Walka - archiwa, 18.05.57
Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Londyn, Mung
podziemne archiwa 18.05.57
Anthony Skamander, Bertie Bott próbują pokonać strażników archiwum w obsadzie 3 NPC:
Szafka zniknięć
Anthony Skamander, Bertie Bott próbują pokonać strażników archiwum w obsadzie 3 NPC:
Czarodziej A: ma żywotność równą 100, statystykę opcm równą 15 i statystykę czarnej magii równą 20, atakuje w pętli zaklęciami Bucco, Distorsio, Plumosa (chyba że wszystkie postacie w wątku znajdą się pod wpływem tych zaklęć), oraz broni się, kiedy jest to konieczne.Czarodziej B: ma żywotność równą 100, statystykę opcm równą 25 i statystyką uroków równą 20, atakuje w pętli zaklęciami Commotio, Perturbo, Ignitio, oraz broni się, kiedy jest to konieczne.Czarodziej C: nie uczestniczy w walce, dopóki pozostali czarodzieje nie zostaną całkowicie unieszkodliwieni, pozostaje schowany za regałami za plecami sojuszników i leczy ich obrażenia na zmianę, używając zaklęć odpowiednich do potrzeby. Ma żywotność równą 90, statystykę opcm równą 15 i statystykę magii leczniczej równą 25. Po pokonaniu jego kompanów, podejmie próbę ucieczki - na zatrzymanie go grupa atakująca ma jedną turę.
Szafka zniknięć
I show not your face but your heart's desire
Czarodziej A 5/100 -70 (kłute) 1/3 tura przytomności
Czarodziej B 20/100 -60 (kłute)
Noże wbiły się w ciało drugiego czarodzieja. Ten krzyknął z bólu i wykrzywił twarz. Nadal jednak stał - ledwo bo ledwo.
- Perturbo. - wybrał Bertiego.
Zaklęcie trzeciego z nich zajaśniało nad ciałem nieprzytomnego mężczyzny. Ten ocknął się i zaczął dźwigać do góry. Ten przesunął różdżkę wskazując nią drugiego z czarodziejów.
- Curatio Vulnera Horribilis. - wyszeptał po rzuceniu zaklęcia to za nim się chowając
1. 25 U
2. 25 ML
Czarodziej B 20/100 -60 (kłute)
Noże wbiły się w ciało drugiego czarodzieja. Ten krzyknął z bólu i wykrzywił twarz. Nadal jednak stał - ledwo bo ledwo.
- Perturbo. - wybrał Bertiego.
Zaklęcie trzeciego z nich zajaśniało nad ciałem nieprzytomnego mężczyzny. Ten ocknął się i zaczął dźwigać do góry. Ten przesunął różdżkę wskazując nią drugiego z czarodziejów.
- Curatio Vulnera Horribilis. - wyszeptał po rzuceniu zaklęcia to za nim się chowając
1. 25 U
2. 25 ML
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 12
--------------------------------
#2 'k100' : 96
#1 'k100' : 12
#2 'k100' : 96
Skamander dostrzegł trzeciego czarodzieja, który z cienia leczył pozostałych. Był jednak za bardzo schowany by obrać go za cel. Ledwie podnoszący się na nogi czarnoksiężnik nie zdawał się być szczególnym zagrożeniem dlatego też Skamander nie ściągał z muszki czarodzieja B, który nader dzielnie przyjął na siebie serię magicznych noży - Ignitio!
Find your wings
The member 'Anthony Skamander' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 39
'k100' : 39
Nie udawało mu się ponownie, Bott z frustracją zacisnął usta, nie komentując jednak tej sytuacji i ciesząc się, że towarzyszowi idzie dziś lepiej.
- Glacius. - wypowiedział, celując najbliżej jak tylko mógł miejsca za którym ukrywa się schowany czarodziej.
- Glacius. - wypowiedział, celując najbliżej jak tylko mógł miejsca za którym ukrywa się schowany czarodziej.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 68
'k100' : 68
224/249 -5
Czuł, że niewiele brakowało do tego by rzucone zaklęcie się nie powiodło. Szczęśliwie kula ognia wyskoczyła z końca różdżki, która przeskoczyła na czarodzieja A z zamiarem ponownego sprowadzenia go do parteru.
