V - L. Yaxley i T. Rosier
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Liliana Yaxley vs. Tristan Rosier 05.05.1956 r.
Wartość żywotności Liliany: 204
Wartość żywotności Tristana: 220
Wartość żywotności Liliany: 204
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 165-184 |
71-80% | brak | -10 | 145-164 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 124-144 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 104-123 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 84-103 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 63-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 22-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Tristana: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178-198 |
71-80% | brak | -10 | 156-177 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134-155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112-133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 90-111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68-89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46-67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 26-45 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 93
'k100' : 93
34/204/ -60
Łubudu, jeszcze raz. Upadłam na kolana, w ostatniej chwili opierając ciało na rękach, żeby nie uderzyć głową w posadzkę. Tym razem nawet nie próbowałam, już poprzednim razem wiedziałam, że nie ma sensu, a teraz byłam o tym zupełnie przekonana. Uśmiechnęłam się słabo, jeszcze miałam siłę się podnieść. Byłam nawet w stanie rzucić zaklęcie.
- Densaugeo - może na koniec, taki żart?
Łubudu, jeszcze raz. Upadłam na kolana, w ostatniej chwili opierając ciało na rękach, żeby nie uderzyć głową w posadzkę. Tym razem nawet nie próbowałam, już poprzednim razem wiedziałam, że nie ma sensu, a teraz byłam o tym zupełnie przekonana. Uśmiechnęłam się słabo, jeszcze miałam siłę się podnieść. Byłam nawet w stanie rzucić zaklęcie.
- Densaugeo - może na koniec, taki żart?
Liliana Yaxley
Zawód : -
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
The member 'Liliana Yaxley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 73
'k100' : 73
34/204/ -60
Och, nie wyszło, straszna szkoda. No dobrze, więc jeszcze raz, trochę głośniej, ale wciąż nie za bardzo.
- Densaugeo - powtórzyłam, niechże poleci gdzie trzeba. Co mogło być piękniejszego, niż kuzyn z długim ząbkami, widziany chwilę przed tym jak odpłynę, mając całą twarz pokrytą obrzydliwymi pryszczami?
Och, nie wyszło, straszna szkoda. No dobrze, więc jeszcze raz, trochę głośniej, ale wciąż nie za bardzo.
- Densaugeo - powtórzyłam, niechże poleci gdzie trzeba. Co mogło być piękniejszego, niż kuzyn z długim ząbkami, widziany chwilę przed tym jak odpłynę, mając całą twarz pokrytą obrzydliwymi pryszczami?
Liliana Yaxley
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
Nieaktywni
'k100' : 78
'k100' : 78
91/220, kara -30
Niedobrze, Liliano - powinnaś się wycofać; arystokratka ubrudzona kurzem, krwią i zasinieniami, powalona na środek areny Klubu Pojedynków, nie prezentuje się godnie nawet bez tego dziwnego odzienia. Liliana jednak zaciekle walczyła dalej, na dodatek - wciąż chcąc go upokorzyć. Naprawdę, wolał ostrza od gęsi i wiewiórek - był silnym mężczyzną.
- Jinx - powtórzył więc po raz kolejny, nie pamiętając już który, chcąc zaplątać jej nogi.
Niedobrze, Liliano - powinnaś się wycofać; arystokratka ubrudzona kurzem, krwią i zasinieniami, powalona na środek areny Klubu Pojedynków, nie prezentuje się godnie nawet bez tego dziwnego odzienia. Liliana jednak zaciekle walczyła dalej, na dodatek - wciąż chcąc go upokorzyć. Naprawdę, wolał ostrza od gęsi i wiewiórek - był silnym mężczyzną.
- Jinx - powtórzył więc po raz kolejny, nie pamiętając już który, chcąc zaplątać jej nogi.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
'k100' : 82
'k100' : 82
91/220, kara -30
I właściwie tutaj ten pojedynek się kończył - szczerze wątpił, by kuzynka znalazła w sobie jeszcze siły na obronę, nawet przed prostym i słabo rzuconym zaklęciem; była zbyt ranna i potrzebowała pilnej pomocy. Mimo to: stała przed nim wciąż, Tristan uniósł różdżkę, nadgarstek zadrżał, lecz usta wypowiedziały inkantację:
- Lamino - choć bez przyjemności.
