Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
lady Lestrange
Strona 2 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
l'amour, l'aventure et la vie Marine Gael Lestrange, osiemnastoletnia absolwentka Hogwartu. Matka, Odelia Slughorn, zmarła przy porodzie, a wychowaniem dziewczynki zajęli się dziadkowie; ojciec nawiązał z nią więź dopiero w późniejszych latach. W dzieciństwie wykryto u niej Plagę Koszmarów, której to nawrót pozostaje po dziś dzień największą obawą Marine. Panna Lestrange jest śpiewaczką w rodowej Operze w Hampshire, pasjonuje się Starożytnymi Runami, Transmutacją, od dziecka fascynowały ją smoki, a ojciec odkrył przed nią czarną magię, której w ostatnich latach uczyła się także w Hogwarcie - jej szczególną uwagę przykuły klątwy oraz proces ich nakładania. Stara się być wzorową szlachcianką, dopiero wkracza w świat socjety; pod pozorami uprzejmej, posłusznej obserwatorki kryje się ambitna bestia. kalendarium x - 1948 - Plaga Koszmarów 1949-1956 - Hogwart, Slytherin, prefekt, chór szkolny czerwiec 1956 - Sabat, debiut na salonach, czerwiec 1956 - debiut w rodowej Czarodziejskiej Operze sierpień 1956 - zaręczyny z lordem Yaxleyem musica delenit bestiam feram Flavien Lestrange Kuzyn. Opiekun, przewodnik, powiernik. People are like oceans, you cannot know them by their surfaces. Alix Lestrange Kuzynka. Oparcie, przyjaźń budowana na zgliszczach, porozumienie. There is no force more powerful than a woman determined to rise. Amadeus Lestrange Krewny. sea sea sea Elise Nott Kuzynka. Wspólne wkraczanie w dorosłość. Do not compare yourself to others. Evandra Rosier Kuzynka. sea sea sea listen to the ocean Amadeus Crouch Ojciec chrzestny I'd love to change the world, but I don't know what to do. So I'll leave it up to you. Morgoth Yaxley Narzeczony Once upon a dream. queens fix each others crowns Fantine Rosier sea sea sea Madeline Slughorn Kuzynka. sea sea sea Elodie Parkinson sea sea sea Elaine Avery sea sea sea Melisande Rosier sea sea sea Leia Yaxley sea sea sea the art of eye contact Jayden Vane Nauczyciel. sea sea sea Callisto Malfoy sea sea sea Rosalie Yaxley sea sea sea Cressida Fawley sea sea sea Titus Ollivander sea sea sea the opposite of love is not hate, it's indifference Rory Prewett sea sea sea |
[bylobrzydkobedzieladnie]
The past is gone. It went by, like dusk to dawn. Isn't that the way everybody's got the dues in life to pay?
dream on
Ostatnio zmieniony przez Marine Yaxley dnia 03.04.19 23:53, w całości zmieniany 18 razy
Marine Yaxley
Zawód : śpiewaczka, dama
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
Isn't it lovely, all alone? Heart made of glass, my mind of stone. Tear me to pieces, skin to bone
"Hello, welcome home"
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Tristan Rosier napisał:Chcesz zobaczyć moje smoki, mała? Kiedy byłaś małą dziewczynką odwiedzałaś rezerwaty, w tym należącym do Roseriów mogłaś wtedy zapamiętać młodego Tristana. Dziś jest on pod moją kontrolą, a moją żoną jest Twoja kuzynka - Evandra niestety nie ma teraz zbyt dużo czasu na forum, więc pozwoliłam sobie sama zapytać ją o zdanie, czy mogłaby nas ze sobą poznać - i to właśnie ona mogłaby mnie poprosić, żebym tej kruszynce to i owo pokazał wśród smoków, które są już teraz moje, a które wciąż ją pasjonują. Jeśli Ci spasuje - czekam, aż skończysz szkołę! Pewnie mnie zadziwi, że proces rozkładu zajmuje myśli takiej młodej panienki - i na pewno mi to mocno zaimponuje. Mogłaby ta releczka ewoluować w kierunku czegoś na wzór trochę ojcowskiej, tak bym to widziała, jak masz inny pomysł, pisz śmiało Możemy też iść w hejcik: moja siostra wyszła za Lestrange'a, który dopuścił do jej śmierci we własnym domu i nie jest dla nikogo tajemnicą, że moim najskrytszym marzeniem jest jego zamordowanie. Marie zresztą, moja siostra, już jako lady Lestrange, pewnie też Cię lubiła - miałyście taką samą ścieżkę kariery, a że to była dobrotliwa duszka, mogła też przy braku matki roztaczać nad Tobą troszkę kobiecą opiekę!
Chcę :moh:
Nie idźmy w hejcik, bo ta pozytywnie ojcowska relacja bardzo mi się podoba i kupuję ją w całości, a jeśli dodatkowo daje mi plusy u Evandry to już w ogóle.
Marine na pewno zapamiętała nastoletniego Tristana z wizyt w rezerwacie, dziadek mógł jej szepnąć na uszko, że młody Rosier ma znakomity potencjał i taką wizję zatrzymała w głowie na lata, po dziś dzień uważając Tristana za profesjonalistę i wzorowego szlachcica (choć nie była na jego ślubie z jej kuzynką, babcia i starsze koleżanki zdały jej relację i w samych superlatywach opowiedziały o młodej parze).
Odnośnie smoków - widziałam, że kończycie już z Evandrą badania naukowe, ale pomyślałam, że one również mogłyby być jakimś punktem zaczepienia. Na Wyspie Wight znajduje się Smoczy Cmentarz, który Tristan pewnie kojarzy, jednak w zamian za spacer i opowieści o rezerwacie, Marine mogłaby go oprowadzić po tamtej części wyspy i spróbować dowiedzieć się, czy smoki stamtąd zmarły właśnie z powodu tajemniczej choroby, którą Tristan i Evandra teraz rozpracowują. Jeśli reflektujesz jakieś pobieranie próbek to wchodzę w to, jeśli sam spacer pełen historii, legend i domysłów to również jak najbardziej się na to piszę :come:
The past is gone. It went by, like dusk to dawn. Isn't that the way everybody's got the dues in life to pay?
dream on
Marine Yaxley
Zawód : śpiewaczka, dama
Stan cywilny : Zamężna
Isn't it lovely, all alone? Heart made of glass, my mind of stone. Tear me to pieces, skin to bone
"Hello, welcome home"
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Nie jest tajemnicą, że słynę z refleksu szachisty.
Tamte badania są skończone, więc ta opcja zostaje niestety wykluczona, ale Tristan całe życie poświęcił smokom - myślę, że jako smokolog mógł mieć potrzebę znalezienia się na onym cmentarzu z zupełnie innego powodu, innych badań, a Marinka i tak może pytać o chorobę! Pewnie nie byłaby to jego pierwsza wizyta, ale Marine z całą pewnością zna tamte tereny lepiej i spokojnie może służyć mu pomocą. Także: zagrajmy, jak tylko skończysz szkołę!
Tamte badania są skończone, więc ta opcja zostaje niestety wykluczona, ale Tristan całe życie poświęcił smokom - myślę, że jako smokolog mógł mieć potrzebę znalezienia się na onym cmentarzu z zupełnie innego powodu, innych badań, a Marinka i tak może pytać o chorobę! Pewnie nie byłaby to jego pierwsza wizyta, ale Marine z całą pewnością zna tamte tereny lepiej i spokojnie może służyć mu pomocą. Także: zagrajmy, jak tylko skończysz szkołę!
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
Strona 2 z 2 • 1, 2
lady Lestrange