeli nie zacznę przy tym ziewać to tylko dlatego, że Cię lubię... albo już zasnąłem.
Koneserem drogich (tanich też) trunków i cygar, kobiecego piękna i gier karcianych
Inaczej mówiąc pochłaniam nieprzyzwoite ilości alkoholu, truję powietrze wokół siebie dymem i z ogromną przyjemnością szwendam się po burdelach najróżniejszej renomy. Bez żalu tracę fortunę na grze w karty i kości, choć czasem zdarza mi się nawet coś wygrać.
Dlatego też chętnie przytulę do serca członków rodów: Avery, Burke, Crouch, Lestrange, Shafiq, Weasley
A także z przyjemnością poczęstuję klątwą przedstawicieli rodów: Parkinson, Rowle, Selwyn, Shacklebolt, Slughorn.
Wychowankiem Slytherinu w latach 1942-50
Może pomogłem Ci z ONMS, transmutacją lub astronomią? Albo co bardziej prawdopodobne podstawiłem nogę na korytarzu bądź przezwałem szlamą? Skłoniłem do wagarowania, pierwszego nielegalnego wina w Hogsmeade? Złamałaś mi serce? Albo ja Tobie nos? Opcji jest naprawdę wiele.
Kapitanem niewielkiego, zwrotnego i szybkiego statku - Wdowy.
Moja największa miłość - główne źródło utrzymania. Dziesiątki tajnych schowków gwarantują zazwyczaj bezproblemowe kontrole portowe, a kapitańska kajuta już dawno temu zaczęła mi przychodzić na myśl wraz ze słowem dom. Może zaprosiłem Cię na wspólny rejs? Albo przemyciłem rzecz, na której zależało Ci tak bardzo, że skłonny byłeś zapłacić mi za to małą fortunę?
Handlarzem i łowcą magicznych stworzeń
Jeżeli występujesz z ramienia Ministerstwa chętnie przedstawię Ci stosowną dokumentację, jednak jeśli znamy się dłużej i lepiej, nie będę mieć nic przeciwko interesom o charakterze bardziej intymnym, popartym wzajemnym zaufaniem i głośnym brzękiem galeonów.
Zapalonym taksydermistą
Nieczęsto spotykane hobby, zdaję sobie z tego sprawę. Potrafię sprawnie oprawić praktycznie każde zwierzę, dlatego przygotuj się, że zapewne jako ślubny podarek dostaniesz ode mnie spreparowaną głowę jelenia czy innej dziczyzny, którą każę Ci się w swojej obecności zachwycić.
Przedstawicielem Ministerstwa w kontaktach z trytonami, tłumaczem ich języka
Uważam, że to jedne z najcudowniejszych istot i chętnie dzielę się wiedzą na ich temat. Językiem trytońskim płynnie posługuję się od ponad dekady, choć nie jest to umiejętność, z którą się obnoszę - doskonale zdaję sobie sprawę jak brzmi on w uszach ludzi. Mogłem wylać na Ciebie kawę gdzieś w gmachu MM. Albo zdarzyło nam się razem utknąć w windzie?
Całkiem niezłym jeźdźcem i myśliwym
Uznaję wyższość hippokampusów nad ich końskimi kuzynami, co nie powinno nikogo dziwić. Sprawnie posługuję się kuszą, więc gdy tylko mam okazję chętnie biorę udział w polowaniach.
Totalnym ignorantem jeżeli chodzi o sztukę
Malarstwo, rzeźbiarstwo, poezja czy teatr - to wszystko spotka się ze znudzeniem z mojej strony, całkowitym brakiem zainteresowania, a także wiedzy. Jeżeli nie zacznę przy tym ziewać to tylko dlatego, że Cię lubię... albo już zasnąłem.
Koneserem drogich (tanich też) trunków i cygar, kobiecego piękna i gier karcianych
Inaczej mówiąc pochłaniam nieprzyzwoite ilości alkoholu, truję powietrze wokół siebie dymem i z ogromną przyjemnością szwendam się po burdelach najróżniejszej renomy. Bez żalu tracę fortunę na grze w karty i kości, choć czasem zdarza mi się nawet coś wygrać.
