Aktualizacje I
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Aktualizacje
Posty, które nie są zgłoszeniem aktualizacji, a pytaniem, będą usuwane.
Wątek służy do zgłaszania:
- zmian w nickach postaci;
- drobnych pomyłek w KP;
- usunięcia postów;
- błędów i braków w spisach;
- przywracania rang postaci nieaktywnych;
- zgłaszania bieżącego stanu zdrowia (w tym ciąż) postaci;
- zgłaszania przedmiotów aktualne noszonych przez postać celem dopisania bonusów do statystyk;
- oraz innych niewymienionych powyżej aktualizacji
- zgłaszanie utworzonych na fabule eliksirów (w tym celu należy wypełnić poniższy kod)
- Kod:
[b]Eliksir oraz porcja:[/b] jego nazwa oraz ilość otrzymanych porcji w związku z biegłością astronomii
[b]Astronomia:[/b] poziom biegłości
[b]Serce eliksiru:[/b] dany składnik [u]musi[/u] znajdować się w ekwipunku postaci oraz być użyty zgodnie z opisem danego eliksiru
[b]Link:[/b] link do tematu, gdzie został uwarzony eliksir
[b]Dodatkowe:[/b] uwagi związane z samym warzeniem
Posty, które nie są zgłoszeniem aktualizacji, a pytaniem, będą usuwane.
W mojej KP w wyposażeniu jest błąd - nie wykorzystałam jeszcze podarowanych mi przez Deirdre ingrediencji. Jak coś w skrytce bankowej swojej prowadzę spis ingrediencji tak dla siebie. Eliksiry muszę uzupełnić ale ingrediencje mam tam aktualne więc można się posiłkować przy kontrolowaniu co i jak (kontrola jest dobra, lecz wzajemna kontrola - jeszcze lepsza!) :x
I myślę też że dobrym pomysłem pisanie przy wytworzonych eliksirach ile miałam w statystyce alchemii przy ich warzeniu bo może zrobić się zamieszanie jak zacznę podnosić tą statystykę i będzie trudno ustalić jaką moc ma dany eliksir.
+
I myślę też że dobrym pomysłem pisanie przy wytworzonych eliksirach ile miałam w statystyce alchemii przy ich warzeniu bo może zrobić się zamieszanie jak zacznę podnosić tą statystykę i będzie trudno ustalić jaką moc ma dany eliksir.
+
tutaj, zgodnie z poleceniami Czarnego Pana, informuję Valerija o jednostce badawczej rycerzy i wciągam go w jej - na razie skromne - szeregi <3
+
+
there was an orchid as beautiful as the
seven deadly sins
seven deadly sins
Deirdre Mericourt
Zawód : namiestniczka Londynu, metresa nestora
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
one more time for my taste
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
OPCM : 45 +3
UROKI : 4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 60 +8
ZWINNOŚĆ : 21
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Śmierciożercy
Nic takiego, czysto kosmetyczna rzecz, ale wgłębiając się w morsowe głębiny zauważyłam, że w tym dziale (Klik) w miejscu o klubie pojedynków odsyłacz odsyła do starego spisu zasad Domu Pojedynków. Nowe zasady. <- żebyście nie musieli szukać linku. Parę sekund pracy mniej :>
+
+
Oliver Bott
Zawód : Złodziej i oszust do wynajęcia
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Bo większość ludzi to durnie. Więc trzeba to wykorzystać.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Po kilku konsultacjach:
W związku z anomaliami i chorobą genetyczną (śmiertelna bladość) stan zdrowotny Estelle pogorszył się; m.in. miewa chwilowe zaniki pamięci (raczej nie na stałe), silne bóle głowy, jest osłabiona i znaczną część czasu spędza w odosobnieniu. Jest to też powodem, przez który na jakiś czas musiała przerwać pracę.
Stan Estelle został zaktualizowany. Pamiętaj o właściwym odegraniu dolegliwości fabularnie, jak i ewentualnego powrotu do pełni zdrowia.
