V - D.Macnair vs. I.Mulciber
Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
Wartość żywotności Drewa : 213
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-192 |
71-80% | brak | -10 | 151-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 130-150 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-129 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 87-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Ignotusa: 222
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 180-200 |
71-80% | brak | -10 | 158-179 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 135-157 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 113-134 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 91-112 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 69-90 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 47-68 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24-46 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Nie towarzyszyły mu właściwie żadne emocje. Pojedynki były dla niego przede wszystkim sposobem na rozluźnienie - typową odskocznią od codziennego, londyńskiego syfu, ale nie dało się ukryć, iż także możliwością sprawdzenia swoich możliwości w dziedzinach magii, z których korzystał zdecydowanie rzadziej. Znał wartość treningu, miał świadomość odnośnie jego przydatności, jednakże nie przykładał do Areny i rankingu tak wielkiej wagi, jak większość innych uczestników.
Wchodząc na salę ustawił się w odpowiednim miejscu, by chwilę potem dostrzec swojego dzisiejszego przeciwnika. Uśmiechnął się pod nosem zrozumiawszy z kim miał do czynienia i tym samym dochodząc do wniosku, że ów walka wcale do łatwych należeć nie będzie. Miał gdzieś z tyłu głowy, że należało pokazać się z dobrej strony - w końcu był nowy w ich szeregach, a miał pewność, że Mulciber zdecydowanie przewyższał go stażem. Brawura kontra doświadczenie.
-Jęzlep!- rzucił na początek dość odważnie, bowiem transmutacja nie była mocną stroną. Jednak gdzie takową trenować w towarzystwie adreanliny, jak nie tu?
Wchodząc na salę ustawił się w odpowiednim miejscu, by chwilę potem dostrzec swojego dzisiejszego przeciwnika. Uśmiechnął się pod nosem zrozumiawszy z kim miał do czynienia i tym samym dochodząc do wniosku, że ów walka wcale do łatwych należeć nie będzie. Miał gdzieś z tyłu głowy, że należało pokazać się z dobrej strony - w końcu był nowy w ich szeregach, a miał pewność, że Mulciber zdecydowanie przewyższał go stażem. Brawura kontra doświadczenie.
-Jęzlep!- rzucił na początek dość odważnie, bowiem transmutacja nie była mocną stroną. Jednak gdzie takową trenować w towarzystwie adreanliny, jak nie tu?
Drew Macnair
Zawód : Namiestnik hrabstwa Suffolk, fascynat nakładania klątw
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zaręczony
Danger is a beautiful thing when it is purposefully sought out.
OPCM : 40
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5 +4
CZARNA MAGIA : 60 +7
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Metamorfomag
Śmierciożercy
The member 'Drew Macnair' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 6
'k100' : 6
Pojedynki były dobrym sposobem do ćwiczenia własnych umiejętności. Nic więcej. Nie odnajdowałem w nich specjalnej przyjemności nie mogąc oprzeć się wrażeniu, że z prawdziwą walką nie mają nic wspólnego. Gdyby miały, wypadków śmiertelnych byłoby dużo więcej. Sztywne zasady klubu pozwalały jednak tylko na uczciwą potyczkę, a w prawdziwym życiu takie nie mają miejsca. Pojedynki stanowiły jednak dalej okazję do przynajmniej częściowego powrotu do dawnej formy, gdy moja ręka była pewniejsza i nienaznaczona niezmywalnymi śladami więzienia.
Skinąłem na powitanie głową Macnairowi. Nie miało dla mnie znaczenia, że po drugiej stronie stał ktoś, kogo znałem. Byłem tu przede wszystkim dla treningu.
- Silencio - rzuciłem zamiast powitania.
Skinąłem na powitanie głową Macnairowi. Nie miało dla mnie znaczenia, że po drugiej stronie stał ktoś, kogo znałem. Byłem tu przede wszystkim dla treningu.
- Silencio - rzuciłem zamiast powitania.
Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.