- Deprimo!
Czuł, że niewiele brakowało do tego by rzucone zaklęcie się nie powiodło. Szczęśliwie kula ognia wyskoczyła z końca różdżki, która przeskoczyła na czarodzieja A z zamiarem ponownego sprowadzenia go do parteru.
- Deprimo!
Find your wings
The member 'Anthony Skamander' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 93
'k100' : 93
Wszystko wskazywało na to, że uda im się osiągnąć del. Kiedy kolejne zaklęcia pomknęły ku ich przeciwnikom, Bott postanowił spróbować dodać Tonemu trochę siły.
- Magicus Extremos.
- Magicus Extremos.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 56
'k100' : 56
Czarodziej A 5/100 -70 (kłute) 1/3 tura przytomności
Czarodziej B 100/10080 (kłute)
Magia lecznica zadziałała zadziwiająco dobrze, zaleczając całkowicie rany po nożach którymi oberwał drugi z czarodziejów. Jednak teraz cała trójka musiała się bronić.
-Protego Maxima - zakrzyknął pierwszy i schowany z tyłu trzeci czarodziej
- Protego. - zadecydował ten w którego kierunku leciało Ignitio
1. A OPCM 15 -70
2. B OPCM 25
3. C OPCM 15
Czarodziej B 100/100
Magia lecznica zadziałała zadziwiająco dobrze, zaleczając całkowicie rany po nożach którymi oberwał drugi z czarodziejów. Jednak teraz cała trójka musiała się bronić.
-Protego Maxima - zakrzyknął pierwszy i schowany z tyłu trzeci czarodziej
- Protego. - zadecydował ten w którego kierunku leciało Ignitio
1. A OPCM 15 -70
2. B OPCM 25
3. C OPCM 15
#1 'k100' : 7
#2 'k100' : 13
#3 'k100' : 16
#1 'k100' : 7
#2 'k100' : 13
#3 'k100' : 16
Czarodziej A -40/100 45 tłuczone/nieprzytomny
Czarodziej B 60/100, -2080 (kłute)
Czarodziej C 75/100, -10 25 tłuczone
Żadna z starczy nie uformowała się przed mężczyznami. Zaklęcia dotarły do każdego z nich. Wszyscy trzej upadli tłukąc się nieprzyjemnie. Pierwszy z nich już się nie podniósł.
- Ignitio. - wybrał drugi czarodziej.
- Episkey Maxima. - wybrał trzeci wskazując na pierwszego
1. U 25
2. ML 25
Czarodziej B 60/100, -20
Czarodziej C 75/100, -10 25 tłuczone
Żadna z starczy nie uformowała się przed mężczyznami. Zaklęcia dotarły do każdego z nich. Wszyscy trzej upadli tłukąc się nieprzyjemnie. Pierwszy z nich już się nie podniósł.
- Ignitio. - wybrał drugi czarodziej.
- Episkey Maxima. - wybrał trzeci wskazując na pierwszego
1. U 25
2. ML 25
#1 'k100' : 45
#2 'k100' : 72
#1 'k100' : 45
#2 'k100' : 72
224/249 -5, +13 z magicusa Bertiego
- Lamino Glacio - wypowiedział nieco nie dowierzając temu, jak sprawnie jeden z nich został opatrzony przez uzdrowiciela. Zamierzał ten proces odwrócić celując na nowo w uleczonego czarodzieja B.
|st lamino glacio obniżone o 10, II poziom Zakonu Feniksa
- Lamino Glacio - wypowiedział nieco nie dowierzając temu, jak sprawnie jeden z nich został opatrzony przez uzdrowiciela. Zamierzał ten proces odwrócić celując na nowo w uleczonego czarodzieja B.
|st lamino glacio obniżone o 10, II poziom Zakonu Feniksa
Find your wings
Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Walka - archiwa, 18.05.57
Szybka odpowiedź