V - W. Wallerax vs. Magnus Rowle
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Wallece Wallerax vs. Magnus Rowle 01.01.1945 r.
Wartość żywotności Wallece'a: 211
Wartość żywotności Magnusa : 260
Wartość żywotności Wallece'a: 211
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 171-190 |
71-80% | brak | -10 | 170-150 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 125-145 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 108-128 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 87-107 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-64 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23-43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Magnusa : 260
żywotność | zabronione | kara | wartość |
90-81% | brak | -5 | 234-211 |
80-71% | brak | -10 | 210-185 |
70-61% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 184-159 |
60-51% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 158-133 |
50-41% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 132-107 |
40-31% | metamorfomagia, animagia | -40 | 106-81 |
30-21% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 80-55 |
20-11% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 54-29 |
10-1% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 28-3 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
210/260 -10 do rzutu (+10 do celowania)
Żadne z zaklęć nie dosięgnęły Walleraxa, który jednak zaprzepaścił swoją szansę na wyprowadzenie ataku, zachowując się dziwnie, nawet jak na swoje standardy - o jego nawykach krążyły legendy - ale Rowle nie dawał mu z tego względu taryfy ulgowej, mierząc w niego pogardliwym spojrzeniem oraz różdżką:
-Caeruleusio - wypowiedział niecierpliwie, chcąc zakończyć walkę jak najszybciej, rzężący staruszek już dawno przestał go bawić.
Żadne z zaklęć nie dosięgnęły Walleraxa, który jednak zaprzepaścił swoją szansę na wyprowadzenie ataku, zachowując się dziwnie, nawet jak na swoje standardy - o jego nawykach krążyły legendy - ale Rowle nie dawał mu z tego względu taryfy ulgowej, mierząc w niego pogardliwym spojrzeniem oraz różdżką:
-Caeruleusio - wypowiedział niecierpliwie, chcąc zakończyć walkę jak najszybciej, rzężący staruszek już dawno przestał go bawić.
Magnus Rowle
Zawód : reporter Walczącego Maga
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
O mój słodki Salazarze, o mój słodki
Powiedz mi, że warto
Że przejdziemy przez to wszystko gładko
Będzie wiosna dla mych dzieci przez kolejne tysiąc lat
Powiedz mi, że warto
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Magnus Rowle' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 93
'k100' : 93
Lodowata smuga i jemu zmroziła palce, odrobinę drżące, gdy mocniej zacisnął je na różdżce. Promień był silny, z pewnością zdolny nieco ochłodzić zapał Wallece'a, a już na pewno ostudzić jego mrzonki o wygraniu pojedynku. Rowle uśmiechnął się zuchwale, nie poprzestając na zmrożeniu przeciwnika.
-Adiposio - wypowiedział melodyjnie, acz jakby od niechcenia, chcąc znowu dojrzeć go na kolanach, przewracającego się pod wpływem jak dotąd najbardziej skutecznej kombinacji.
-Adiposio - wypowiedział melodyjnie, acz jakby od niechcenia, chcąc znowu dojrzeć go na kolanach, przewracającego się pod wpływem jak dotąd najbardziej skutecznej kombinacji.
Magnus Rowle
Powiedz mi, że warto
Powiedz mi, że warto
Nieaktywni
'k100' : 79
'k100' : 79
77-10-17= 50 | -60
Nie był optymistą, zdecydowanie. Trudno powiedzieć, by kiedykolwiek walczył nie mając szans tak, jak dzieje się to teraz. Nie pokona przeciwnika, miał na początku szansę, jednak teraz był zbyt osłabiony, dwa ostatnie zaklęcia osłabiły go strasznie. Już nawet unosił różdżkę by się poddać, jednak przed oczami stanął mu wizerunek ukochanej, poczuł się jakby jąk zdradzał i kiedy po obu jego stronach przemknęły dwa hybione zaklęcia, znów wycelował w przeciwnika. Może i miał nędzne szanse, jendnak nie był w stanie tak po prostu się poddać.
- Confundus.
Wyinkantował ponownie.
Nie był optymistą, zdecydowanie. Trudno powiedzieć, by kiedykolwiek walczył nie mając szans tak, jak dzieje się to teraz. Nie pokona przeciwnika, miał na początku szansę, jednak teraz był zbyt osłabiony, dwa ostatnie zaklęcia osłabiły go strasznie. Już nawet unosił różdżkę by się poddać, jednak przed oczami stanął mu wizerunek ukochanej, poczuł się jakby jąk zdradzał i kiedy po obu jego stronach przemknęły dwa hybione zaklęcia, znów wycelował w przeciwnika. Może i miał nędzne szanse, jendnak nie był w stanie tak po prostu się poddać.
