Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Nike
Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Nike
[bylobrzydkobedzieladnie]
Nike to samica puszczyka mszarnego. Ma już kilka lat i trudno mi sobie wyobrazić moje mieszkanie bez jej przyjaznego pohukiwania. Jest spora, większa od innych sów, ma jednak łagodne i przyjazne usposobienie. W przeciwieństwie do mnie jest bardzo otwarta. Korespondencję dostarcza szybko i zaciekle jej broni, mogę na niej polegać.
- Spoiler:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.imgur.com/cWX8mAP.png');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> NADAWCA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> <div class="cedricd">Adresat</div> <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> <div class="cedricd">Cedric Dearborn</div> <!--
--></span></span></div></div></div></div>
<style>@font-face {font-family:'Really Distinct';src:url(https://dl.dropbox.com/s/lkb2mdzm1cua3v7/Beyond%20Infinity%20-%20Demo.ttf?dl=0) format('truetype');} .cedricd {font-size: 37px; font-family: 'Really Distinct';} </style>
Cedric Dearborn [img]https://i.imgur.com/YQvN8Ym.png[/img]
Cedric [img]https://i.imgur.com/iu92XQy.png[/img]
C [img]https://i.imgur.com/nl4TLz3.png[/img]
[bylobrzydkobedzieladnie]
becomes law
resistance
becomes duty
Ostatnio zmieniony przez Cedric Dearborn dnia 21.06.21 19:14, w całości zmieniany 8 razy
październik
Dearborn, przesyłam uspokajający i znieczulający, dodatkowo przeciwbólowy i maść z wodnej gwiazdy. Wszystkiego po porcji. Jak coś to pisz.
Asbjorn Ingisson
Zawód : Alchemik na oddziale zatruć w św. Mungu, eks-truciciel
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Wiem dokładnie, Odynie
gdzieś ukrył swe oko
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Przeczytaj A.S.
Dearborn,
Bagnold sprzedał cię mi - od dziś działasz pod moja komendą.
Oczekuję, że będziesz mi raportował o wszystkim czego się podejmujesz w ramach prywatnych działań. Chcę wiedzieć, kiedy będe mógł faktycznie na tobie polegać. Gdzie jesteś kiedy nie ma cię w okolicy i dlaczego. Uznaj moje zainteresowanie za wyróżnienie - może będzie ci łatwiej.
Ja ze swojej strony będę cię informował o wszystkich akcjach w których twój udział będzie istotny z co najmniej 2 dniowym wyprzedzeniem.
Nie pisz do Bagnold, ma wystarczająco dużo w tym momencie na głowie. Jeżeli chcesz się poskarżyć, możesz napisać do Jamesa H. i Olivera D. - będą siedzieli w tym z tobą.
To nie żart.
Dearborn,
Bagnold sprzedał cię mi - od dziś działasz pod moja komendą.
Oczekuję, że będziesz mi raportował o wszystkim czego się podejmujesz w ramach prywatnych działań. Chcę wiedzieć, kiedy będe mógł faktycznie na tobie polegać. Gdzie jesteś kiedy nie ma cię w okolicy i dlaczego. Uznaj moje zainteresowanie za wyróżnienie - może będzie ci łatwiej.
Ja ze swojej strony będę cię informował o wszystkich akcjach w których twój udział będzie istotny z co najmniej 2 dniowym wyprzedzeniem.
Nie pisz do Bagnold, ma wystarczająco dużo w tym momencie na głowie. Jeżeli chcesz się poskarżyć, możesz napisać do Jamesa H. i Olivera D. - będą siedzieli w tym z tobą.
To nie żart.
Anthony Skamander
Find your wings
Przeczytaj 10.10
Ministerstwo aktywnie działa na terenie Derbyshire. Jamesowi udało się ustalić, że widziano kilkoosobową, zorganizowaną grupę miedzy Belper, a Matlock. Już weryfikuje to z Oliverem przeczesując teren od strony Belper w kierunku Matlock. My pójdziemy od drugiej - od Matlock w kierunku północnozachodnim.
Może być ich od dwóch do siedmiu.
Widzimy się za 6 godzin przy rezerwacie, grupujemy się i lecimy w głąb.