W związku z anomaliami i chorobą genetyczną (śmiertelna bladość) stan zdrowotny Estelle pogorszył się; m.in. miewa chwilowe zaniki pamięci (raczej nie na stałe), silne bóle głowy, jest osłabiona i znaczną część czasu spędza w odosobnieniu. Jest to też powodem, przez który na jakiś czas musiała przerwać pracę.
Stan Estelle został zaktualizowany. Pamiętaj o właściwym odegraniu dolegliwości fabularnie, jak i ewentualnego powrotu do pełni zdrowia.
better never means better for everyone. it always means worse for some.
Estelle Slughorn
Zawód : alchemik w św. Mungu
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
better never means better for everyone. it always means worse for some.
Nieaktywni
I tak propo wyposażenia to sprawa stara bo dotycząca fabularnego kwietnia 1955 kiedy to podczas festynu Adi kupił białe kryształy, a następnie podzielił się nimi ze swoją córką. I teraz - kryształy znajdują się tylko w wyposażeniu Adriena w formie nie podzielonej, a powinno być tak, że jeden kryształ z pary znajduje się u Adriena, a drugi bliźniaczy kryształ u jego córki Inary Nott.
+
+
Adrien Carrow
Zawód : Ordynator oddziału Zakażeń Magicznych
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
Wznosić się i upadać jest rzeczą ludzką. Ważne jest by nie bać się na nowo rozkładać swych skrzydeł i sięgać wyżej.
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Nie wiem, czy to przypadkowo mój postek został pominięty, czy nie ma osoby odpowiedzialnej za to: ale tu zgłosiłam lusterko i nie ma odpowiedzi dalej, a inni mają. Jak źle robię, że to tu zgłaszam, to przepraszam
Nie został pominięty, ekipa ma swój wewnętrzny podział obowiązków. Twój pościk niezwłocznie zostanie rozliczony, dzięki za zwrócenie uwagi.
Nie został pominięty, ekipa ma swój wewnętrzny podział obowiązków. Twój pościk niezwłocznie zostanie rozliczony, dzięki za zwrócenie uwagi.
Poppy Pomfrey
Zawód : pielęgniarka w Hogwarcie
nie przeczułam w głębi snu,
że jeżeli gdzieś jest piekło,
to tu
to tu
Nieaktywni
https://www.morsmordre.net/t5181-aurelius-lestrange-budowa
tutaj niechcący zacytowałam post, a nie edytowałam :malpka: można prosić o usunięcie tego drugiego?
+
tutaj niechcący zacytowałam post, a nie edytowałam :malpka: można prosić o usunięcie tego drugiego?
+
Gość
Gość
Tu Apolinare w pierwszym swoim poście przekazuje mi jaja popiełka i włosie akromantuli. Proszę o dopisanie do ekwipunku :I
dopisane
dopisane
Jeśli się nie mylę (czytałam i użyłam ctrl+f - nie znalazłam) w spisie zaklęć/mechanice/zasadach klubu pojedynków brakuje info o zaklęciach niewerbalnych - tudzież o ile podwyższone jest st w wypadku rzucania bez wypowiadania na głos inkantacji <3
edit: Poppy - przy innych? Pewnie przy każdych zaklęciach, ale nie znalazłam tej zasady zapisanej w żadnym z tych trzech tematów
Zasady dotyczące rzucania zaklęć w sposób niewerbalny się nie zmieniły, wciąż obowiązuje ST+15. Taka informacja znajdowała się w zasadach rzucania zaklęć i przy aktualizacji tematu najwidoczniej umknęła — temat został uzupełniony.
edit: Poppy - przy innych? Pewnie przy każdych zaklęciach, ale nie znalazłam tej zasady zapisanej w żadnym z tych trzech tematów
Zasady dotyczące rzucania zaklęć w sposób niewerbalny się nie zmieniły, wciąż obowiązuje ST+15. Taka informacja znajdowała się w zasadach rzucania zaklęć i przy aktualizacji tematu najwidoczniej umknęła — temat został uzupełniony.
you're a chemical that burns, there's nothing but this
it's the purest element, but it's so volatile
feel it on me, love; see it on me, love
strangeness and charm
strangeness and charm
Ostatnio zmieniony przez Yvette Blythe dnia 29.08.17 19:46, w całości zmieniany 1 raz
A to nie jest ta sama zasada jak przy innych zaklęciach, czyli +15 do ST zaklęcia?
