IX - M. Desmond vs. J. Wright
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Maxine Desmond vs. Joseph Wright 15.10.1956 r.
Wartość żywotności Maxine: 215
Wartość żywotności Josepha: 234
Wartość żywotności Maxine: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 152 - 173 |
61-70% | brak | -15 | 131 - 151 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 109 - 130 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 88 - 108 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 66 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 45 - 65 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 44 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Josepha: 234
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 189 - 210 |
71-80% | brak | -10 | 166 - 188 |
61-70% | brak | -15 | 142 - 165 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 119 - 141 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 95 - 118 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 72 - 94 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 49 - 71 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 48 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Ostatnio zmieniony przez Ain Eingarp dnia 25.10.18 21:19, w całości zmieniany 1 raz
The member 'Joseph Wright' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 33
'k100' : 33
204/234 (-5)
Tak, nic się nie zmieniło pod tym względem - nadal był kiepski z transmutacji.
- No, chyba, że faktycznie komuś dałaś w łapę, żeby się ze mną zmierzyć - dodał z błyskiem rozbawienia w oczach obracając różdżkę w dłoni. - Nie musisz się wstydzić... Już zdążyłem się przyzwyczaić, że tak działam na kobiety - powiedział jeszcze ze swoim uśmiechem numer pięć. Szkoda byłoby ostudzać jej zapał, prawda? Może nawet przydałoby się podgrzać atmosferę?
- Ignitio - krótki ruch nadgarstka i koniec różdżki wycelowany w Max.
Tak, nic się nie zmieniło pod tym względem - nadal był kiepski z transmutacji.
- No, chyba, że faktycznie komuś dałaś w łapę, żeby się ze mną zmierzyć - dodał z błyskiem rozbawienia w oczach obracając różdżkę w dłoni. - Nie musisz się wstydzić... Już zdążyłem się przyzwyczaić, że tak działam na kobiety - powiedział jeszcze ze swoim uśmiechem numer pięć. Szkoda byłoby ostudzać jej zapał, prawda? Może nawet przydałoby się podgrzać atmosferę?
- Ignitio - krótki ruch nadgarstka i koniec różdżki wycelowany w Max.
Beat back those Bludgers, boys,
and chuck that Quaffle here
No team can ever best the best of Puddlemere!
Joseph Wright
Zawód : Bezrobotny
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
What if I'm far from home?
Oh, brother I will hear you call.
What if I lose it all?
Oh, sister I will help you out!
Oh, if the sky comes falling down, for you, there’s nothing in this world I wouldn’t do.
What if I lose it all?
Oh, if the sky comes falling down, for you, there’s nothing in this world I wouldn’t do.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
'k100' : 41
'k100' : 41
- Wierzysz w przeznaczenie, Wright? - zakpiła Max, choć w te wszystkie przypadki trudno było uwierzyć. Grali przeciwko sobie podczas Festiwalu lata, w zeszłym miesiącu pojedynkowała się z jego siostrą. To jednak tylko zbieg okoliczności. To wszystko.
- Już raz ci pokazałam jak się wygrywa - zaśmiała się Desmond, kiedy zaklęcie mające zniekształcić jej zęby okazało się nieudane. - To ja nie ja potrzebuję rewanżu. Raczej to twoja sprawka, skoro tak do tego wracasz, co? - powiedziała lekko wzruszając przy tym ramieniem, patrząc na niego pobłażliwie. Niech gada, póki może.
- Silencio!
- Już raz ci pokazałam jak się wygrywa - zaśmiała się Desmond, kiedy zaklęcie mające zniekształcić jej zęby okazało się nieudane. - To ja nie ja potrzebuję rewanżu. Raczej to twoja sprawka, skoro tak do tego wracasz, co? - powiedziała lekko wzruszając przy tym ramieniem, patrząc na niego pobłażliwie. Niech gada, póki może.
- Silencio!
That girl with pearls in her hair
is she real or just made of air?
The member 'Maxine Desmond' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 45
'k100' : 45
Westchnęła ciężko. Niestety nie uda jej się go uciszyć. A przynajmniej jeszcze nie w tej chwili. Pojedynek przez chwilę nabrał tempa, a nagle znowu zwolnił. Czyżby to anomalia odbierała im moce magiczne? Miała wrażenie, ze stali tu już bardzo długo. Oboje mimo wszystko ledwie draśnięci.
- Deprimo!
- Deprimo!
'k100' : 51
'k100' : 51
204/234 (-5)
Max mogła sobie kpić do woli, ale dla odmiany Joe spoważniał.