Dearborn,
jest akcja. Ministerstwo aktywnie działa na terenie Derbyshire. Jamesowi udało się ustalić, że widziano kilkoosobową, zorganizowaną grupę miedzy Belper, a Matlock. Już weryfikuje to z Oliverem przeczesując teren od strony Belper w kierunku Matlock. My pójdziemy od drugiej - od Matlock w kierunku północnozachodnim.
Może być ich od dwóch do siedmiu.
Widzimy się za 6 godzin przy rezerwacie, grupujemy się i lecimy w głąb.
Anthony Skamander
Find your wings
Przeczytaj październik
Nie udław się przypadkiem przy tym swoim fasolowym pożywianiu z rozkoszy, Dearborn.
Daj znać, jak poszło w Somerset.
Co do szefowania - i dobrze. Nawet nie próbuj.
Dearborn,
to zależy. Jeżeli chodzi o kwestię tego, jak do tego doszło - zaczęło się od Longbottoma. Przydział wykonał Bagnold. Wyboru dokonałem ja.Nie udław się przypadkiem przy tym swoim fasolowym pożywianiu z rozkoszy, Dearborn.
Daj znać, jak poszło w Somerset.
Co do szefowania - i dobrze. Nawet nie próbuj.
Anthony Skamander
Find your wings
Przeczytaj Aaron Bagnold
Dearborn, podejrzewam, że Anthony zdążył się już z Tobą skontaktować w tej sprawie, a jeśli nie, to zapewne wkrótce to zrobi. Decyzją biura działasz od tej pory pod jego komendą, będziesz częścią jego czteroosobowego oddziału. Postępuj zgodnie z jego poleceniami i miej oczy szeroko otwarte. A. Bagnold
Przeczytaj 29 X 1957
Panie Dearborn, dziękuję Panu szczerze za troskę, szczęśliwie zarówno ja, jak i mój brat, mamy się dobrze. Rany co prawda goją się powoli, ale najważniejsze jest dla mnie, że to robią - bo dzięki temu mogę mieć nadzieję, że czas zrobi resztę. Nie jestem pewna, jaki dokładnie był Pana udział w odnalezieniu Samuela, ale chciałabym, by Pan wiedział, że z całego serca jestem Panu za to wdzięczna - jakkolwiek więc brzmi Pana prośba, proszę nie wahać się jej wypowiedzieć. Czy dobrze rozumiem, że potrzebuje Pan nowej szaty? Jeśli napisze Pan, na czym dokładnie Panu zależy, postaram się przygotować materiały, ale w kwestii przymiarek najlepiej by było, gdybyśmy spotkali się osobiście. Czy będzie Pan w najbliższym czasie przebywał w okolicach Somerset? Jeżeli tak, proszę nas odwiedzić - niżej przesyłam Panu adres. Budynek jest nieco oddalony od głównej drogi, ale ścieżka nie powinna być trudna do odnalezienia.
Mam nadzieję, że Pan również pozostaje w dobrym zdrowiu.
Mam nadzieję, że Pan również pozostaje w dobrym zdrowiu.
she's still here fighting
better know there's life in her yet
better know there's life in her yet
{...........................}
and the lust for life
keeps us alive, 'cause we're the masters of our own fate, we're the captains of our own souls, there's no way for us to come away, 'cause boy we're gold, boy we're gold.
Trixie Beckett
Zawód : krawcowa, gospodyni w Warsztacie
Stan cywilny : Panna
I'll ignite the sun just like the spring has come.
flames come alive.
flames come alive.
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Przeczytaj List przyniósł Stevie Ced Panie Dearborn, Jak stoi pan z czasem? Poczułam pierwsze tchnienie zimy i szukam kogoś, z kim mogłabym udać się do malowniczego Winchester pod rękę na krótki spacer. Podobno to bardzo urocza okolica, a tak się składa, że znam miejsce, gdzie jest w miarę odludnie. Moglibyśmy spędzić tam miło czas pod jednym czy dwoma kocami - a potem wrócić do domu na obiad, zrobię coś pysznego. No i przydałoby mi się towarzystwo odważnego mężczyzny, który w razie czego mógłby przenieść mnie nad zgniłą, zajadłą kałużą.
