V - D.Macnair vs. I.Mulciber
Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Drew Macnair vs. Ignotus Mulciber 11.05.1956 r.
Wartość żywotności Drewa : 213
Wartość żywotności Ignotusa: 222
Wartość żywotności Drewa : 213
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-192 |
71-80% | brak | -10 | 151-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 130-150 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-129 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 87-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Ignotusa: 222
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 180-200 |
71-80% | brak | -10 | 158-179 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 135-157 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 113-134 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 91-112 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 69-90 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 47-68 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24-46 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Nie był wybitnym, szalenie doświadczonym i niezastąpionym czarodziejem, jednak jego umiejętności z pewnością przewyższały to, co pokazywał dziś. Być może na braku równowagi zaważyła wczorajsza noc – kolejna i nietrzeźwa – choć przecież takie miał w zwyczaju przeżywać. Zacisnąwszy mocniej palce na różdżce starał się jakoby przywrócić ją do porządku, jakby wszystkie niepowodzenia zarzucał właśnie jej; cóż w końcu nie dało się ukryć, że przyznanie się do błędu wychodziło mu równie kiepsko, co dzisiejsze czary. Widząc, iż Ignotus nie zwalniał tempa zawziął się mocniej – musiał się obronić, jeśli chciał cokolwiek zdziałać podczas dzisiejszej walki. Protego! wypowiedział w myślach, klnąc przy okazji paskudnie silne zaklęcie, które zawładnęło jego mową.
Drew Macnair
Zawód : Namiestnik hrabstwa Suffolk, fascynat nakładania klątw
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zaręczony
Danger is a beautiful thing when it is purposefully sought out.
OPCM : 40
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5 +4
CZARNA MAGIA : 60 +7
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Metamorfomag
Śmierciożercy
The member 'Drew Macnair' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 45
'k100' : 45
|213-23-28=162 |-15 do werbalnych, -10 do kostek
Paskudne uderzenie czaru wstrząsnęło nim - sprawiło, iż czuł każdy mięsień swojego ciała, a co gorsza właściwie każdy nerw. Oczywiście było to tylko wrażenie, jednak na tyle silne i bezlitosne, że musiał na chwilę opuścić różdżkę, aby złapać równowagę. Otrząśnięcie się zajęło mu chwilę i choć takowa była krótka sądził, że trwała zdecydowanie dłużej. Wypuściwszy powietrze z ust ponownie powrócił wzrokiem do przeciwnika, którego wzrok nie dawał mu złudzeń – Ignotus nie zamierzał się z nim bawić i szybsze wykończenie wydawało się zdecydowanie lepszą alternatywą niżeli długie męczarnie. Wyciągnąwszy rękę przed siebie postanowił ostatni raz spróbować swoich sił w ów czarze, naprawdę mógł mieć, aż takiego pecha? -Silencio- pomyślał wykonując charakterystyczny ruch nadgarstkiem.
Paskudne uderzenie czaru wstrząsnęło nim - sprawiło, iż czuł każdy mięsień swojego ciała, a co gorsza właściwie każdy nerw. Oczywiście było to tylko wrażenie, jednak na tyle silne i bezlitosne, że musiał na chwilę opuścić różdżkę, aby złapać równowagę. Otrząśnięcie się zajęło mu chwilę i choć takowa była krótka sądził, że trwała zdecydowanie dłużej. Wypuściwszy powietrze z ust ponownie powrócił wzrokiem do przeciwnika, którego wzrok nie dawał mu złudzeń – Ignotus nie zamierzał się z nim bawić i szybsze wykończenie wydawało się zdecydowanie lepszą alternatywą niżeli długie męczarnie. Wyciągnąwszy rękę przed siebie postanowił ostatni raz spróbować swoich sił w ów czarze, naprawdę mógł mieć, aż takiego pecha? -Silencio- pomyślał wykonując charakterystyczny ruch nadgarstkiem.
Drew Macnair
Śmierciożercy
'k100' : 66
'k100' : 66
Moje zaklęcia działały nad wyraz dobrze. Było to o tyle satysfakcjonujące, że nie przyzwyczaiłem się jeszcze w pełni do nowej różdżki. Stanowiliśmy jednak dobrany duet. Nie uśmiechałem się, pozostawałem skupiony, dalej chciałem doprowadzić pojedynek do końca sprawnie, byłem tu wszak dla ćwiczenia umiejętności.
- Caeruleusio
- Caeruleusio
Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.