- A ty nie? - odbił piłeczkę. - Naprawdę uważasz, że - tu rozłożył ręce na boki, jakby chciał wskazać na salę w domu pojedynków, w rzeczywistości oczami wyobraźni sięgał znacznie dalej - że to wszystko to tylko kwestia przypadku?
Przyglądał się Maxine uważnie. Jej i jej bezskutecznym próbom uciszenia go i zaatakowania. Mogła sobie wierzyć w co chciała... ale nie byłoby siły, która przekonałaby go, że to tylko zbieg okoliczności.
- Planta Doleto - mruknął wykonując energiczny ruch nadgarstka.
Max mogła sobie kpić do woli, ale dla odmiany Joe spoważniał.
- A ty nie? - odbił piłeczkę. - Naprawdę uważasz, że - tu rozłożył ręce na boki, jakby chciał wskazać na salę w domu pojedynków, w rzeczywistości oczami wyobraźni sięgał znacznie dalej - że to wszystko to tylko kwestia przypadku?
Przyglądał się Maxine uważnie. Jej i jej bezskutecznym próbom uciszenia go i zaatakowania. Mogła sobie wierzyć w co chciała... ale nie byłoby siły, która przekonałaby go, że to tylko zbieg okoliczności.
- Planta Doleto - mruknął wykonując energiczny ruch nadgarstka.
Joseph Wright
What if I lose it all?
What if I lose it all?
Nieaktywni
'k100' : 38
'k100' : 38
204/234 (-5)
Parsknął śmiechem na kolejną nieudaną próbę zaatakowania Maxine. NIE, to nie mógł być przypadek.
- Poza tym wcale nie myślę, że mogło ci chodzić o rewanż - dodał wracając do tematu ich zaaranżowanego (z pewnością przez pannę Desmond, która teraz zachowywała pokerową twarz i się wszystkiego wypierała) pojedynku.
- Everte Stati - wymówił wyraźnie zaklęcie celując w blondynkę, choć już nawet nie spodziewając się, by mogło w nią ugodzić. - Po prostu szukałaś pretekstu, żeby się ze mną spotkać - wzruszył ramionami, jakby to było oczywiste. I wbrew pozorom wcale się teraz nie chełpił, ani nie naśmiewał z Max. Ba, uważał, że to całkiem urocze z jej strony.
Parsknął śmiechem na kolejną nieudaną próbę zaatakowania Maxine. NIE, to nie mógł być przypadek.
- Poza tym wcale nie myślę, że mogło ci chodzić o rewanż - dodał wracając do tematu ich zaaranżowanego (z pewnością przez pannę Desmond, która teraz zachowywała pokerową twarz i się wszystkiego wypierała) pojedynku.
- Everte Stati - wymówił wyraźnie zaklęcie celując w blondynkę, choć już nawet nie spodziewając się, by mogło w nią ugodzić. - Po prostu szukałaś pretekstu, żeby się ze mną spotkać - wzruszył ramionami, jakby to było oczywiste. I wbrew pozorom wcale się teraz nie chełpił, ani nie naśmiewał z Max. Ba, uważał, że to całkiem urocze z jej strony.
Joseph Wright
What if I lose it all?
What if I lose it all?
Nieaktywni
'k100' : 36
'k100' : 36
Jego powazna reakcja i egzystencjalne pytania skonfundowały ją niemal tak, jakby rzucił nań urok Confundus. Ale tylko prawie. Obdarzyła go badawczym spojrzeniem, unosżac przy tym brew. - A ty uważasz inaczej? - odpowiedziała pytaniem na pytanie. Jej urok był niecelny, Josepha nie udany. Czy to ich różdzki buntowały się przeciwko nim, by nie uczynili sobie krzywdy? - Mnie nie chodzi o żaden rewanż, wygrałam - fuknęła Maxine zbulwersowana podobną sugestią. - Moim zdaniem, Joe, jest zupełnie odwrotnie. Szukać to ja szukam znicza - sprostowała jego wersję z eszelmowskim uśmiechem. Znowu spudłował i chciała to wykorzystać. - Caeruleusio!
'k100' : 61
'k100' : 61
Chyba naprawdę za dużo gadali. Dała mu się wyprowadzić w pole, a nie powinna była! Musiała się w końcu nauczyć ignorować jego gadki, ale czasami ciężko było jej się oprzeć, by mu się nie odgryźć. Wright - nie wiedziała skąd - nierzadko wiedział jak ją podejść. W końcu udało się Maxine rzucić celne zaklęcie i zamierzała pójść za ciosem: - [b]Bombarda maxima![b]
'k100' : 78
'k100' : 78
IX - M. Desmond vs. J. Wright
Szybka odpowiedź