I właściwie tutaj ten pojedynek się kończył - szczerze wątpił, by kuzynka znalazła w sobie jeszcze siły na obronę, nawet przed prostym i słabo rzuconym zaklęciem; była zbyt ranna i potrzebowała pilnej pomocy. Mimo to: stała przed nim wciąż, Tristan uniósł różdżkę, nadgarstek zadrżał, lecz usta wypowiedziały inkantację:
- Lamino - choć bez przyjemności.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
Śmierciożercy
'k100' : 27
'k100' : 27
9/204/ -70
Jeszcze raz, coraz mnie siły. Jinx wypowiadane głosem Tristana, miałam wrażenie, że będzie mi się śniło w koszmarach przez najbliższe dni. Mogłam się poddać - ale co to była obecnie za różnica? Nie wypadało w ogóle brać udziały w pojedynkach, a ja to robiłam. Wszyscy wiedzieli jak one wyglądają, czym się różniło wymiotowanie ślimakami, bycie pokrytą pryszczami i upadanie co chwilę, od upadnięcia jeden raz więcej?
Podniosłam się więc, ale nie żeby wyczarować świetlistą kulę nad swoją głową.
- Incendio - zaklęcie zabrzmiało cicho. Jeśli Tristan chciał zakończyć to sztyletami, niechże to zrobi, wciąż miał szansę.
Jeszcze raz, coraz mnie siły. Jinx wypowiadane głosem Tristana, miałam wrażenie, że będzie mi się śniło w koszmarach przez najbliższe dni. Mogłam się poddać - ale co to była obecnie za różnica? Nie wypadało w ogóle brać udziały w pojedynkach, a ja to robiłam. Wszyscy wiedzieli jak one wyglądają, czym się różniło wymiotowanie ślimakami, bycie pokrytą pryszczami i upadanie co chwilę, od upadnięcia jeden raz więcej?
Podniosłam się więc, ale nie żeby wyczarować świetlistą kulę nad swoją głową.
- Incendio - zaklęcie zabrzmiało cicho. Jeśli Tristan chciał zakończyć to sztyletami, niechże to zrobi, wciąż miał szansę.
Liliana Yaxley
Nieaktywni
'k100' : 30
'k100' : 30
Nawet mały płomień ognia nie chciał wypuścić mojej różdżki. Jeszcze raz, uparcie.
- Incendio - no dalej, to przecież nic specjalnego. Jeszcze przed chwilą byłam w stanie wprawiać powietrze w potężny ruch. Czym różniło się teraz? Tylko odrobinę kręciło mi się w głowie i świat jakby migotał, znikając co chwilę.
- Incendio - no dalej, to przecież nic specjalnego. Jeszcze przed chwilą byłam w stanie wprawiać powietrze w potężny ruch. Czym różniło się teraz? Tylko odrobinę kręciło mi się w głowie i świat jakby migotał, znikając co chwilę.
Liliana Yaxley
Nieaktywni
'k100' : 80
'k100' : 80
91/220, kara -30
Ledwie stała na nogach: słaniała się z nich, zastanawiał się nawet, czy wciąż go widziała. Pokręcił lekko głową, przecząco- mogła się wycofać, niemal błagał ją o to w myślach - nie uczyniła tego jednak, wciąż stojąc przed nim, wciąż: z zacięciem do walki. Nie sądził, że ta wiotka półwila miała w sobie tak wielki hart ducha - winien z nią o tym kiedyś pomówić.
- Lamino - powtórzył inkantacje bez refleksji; usztywniając nadgarstek. To był sportowy pojedynek - a on chciał go dokończyć najlepiej, jak potrafił.
Ledwie stała na nogach: słaniała się z nich, zastanawiał się nawet, czy wciąż go widziała. Pokręcił lekko głową, przecząco- mogła się wycofać, niemal błagał ją o to w myślach - nie uczyniła tego jednak, wciąż stojąc przed nim, wciąż: z zacięciem do walki. Nie sądził, że ta wiotka półwila miała w sobie tak wielki hart ducha - winien z nią o tym kiedyś pomówić.
- Lamino - powtórzył inkantacje bez refleksji; usztywniając nadgarstek. To był sportowy pojedynek - a on chciał go dokończyć najlepiej, jak potrafił.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Śmierciożercy
'k100' : 15