Glaucus TraversBrat
Ten lepszy brat
Cressida TraversSiostra
Oczko w głowie
Perseus Avery
Lilith Avery
Raleigh Greengrass
Serena Borgia
Daisy Mulpepper
Eufrosyne Valhakis
Asterion Valhakis
Quentin Burke
Majesty Carrow
Cece Sykes
Benjamin Wright
Rita Sheridan
Deirdre Tsagairt
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Theseus Travers dnia 22.12.16 19:28, w całości zmieniany 4 razy
Gość
Gość
Mój kochany Tezeusz upadlajmy się razem winem przy wypchanych zwierzątkach
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
Zawód : Auror
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Don't mistake my kindness for weakness,
I'll choke you with the same hands I fed you with.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Metamorfomag
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Przychodzę do brata mojego męża . Jak Theo zareaguje, jak wróci do kraju, a po jednej z rodowych posiadłości pałęta się Weasleyówna jako żona Glaucusa?
come on look into the expanse and breath all these around come on don’t be afraid to look don’t be afraid
to look at distance
Ja też coś chcę Drażnij mnie tymi hippocampusami
Like how a single word can make a heart open
i might only have one match
but I can make an explosion
Majesty Carrow
Zawód : Jeździec zawodowy, instruktor jazdy konnej
Come back from the future
For we didn't fall
Can the broken sky unleash
One more sunrise for the dawn
For we didn't fall
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Myślę, że ja się do tego ostatniego punktu bardzo ładnie wpasuje
Lilith! Już chcesz mnie demoralizować?
Lyra, dobrze, że napisano mi o tym, bo bym na zawał serca zszedł Nawet chętnie rozegram wątek pierwszego spotkania! Zapewne nie będę Tobą zachwycony, no ale kto by się tam moim zdaniem przejmował
Majesty, będę! Ale chętnie dam się również wyciągnąć na przejażdżkę na aetonanach, odwdzięczając się podróżą na hippokampach, oczywiście żeby później stwierdzić, że nie pomyliłem się w swoich początkowych osądach.
Judith, chcesz mnie w karty ograć?
Lyra, dobrze, że napisano mi o tym, bo bym na zawał serca zszedł Nawet chętnie rozegram wątek pierwszego spotkania! Zapewne nie będę Tobą zachwycony, no ale kto by się tam moim zdaniem przejmował
Majesty, będę! Ale chętnie dam się również wyciągnąć na przejażdżkę na aetonanach, odwdzięczając się podróżą na hippokampach, oczywiście żeby później stwierdzić, że nie pomyliłem się w swoich początkowych osądach.
Judith, chcesz mnie w karty ograć?
Gość
Gość
Pewnie! Kto by nie chciał ograbiać szlachcica z pieniędzy
Lyra, dobrze, że napisano mi o tym, bo bym na zawał serca zszedł. Nawet chętnie rozegram wątek pierwszego spotkania! Zapewne nie będę Tobą zachwycony, no ale kto by się tam moim zdaniem przejmował
Ja też chętnie bym to rozegrała
A jeśli chodzi o relacje, co ty na to, żeby na początku były zdystansowane z obu stron? Jakby nie patrzeć, Lyra jest Weasleyem i jest dużo młodsza od Glaucusa, i w dodatku piszesz, że Theo nie interesuje się sztuką; może w obecności Lyry wykazałby się brakiem zrozumienia dla jej twórczości, czym uraziłby jej wrażliwą artystyczną duszę? Albo speszyłby ją swoim zachowaniem? (Lyra jest w końcu nieśmiała). To by było nawet ciekawsze, jakby nie od razu zapałali do siebie sympatią; zawsze mogą polubić się później, jak się do siebie przyzwyczają . A, i jaki stosunek ma aktualnie Theo do Glaua?