- Confundus.
Wyinkantował ponownie.
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 44
'k100' : 44
Nie było szans, nie miał siły. Nawet nie był zdziwiony, kiedy z jego różdżki wydostały się jedynie nędzne iskierki, namiastka zaklęcia, które miałoby szansę się ukazać, gdyby nie był w tej chwili w tak złym stanie. Chyba jednak nie ma nad czym gdybać, stało się.
Nie poddawał się jednak, a z uporem spróbował ponownie.
-Confundus.
Starał się mówić wyraźnie mimo bólu i wykonywać właściwe różdżki mimo, iż dłoń wyraźnie mu drżała.
Nie poddawał się jednak, a z uporem spróbował ponownie.
-Confundus.
Starał się mówić wyraźnie mimo bólu i wykonywać właściwe różdżki mimo, iż dłoń wyraźnie mu drżała.
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 58
'k100' : 58
Żywtoność Wallece'a:
77-10 (Planta Doleto) - 18 (Caeruleusio) - 18 (Caeruleusio) - 15 (Adiposio) = 16/211 - 70 do rzutu (II/III tury do utraty przytomności)
Żywotność Magnusa:
Dwa mocne zaklęcia wystrzeliły wprost w Wallece'a, który poddał im się po kolei, nawet nie próbując się przed nimi bronić. Rowle poczuł dziką satysfakcję z upokorzenia staruszka, który najpierw oberwał smugą lodowatego powietrza, zmieniającego go na moment w lodową rzeźbę, a chwilę później tłukł sobie kolana, potykając się na śliskiej powierzchni. Jego marne próby przypuszczenia ataku nie przyniosły żadnego efektu, a Magnus tylko uśmiechał się pogardliwie, unosząc swą różdżkę, by bez litości dobić swego przeciwnika.
-Caeruleusio - zawołał, intensywnie smagając różdżką, cóż z tego, że Wallerax i tak za chwilę odleci - widział to w jego mętnym spojrzeniu - nie przewidywał dla nikogo taryfy ulgowej.
77-10 (Planta Doleto) - 18 (Caeruleusio) - 18 (Caeruleusio) - 15 (Adiposio) = 16/211 - 70 do rzutu (II/III tury do utraty przytomności)
Żywotność Magnusa:
Dwa mocne zaklęcia wystrzeliły wprost w Wallece'a, który poddał im się po kolei, nawet nie próbując się przed nimi bronić. Rowle poczuł dziką satysfakcję z upokorzenia staruszka, który najpierw oberwał smugą lodowatego powietrza, zmieniającego go na moment w lodową rzeźbę, a chwilę później tłukł sobie kolana, potykając się na śliskiej powierzchni. Jego marne próby przypuszczenia ataku nie przyniosły żadnego efektu, a Magnus tylko uśmiechał się pogardliwie, unosząc swą różdżkę, by bez litości dobić swego przeciwnika.
-Caeruleusio - zawołał, intensywnie smagając różdżką, cóż z tego, że Wallerax i tak za chwilę odleci - widział to w jego mętnym spojrzeniu - nie przewidywał dla nikogo taryfy ulgowej.
Magnus Rowle
Powiedz mi, że warto
Powiedz mi, że warto
Nieaktywni
'k100' : 74
'k100' : 74
Mroźny promień sięgnął ciała Walleraxa, pieszcząc go zimnym (a więc łagodzącym?) powietrzem i sprowadzając do parteru. Mężczyzna nie wytrzymał otrzymanych obrażeń i zemdlał, czemu Rowle przypatrywał się z niezmiennym, kpiącym uśmiechem rozciągającym się na wąskich wargach. Wygrał - może to łut szczęście, gdyż początkowo wcale nie czuł się pewnie - lecz finalnie, zatrzymał swą godność, rozprawiając się z tym lekko świrniętym staruszkiem. Miał dużo do nadrobienia, zwłaszcza w kontekście defensywy, lecz klub pojedynków nie przysparzał mu zmartwień, odganiających od niego sen. Machnął ręką na stado medyków, wyrywających się, aby doprowadzić do porządku lorda, znosił gorsze obrażenia, więc minął ich pogardliwie, chcąc wrócić do domu. Bez świętowania tego zwycięstwa.
zt
zt
Magnus Rowle
Powiedz mi, że warto
Powiedz mi, że warto