Mogę na pana liczyć, prawda?
Horoskop podpowiada, że najbardziej romantyczna aura będzie panować 20 listopada.
Mogę na pana liczyć, prawda?
Horoskop podpowiada, że najbardziej romantyczna aura będzie panować 20 listopada.
Trixie Beckett
and the lust for life
keeps us alive, 'cause we're the masters of our own fate, we're the captains of our own souls, there's no way for us to come away, 'cause boy we're gold, boy we're gold.
Trixie Beckett
flames come alive.
flames come alive.
Nieaktywni
Przeczytaj List przyniósł Stevie
Panie Dearborn, uznałam, że tak będzie bezpieczniej. Łączą nas przecież zakazane tematy, prawda? Musimy być ostrożni. Plotkary nie śpią.
Ojca najlepiej naszymi sprawami nie kłopotać. Ma ostatnio wystarczająco dużo na głowie, najwyżej powiem mu o wszystkim po fakcie. Mam nadzieję, że to dla pana nie problem? Wspólny sekret potrwa krótko.
Dziękuję, na pewno się odezwę.
Ojca najlepiej naszymi sprawami nie kłopotać. Ma ostatnio wystarczająco dużo na głowie, najwyżej powiem mu o wszystkim po fakcie. Mam nadzieję, że to dla pana nie problem? Wspólny sekret potrwa krótko.
Dziękuję, na pewno się odezwę.
Trixie Beckett
and the lust for life
Trixie Beckett
flames come alive.
flames come alive.
Nieaktywni
Przeczytaj Neala
Szanowny Panie Dearborn, moje zdrowie ma się naprawdę bardzo dobrze. A list w istocie jest dla mnie zaskoczeniem. Zwłaszcza, że wyraża się pan o moim bracie w czasie przeszłym. Brendan nadal jest człowiekiem i czarodziejem. Póki nie zostanie stwierdzone i potwierdzone inaczej, zamierzam wierzyć w siłę i umiejętności które posiada.
Proszę pozwolić, że zdejmę waszmości ten ciężar - tu gdzie jestem, jest bezpiecznie - jeśli o całkowitym bezpieczeństwie jeszcze mówić można - zarówno dla mnie jak i mojej rodziny. Nie mogę narzekać, wiedząc i widząc jak wiele stracili inni. Staram się pomagać, tam gdzie moja pomoc jest dostateczna i niezmiennie się uczyć, choć obecne czasy widocznie utrudniają czasem odnalezienie jakiegoś nauczyciela. Zwłaszcza, że nikt teraz na nadmiar czasu nie narzeka.
Mimo wszystko, proszę się nie martwić, panie Dearborn - wszystko jest dobrze i niczego ponad to, co mam mi nie trzeba.
I nie zakładać najgorszego.
Proszę dbać o siebie, jeśli pracowaliście razem to możliwe że i Pan w nim jest. Źle i dobrze, bo niebezpieczeństwo z pewnością zagląda Panu przez ramię na każdej drodze.
Będę liczyć na to, że będzie Pan w stanie je przetrwać.
PS. Bardzo piękną ma Pan sowę
Neala Weasley
Proszę pozwolić, że zdejmę waszmości ten ciężar - tu gdzie jestem, jest bezpiecznie - jeśli o całkowitym bezpieczeństwie jeszcze mówić można - zarówno dla mnie jak i mojej rodziny. Nie mogę narzekać, wiedząc i widząc jak wiele stracili inni. Staram się pomagać, tam gdzie moja pomoc jest dostateczna i niezmiennie się uczyć, choć obecne czasy widocznie utrudniają czasem odnalezienie jakiegoś nauczyciela. Zwłaszcza, że nikt teraz na nadmiar czasu nie narzeka.
Mimo wszystko, proszę się nie martwić, panie Dearborn - wszystko jest dobrze i niczego ponad to, co mam mi nie trzeba.
I nie zakładać najgorszego.
Proszę dbać o siebie, jeśli pracowaliście razem to możliwe że i Pan w nim jest. Źle i dobrze, bo niebezpieczeństwo z pewnością zagląda Panu przez ramię na każdej drodze.
Będę liczyć na to, że będzie Pan w stanie je przetrwać.