come on look into the expanse and breath all these around come on don’t be afraid to look don’t be afraid
to look at distance
Okej, bierę - dobrze, że umiem pływać Chciałbyś mi może jeszcze pomagać w Hogwarcie z ONMS? Nie ma aż tak wielkiej różnicy wiekowej, więc starszy kolega mógłby od czasu do czasu pomóc młodszej koleżance ze Slytherinu - na pewno nie była z ONMSa fatalna czy mierna, ale dążyła do pogłębiania wiedzy z tego przedmiotu cały czas <3 No i ciągle gadała o aetonanach
Like how a single word can make a heart open
i might only have one match
but I can make an explosion
Majesty Carrow
Zawód : Jeździec zawodowy, instruktor jazdy konnej
Come back from the future
For we didn't fall
For we didn't fall
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Lyra Travers napisał:
Ja też chętnie bym to rozegrała
A jeśli chodzi o relacje, co ty na to, żeby na początku były zdystansowane z obu stron? Jakby nie patrzeć, Lyra jest Weasleyem i jest dużo młodsza od Glaucusa, i w dodatku piszesz, że Theo nie interesuje się sztuką; może w obecności Lyry wykazałby się brakiem zrozumienia dla jej twórczości, czym uraziłby jej wrażliwą artystyczną duszę? Albo speszyłby ją swoim zachowaniem? (Lyra jest w końcu nieśmiała). To by było nawet ciekawsze, jakby nie od razu zapałali do siebie sympatią; zawsze mogą polubić się później, jak się do siebie przyzwyczają . A, i jaki stosunek ma aktualnie Theo do Glaua?
Biorę w pełni, właśnie o czymś takim myślałam Jaki ma stosunek do Glau? Taki jak zawsze czyli kocha i wielbi
Majesty, sprawdzimy jak dobrze pływasz! To z Hogwartem też może być, jemu buzia się nie zamyka(ła) w tematach magicznych stworzeń, więc na pewno chętnie jej pomagał. Taka dobra dusza :hihi:
Gość
Gość
Biorę w pełni, właśnie o czymś takim myślałam. Jaki ma stosunek do Glau? Taki jak zawsze czyli kocha i wielbi.
Więc idealnie ^^. Lyra ma bardzo dobre relacje zarówno z mężem, jak i z Cressidą. Stara się odnaleźć w waszej rodzinie, Cress uczy ją szlacheckiego obycia, a wasza matka zamęcza ją pytaniami o wnuków .
Jak będziesz chciała zagrać to pierwsze spotkanie, to daj znać ^^.
to look at distance
Mój drogi, robię to od czasów szkolnych
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
Zawód : Auror
Don't mistake my kindness for weakness,
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
podrzucam Ci obydwoje moich dzieciaczków <3 Dei i Tez byli razem na roku, razem trzymali się z Perseo, razem przesiadywali przed kominkiem w Pokoju Wspólnym: uderzamy w pozytyw czy nie? ;>
natomiast z Benem na peeeeewno się znają pomimo różnicy wieku! w końcu podróże, przygody, rum, no idealne życie!!! tylko nie wiem kiedy i jak mogliby się poznać
natomiast z Benem na peeeeewno się znają pomimo różnicy wieku! w końcu podróże, przygody, rum, no idealne życie!!! tylko nie wiem kiedy i jak mogliby się poznać
there was an orchid as beautiful as the
seven deadly sins
seven deadly sins
Deirdre Mericourt
Zawód : namiestniczka Londynu, metresa nestora
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
one more time for my taste
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
OPCM : 45 +3
UROKI : 4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 60 +8
ZWINNOŚĆ : 21
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Śmierciożercy
no Travers, Wynka to cię musi znać skro znasz Dei i Persa, teraz tylko czy cię lubie - oto jest pytanie.
Z Justyną zaraaa się poznamy, ale możemy też czasem w ministerstwie na siebie wpaść.
Z Justyną zaraaa się poznamy, ale możemy też czasem w ministerstwie na siebie wpaść.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 5
Zakon Feniksa
ech, rzucili się na mojego Tezeuszka jak jakieś hieny
okay, i hated you but even when you left, there was never a day that i’ve forgotten about you and even though i actually miss you, i’m gonna erase you now cause that’ll hurt way less
than blaming you
Soren Avery
Zawód : pałkarz Os z Wimbourne
Stan cywilny : Zaręczony
jest szósta mojego serca
a po kątach trudno pozbierać wczorajszy dzień
a po kątach trudno pozbierać wczorajszy dzień