Ignotus Mulciber
Zawód : pośrednik nielegalnych transakcji
Stan cywilny : Kawaler
You’ll find my crown on the head of a creature
And my name on the lips of the dead
OPCM : 15 +1
UROKI : 15 +1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +3
ZWINNOŚĆ : 3
SPRAWNOŚĆ : 2
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
The member 'Ignotus Mulciber' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 80
Jedna wiązka zaklęcia pomknęła w stronę mojego przeciwnika dając mi chwilę na zastanowienie się nad kolejnym czarem. Nie musiałem myśleć długo, pamięć mi wszak nie szfankowała, nie potrzebowałam tej ich śmieszniej listy z dozwolonymi zaklęciami, żeby wiedzieć, jaki się pojedynkować. Nawet jeśli to tylko śmieszne przesstawienie, które niewiele ma wspólnego z rzeczywistością i realną walką. Nadajmy jej jednak nieco dynamiki. Intensywne treningi są najlepsze.
- Everte Stati
- Everte Stati
Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.
Ignotus Mulciber
Kolejny pojedynek i znów nieudana próba startu – czyżby to było jego małe fatum? Chciał coś z tym zrobić, jednak nie był do końca pewny jak wielkie miał pole swojego manewru; nieudolność była wynikiem braku umiejętności, anomalii, czy też brakiem odpowiedniego skupienia się na walce? Zacisnął wargi w wąską linię, a następnie widząc mknące wiązki zaklęć wysunął ramię przed siebie wypowiadając głośno i wyraźnie -Protego!-
Drew Macnair
Śmierciożercy
'k100' : 28
'k100' : 28
|213-23=190 |-15 do werbalnych
Zaklęcia okazały się zbyt silne na jego ledwie wyczarowaną tarczę. Wiedział z czym to się wiązało w szczególności w chwili, kiedy czar spowodował, iż odleciał do tyłu z paskudnym hukiem. Odebranie możliwości werbalnego korzystania z możliwości magii stało się poważnym problemem już na samym początku walki – czyżby ów pojedynek miał zakończyć się szybciej niżeli tak naprawdę zaczął? Nie zamierzał się jednak poddawać, a zaatakować podobnie jak przeciwnik, który osiągnął dużą przewagę. Silencio wypowiedział w myślach kierując różdżkę w stronę Ignotusa.
Zaklęcia okazały się zbyt silne na jego ledwie wyczarowaną tarczę. Wiedział z czym to się wiązało w szczególności w chwili, kiedy czar spowodował, iż odleciał do tyłu z paskudnym hukiem. Odebranie możliwości werbalnego korzystania z możliwości magii stało się poważnym problemem już na samym początku walki – czyżby ów pojedynek miał zakończyć się szybciej niżeli tak naprawdę zaczął? Nie zamierzał się jednak poddawać, a zaatakować podobnie jak przeciwnik, który osiągnął dużą przewagę. Silencio wypowiedział w myślach kierując różdżkę w stronę Ignotusa.
Drew Macnair
Śmierciożercy
'k100' : 5
'k100' : 5
Pierwsze zaklęcia przecięły arenę. Najwyraźniej Macnair potrzebował więcej czasu, by wejść w pojedynek, należało to wykorzystać i spróbować jak najbardziej powiększyć przewagę. Nie czekałem, by nie dać mu zbyt długiej chwili wytchnienia, gdy jego milcząca próba ataku najwyraźniej skończyła się niepowodzeniem, kiedy nie zobaczyłem żadnego zaklęcia lecącego w moim kierunku.
- Commotio - wyartykułowałem mierząc w mojego przeciwnika różdżką.
- Commotio - wyartykułowałem mierząc w mojego przeciwnika różdżką.
Ignotus Mulciber
'k100' : 70
'k100' : 70
Kolejny atak wymierzony w Macnaira się powiódł. Nie myślałem zbyt długo, nie przestając nawet celować w swojego rywala ponownie skupiłem się na magi i delikatnym drżeniu różdżki, które znałem tak dobrze.
- Lamino - kolejna inkantacja wybrzmiała na arenie. Nie mogłem pozwolić, by Drew otrząsnął się i zaczął stawiać bardziej zaciekły opór, musiałem wykorzystać jego chwilową słabość.
- Lamino - kolejna inkantacja wybrzmiała na arenie. Nie mogłem pozwolić, by Drew otrząsnął się i zaczął stawiać bardziej zaciekły opór, musiałem wykorzystać jego chwilową słabość.
Ignotus Mulciber