Ignotus Mulciber
Zawód : pośrednik nielegalnych transakcji
Stan cywilny : Kawaler
You’ll find my crown on the head of a creature
And my name on the lips of the dead
OPCM : 15 +1
UROKI : 15 +1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +3
ZWINNOŚĆ : 3
SPRAWNOŚĆ : 2
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
The member 'Ignotus Mulciber' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 8
'k100' : 8
Kapryśna magia dopadła wreszcie i mnie. Drugie zaklęcie pod rząd zupełnie mi nie wyszło. Zmarszczyłem nieznacznie brwi i strzepnąłem nadgarstek jakby moje niepowodzenia usiadły na nim, a ja chciałbym się ich zwyczajnie pozbyć. Nie zastanawiałem się długo nad kolejnym zaklęciem.
-Planta Doleto
-Planta Doleto
Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.
Ignotus Mulciber
'k100' : 60
'k100' : 60
|213-23-28-10=152 |-15 do werbalnych, -10 do kostek
Najlepszą obroną jest atak - wiedział o tym doskonale. Jeśli chciał myśleć o jakimkolwiek zatrzymaniu przeciwnika musiał zacząć zadawać ciosy, a to wiązało się z poprawnie rzuconymi zaklęciami, które do tej pory nie były skore do współpracy. Zacisnąwszy wargi przygotował się na efekt czaru mknącemu ku niego z niebywałą precyzją; ogień wywołał paskudny ból w okolicach stóp z pewnością pozostawiając po sobie wyjątkową pamiątkę.
Potrzebował chwili, aby ponownie wypowiedzieć w myślach zaklęcie, które tym razem musiało - naprawdę musiało - zadziałać -Slugulus Erecto.
Najlepszą obroną jest atak - wiedział o tym doskonale. Jeśli chciał myśleć o jakimkolwiek zatrzymaniu przeciwnika musiał zacząć zadawać ciosy, a to wiązało się z poprawnie rzuconymi zaklęciami, które do tej pory nie były skore do współpracy. Zacisnąwszy wargi przygotował się na efekt czaru mknącemu ku niego z niebywałą precyzją; ogień wywołał paskudny ból w okolicach stóp z pewnością pozostawiając po sobie wyjątkową pamiątkę.
Potrzebował chwili, aby ponownie wypowiedzieć w myślach zaklęcie, które tym razem musiało - naprawdę musiało - zadziałać -Slugulus Erecto.
Drew Macnair
Śmierciożercy
'k100' : 70
'k100' : 70
Promień wydobył się z różdżki mknąć w kierunku przeciwnika, jednak tuż przed nim opadł - rozpłynął się w powietrzu wraz z jego wewnętrznym spokojem. Zaczynał się irytować coraz bardziej, bowiem rzadko czarował niewerbalnie, co zdecydowanie miało duży wpływ na niepowodzenie jego zaklęć. -Jinx- spróbował po raz kolejny, musiał w końcu się przełamać.
Drew Macnair
Śmierciożercy
'k100' : 53
'k100' : 53
Zaklęcie Macnaira rozwiało się tuż przede mną nie wymagając ode mnie nawet wyczarowywanie tarczy. Drugie chybiło sprawiając, że w dalszym ciągu skupić mogłem się na ataku. Byłem w gruncie rzeczy zadowolony z tego, jak sprawuje się moja różdżka i ogólnie z tego, jak wypadam w tym pojedynku. Oczywiście, zawsze pozostaje pole do ćwiczeń i rzeczy, które można, a nawet należy poprawić.
- Lamino - wypowiedziałem możliwie wyraźnie i pewnie dalej chcąc wykorzystać złą passę mojego przeciwnika.
- Lamino - wypowiedziałem możliwie wyraźnie i pewnie dalej chcąc wykorzystać złą passę mojego przeciwnika.
Ignotus Mulciber
'k100' : 96
'k100' : 96
Patrzyłem na kolejne zaklęcie mknące nieubłaganie w stronę Macnaira. Kolejne udane zaklęcie. Byłem zadowolony, naprawdę zadowolony z tego, jak pomału wracam do dawnej formy. Lata więzienia, choć zwykle wolałem udawać, że wcale nie, zrobiły swoje i odebrały mi więcej niż chciałbym przyznać. W tym pewną rękę i sprawność w czarach. Dlatego każde oznaki zbliżania się do dawnej formy przyjmowałem z satysfakcją.
- Fulgoro - wymówiłem kolejną inkantację.
- Fulgoro - wymówiłem kolejną inkantację.
Ignotus Mulciber