V - H. Bartius F. Fox
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Hereward Bartius vs. Frederick Fox 07.05.1956 r.
Wartość żywotności Barty'ego: 210
Wartość żywotności Foxa: 250
Wartość żywotności Barty'ego: 210
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 170 - 189 |
71-80% | brak | -10 | 149 - 169 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 128 - 148 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 107 - 127 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 86 - 106 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65 - 85 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44 - 64 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23 - 43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 22 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Foxa: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
- Lis dzielony na 2:
I show not your face but your heart's desire
Ledwo po ataku, Hereward poczuł jak powraca do swojej dawnej formy. Znikało pierze, powracał normalny wygląd twarzy. Wyciągnął się nieco po powrocie do swojej ludzkiej formy. Wyciągając różdżkę z zębów i mierząc we Fredericka na wypadek gdyby jednak chciał atakować. Bardziej w ramach formalności nie spuszczał Gwardzisty z oczu gotów w razie czego jeszcze na obronę.
Ocalałeś, bo byłeś pierwszy
Ocalałeś, bo byłeś
Ocalałeś, bo byłeś
ostatni
Hereward Bartius
Zawód : Profesor w Hogwarcie
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Żonaty
Na szczęście był tam las.
Na szczęście nie było drzew.
Na szczęście brzytwa pływała po wodzie.
Na szczęście nie było drzew.
Na szczęście brzytwa pływała po wodzie.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Hereward Bartius' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 87
'k100' : 87
8/125, -70, -10 do werbalnych, zabronione uniki
Siły opuszczały moje ciało z każdym kolejnym atakiem gąsiora. Nie wiedziałem jednak, co sprawia mi większy ból - koniec ptasiego dzioba, czy może moje własne zażenowanie i wstydliwa niemoc. W naturalnym odruchu chciałem odepchnąć zaklętego w zwierzę Bartiusa, świadomość jednak w porę przypomniała mi, że kodeks zakazywał używania własnych mięśni w ten sposób.
Ostatkiem sił uniosłem różdżkę.
- Pyotego! - krzyknąłem niezdarnie - zapewne po raz ostatni tego spotkania, czując, jak powoli słaniam się na nogach.
Siły opuszczały moje ciało z każdym kolejnym atakiem gąsiora. Nie wiedziałem jednak, co sprawia mi większy ból - koniec ptasiego dzioba, czy może moje własne zażenowanie i wstydliwa niemoc. W naturalnym odruchu chciałem odepchnąć zaklętego w zwierzę Bartiusa, świadomość jednak w porę przypomniała mi, że kodeks zakazywał używania własnych mięśni w ten sposób.
Ostatkiem sił uniosłem różdżkę.
- Pyotego! - krzyknąłem niezdarnie - zapewne po raz ostatni tego spotkania, czując, jak powoli słaniam się na nogach.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 9
'k100' : 9
Fox out
Różdżka nie chciała mnie już słuchać - nawet nie drgnęła, a ja po chwili runąłem na posadzkę nieprzytomny. Magomedykom zajęło chwilę, by doprowadzić mnie do porządku; zbyt długą, bym zdołał pogratulować Bartiusowi zwycięstwa. Choć próbowałem upierać się przy tym, że nie odniosłem poważniejszych obrażeń, siłą zostałem wysłany do Munga, skąd wypuszczono mnie dopiero na następny dzień. I choć był to krótki pobyt w szpitalu, stanowił wspaniale ironiczne creme de la creme mojej porażki.
zt
Różdżka nie chciała mnie już słuchać - nawet nie drgnęła, a ja po chwili runąłem na posadzkę nieprzytomny. Magomedykom zajęło chwilę, by doprowadzić mnie do porządku; zbyt długą, bym zdołał pogratulować Bartiusowi zwycięstwa. Choć próbowałem upierać się przy tym, że nie odniosłem poważniejszych obrażeń, siłą zostałem wysłany do Munga, skąd wypuszczono mnie dopiero na następny dzień. I choć był to krótki pobyt w szpitalu, stanowił wspaniale ironiczne creme de la creme mojej porażki.
zt
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
V - H. Bartius F. Fox
Szybka odpowiedź