PS. Bardzo piękną ma Pan sowę
Neala Weasley
she was life itself. wild and free. wonderfully chaotic.
a perfectly put together mess.
Neala Weasley
Zawód : asystentka uzdrowiciela, pomocnica w Sanatorium
Czystość krwi : Szlachetna
your mind
is playing
tricks on you,
my dear
is playing
tricks on you,
my dear
OPCM : 10 +3
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 15 +6
TRANSMUTACJA : 7
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 8
Sojusznik Zakonu Feniksa
przeczytaj
Szanowny Panie Dearborn, tak po prawdzie, panie Dee, po trochu od wszystkiego. Od rzeczy na co dzień przydatnych, do samej już magii dochodząc. Ostatni czas pozwala mi jedynie edukować się z książek i polegać na wiedzy, którą posiedli już cioteczka i wujek - choć na to drugie zdecydowanie mniej czasu jest, bo nikt w Devon nie próżnuje.
Nie wątpię, że wie pan, panie Dee, jak o siebie zadbać. Będę wierzyć pańską pomyślność.
Neala Weasley
Nie wątpię, że wie pan, panie Dee, jak o siebie zadbać. Będę wierzyć pańską pomyślność.
Neala Weasley
Neala Weasley
your mind
is playing
tricks on you,
my dear
is playing
tricks on you,
my dear
Sojusznik Zakonu Feniksa
Tonks
D.,
czuję i odzyskałam. Mogę. Spodziewaj się mnie o wyznaczonym czasie, gdyby coś miało uniemożliwić mi stawienie się na miejscu, wyślę Barona.
J. T.
czuję i odzyskałam. Mogę. Spodziewaj się mnie o wyznaczonym czasie, gdyby coś miało uniemożliwić mi stawienie się na miejscu, wyślę Barona.
J. T.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Metamorfomag
Zakon Feniksa
przeczytaj
Szanowny Panie Dearborn, szczęśliwe dla mnie, że Brendan tylko dusz przyjaznych ma wokół. Skorzystam od razu, zanim jeszcze Pan, Panie Dee nie uznał, że czas swój lepiej spędzić może. W obronie radzę sobie całkiem dobrze, ale takie suche rzucanie zaklęć samo sobie, chyba niewiele ma się z tym, jak się staje twarzą w twarz z niebezpieczeństwem.
Nie ma za co!
Neala Weasley
Nie ma za co!
Neala Weasley
Neala Weasley
your mind
is playing
tricks on you,
my dear
is playing
tricks on you,
my dear
Sojusznik Zakonu Feniksa
18. listopada 1957
Cedric,zapraszam Cię do mnie do domu dwudziestego drugiego o wpół do piątej wieczorem: będziemy wcielać w życie plan mający na celu odkrycie prawdy za listami niejakiej panny C.
Jeżeli z jakichś powodów nie mógłbyś się pojawić będę wdzięczny za informację.
Jeżeli z jakichś powodów nie mógłbyś się pojawić będę wdzięczny za informację.
Przeczytaj 15.11.57 r.
Szanowny Panie / Pani
zawiadamiam, iż zarządzeniem Ministra Magii sir Harolda Longbottoma nr 32/57 przywrócony zostaje Pana / Pani żołd w kwocie 25% wypłaty względem wynagrodzenia otrzymywanego przed rokiem.
Wynagrodzenie pierwszego dnia każdego miesiąca będzie do odebrania w ratuszu Oazy, w pokoju nr 4. (pieczęć Ministerstwa Magii
wzbogacona o skrzydła feniksa)
zawiadamiam, iż zarządzeniem Ministra Magii sir Harolda Longbottoma nr 32/57 przywrócony zostaje Pana / Pani żołd w kwocie 25% wypłaty względem wynagrodzenia otrzymywanego przed rokiem.
Wynagrodzenie pierwszego dnia każdego miesiąca będzie do odebrania w ratuszu Oazy, w pokoju nr 4. (pieczęć Ministerstwa Magii
wzbogacona o skrzydła feniksa)
Od tego momentu obowiązują Cię ogólne zasady pisania wątków i opowiadań związanych z wykonywaną profesją.
Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Nike
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy