VII - F. Fox i S. Rokwood
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs Sigrun Rokwood 18.07.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Sigrun: 213
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 219 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 192 - 218 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 165 - 191 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 138 - 164 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 111- 137 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 84 - 110 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 30 - 56 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3 - 29 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Sigrun: 213
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-192 |
71-80% | brak | -10 | 151-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 130-150 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-129 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 87-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Pozwoliłem myślom odpłynąć i nawet nie musiałem czekać, by ten moment nieuwagi odzwiercierlił się w pojedynku. Promień zaklęcia nawet nie chciał musnąć kobiety, ta zaś błyskawiczni wykorzystała swoją szansę na ofensywę, choć posłane w ślad za pierwszym urokiem Silencio raczej zbyt mocno zboczyło z kursu, by być w stanie mnie dosięgnąć. Pomimo tego - nadal musiałem się bronić.
- Protego maxima!
- Protego maxima!
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 15
'k100' : 15
250/270
Nie zdążyłem. Tarcza pojawiła się przede mną za późno, gdy posadzka pod moimi stopami już zdążyła pokryć się lodem, który całkowicie pozbawił mnie równowagi. Dezorientacja szybko poskutkowała upadkiem - niegroźnym, ale jednak nieprzyjemnie bolesnym. Podniosłem się, niemal od razu unosząc w górę różdżkę.
- Everte stati!
Nie zdążyłem. Tarcza pojawiła się przede mną za późno, gdy posadzka pod moimi stopami już zdążyła pokryć się lodem, który całkowicie pozbawił mnie równowagi. Dezorientacja szybko poskutkowała upadkiem - niegroźnym, ale jednak nieprzyjemnie bolesnym. Podniosłem się, niemal od razu unosząc w górę różdżkę.
- Everte stati!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 100
'k100' : 100
Nie wiedziała jak to się stało, że Silencio poleciało gdzieś w bok, zamiast ku mężczyźnie, lecz to nie było istotne; ważne, że przed pierwszym obronić się nie zdołał i po chwili wylądował na ziemi. Nie sądziła jednak, by podobny drobny upadek przeszkodził mu w dalszym czarowaniu - czego świadectwem był kolejny, cholernie silny urok. Znów musiała spróbować przywołać tarczę:
- Protego Maxima!
- Protego Maxima!
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
Zawód : dowódca grupy łowców wilkołaków
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
OPCM : 35 +2
UROKI : 4 +1
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 47 +5
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 19
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
The member 'Sigrun Rookwood' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 72
'k100' : 72
Zdążyła, była dość szybka. Przed wysoką, jasnowłosą czarownicą znów pojawiła się srebrna łuna i wchłonęła bardzo silne zaklęcie; Sigrun wypuściła cicho z ust powietrze. Wiedziała już, że łatwo nie będzie.
- Commotio! - powiedziała z mocą, spokojnie.
- Commotio! - powiedziała z mocą, spokojnie.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
'k100' : 82
'k100' : 82
250/270
Była dobra - mocna zarówno w urokach jak i w obronie, żadne z moich zaklęć - a były naprawdę silne - nie mogło się przebić przez jej tarczę. Do tego zdawałs się dziwnie spokojna, jakby pojedynek nie wymagał od niej większego wysiłku. Nie przypominałem sobie, by brała udział w poprzednim sezonie; pojawiła się nagle - i z pewnością stanowiła wyzwanie.
- Protego!
Była dobra - mocna zarówno w urokach jak i w obronie, żadne z moich zaklęć - a były naprawdę silne - nie mogło się przebić przez jej tarczę. Do tego zdawałs się dziwnie spokojna, jakby pojedynek nie wymagał od niej większego wysiłku. Nie przypominałem sobie, by brała udział w poprzednim sezonie; pojawiła się nagle - i z pewnością stanowiła wyzwanie.
- Protego!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 16
'k100' : 16
250/270
Srebrzysta tarcza zalśniła przede mną w ostatniej chwili; gdybym zawahał się chociaż o pół sekundy, nieprzyjemny prąd przeszyłby moje ciało. Byłem zbyt rozkojarzony, być może za bardz o przywykłem do pojedynkowania się ze znajomymi, których zdolności potrafiłem oszacować. To było łatwe, pozwalało na odpuszczanie, na nie dawanie z siebie stu procent. Ale teraz - jeśli nie zamierzałem pozwolić zmieść się z areny - musiałem z precyzją wykonać ruch nadgarstka, dokładnie inkantując zaklęcie.
- Everte stati!
Srebrzysta tarcza zalśniła przede mną w ostatniej chwili; gdybym zawahał się chociaż o pół sekundy, nieprzyjemny prąd przeszyłby moje ciało. Byłem zbyt rozkojarzony, być może za bardz o przywykłem do pojedynkowania się ze znajomymi, których zdolności potrafiłem oszacować. To było łatwe, pozwalało na odpuszczanie, na nie dawanie z siebie stu procent. Ale teraz - jeśli nie zamierzałem pozwolić zmieść się z areny - musiałem z precyzją wykonać ruch nadgarstka, dokładnie inkantując zaklęcie.
- Everte stati!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 53
'k100' : 53
Tego dnia wywarła na przeciwniku mylne wrażenie, lecz cóż - właściwie na swoją korzyść. Zazwyczaj niepowodzenia łatwo wyprowadzały ją z równowagi, wzbudzały gniew, a wtedy bywała porywcza; najwyraźniej marazm, w którym pogrążyła się po ucieczce z więzienia niósł za sobą choć jedną korzyść. Skrzywiła się lekko, gdy tarcza Foxa odparła zbłąkane ładunki elektryczne, lecz nie spodziewała się, by ktoś kto posyła tak silne zaklęcia, pozostawał również w tyle z obroną.
- Protego! - zawołała, gdy znów pędził w nią promień jego uroku.
- Protego! - zawołała, gdy znów pędził w nią promień jego uroku.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
'k100' : 96
'k100' : 96
Koncentracja i spokój przynosiły rezultaty; inkantację wyrzekła spokojnie i pewnie, towarzyszył temu odpowiedni ruch nadgarstkiem - tym razem tarcza była tak silna, że nie tylko obroniła Sigrun przed urokiem Foxa, lecz odbiła ku niemu jego własne zaklęcie. W ślad za którym zamierzała posłać kolejne.
- Aeris!
- Aeris!
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n