Nieśmiało przypominam, że jest to temat przeznaczony do zgłaszania aktualizacji.
Nieśmiało przypominam, że jest to temat przeznaczony do zgłaszania aktualizacji.
Poppy Pomfrey
to tu
to tu
Nieaktywni
https://www.morsmordre.net/t1813p60-kuchnia#112475
Tutaj Ben mi mówi o Zakonie i stwierdza, że się nadam, więc chyba skazał mnie na błękit! :hihi: Więc chyba zasłużyłam w końcu na aktualizację rangi?
No i tak w ogóle to nie wiem czy dobrze piszę, ale w Zakonowym wątku nie dopatrzyłam się gdzie takie apdejty zgłaszać Nie krzyczcie jak źle zrobiłam w razie czego
+
Tutaj Ben mi mówi o Zakonie i stwierdza, że się nadam, więc chyba skazał mnie na błękit! :hihi: Więc chyba zasłużyłam w końcu na aktualizację rangi?
No i tak w ogóle to nie wiem czy dobrze piszę, ale w Zakonowym wątku nie dopatrzyłam się gdzie takie apdejty zgłaszać Nie krzyczcie jak źle zrobiłam w razie czego
+
I care for myself.
The more solitary, friendless, unsustained I am,
the more I will respect myself.
The more solitary, friendless, unsustained I am,
the more I will respect myself.
Selina Lovegood
Zawód : ścigająca Os, naczelna zołza, bywalczyni kolumn Czarownicy
Czystość krwi : Czysta
pride
will be always
the longest distance
between us
will be always
the longest distance
between us
Nieaktywni
tutaj
-> Cyneric Yaxley przekazuje mi jaja widłowęża oraz żądło mantykory
->Apollinare Sauveterre przekazuje mi włosie buchorożca i 2x róg dwurożca
Proszę o odpisanie tych ingrediencji z ich wyposażenia i przepisanie domojego :x
btw. Apo wciąż nie ma odpisanych jaj popiełka i włosia akromantuli z mojej wcześniejszej aktualizacji pomimo iż ja mam już je przypisane do konta :x
+
-> Cyneric Yaxley przekazuje mi jaja widłowęża oraz żądło mantykory
->Apollinare Sauveterre przekazuje mi włosie buchorożca i 2x róg dwurożca
Proszę o odpisanie tych ingrediencji z ich wyposażenia i przepisanie domojego :x
btw. Apo wciąż nie ma odpisanych jaj popiełka i włosia akromantuli z mojej wcześniejszej aktualizacji pomimo iż ja mam już je przypisane do konta :x
+
Tu można usunąć jeden z dwóch moich postów, zapomniałam o kostce to pojedynki więc pd nie trzeba odejmować
W tym temacie jest nieaktualny odnośnik do skrytek bankowych; wykonywanie zawodu (wątek) - powinien być ten <3
+
W tym temacie jest nieaktualny odnośnik do skrytek bankowych; wykonywanie zawodu (wątek) - powinien być ten <3
+
you're a chemical that burns, there's nothing but this
strangeness and charm
strangeness and charm
Tutaj próbowałam uwarzyć maść z wodnej gwiazdy, ale nie wyszło, więc proszę o odpisanie jagód z jemioły z wyposażenia.
Jedna jagoda z jemioły odpisana
Jedna jagoda z jemioły odpisana
Poppy Pomfrey
to tu
to tu