III - A. Farley vs. B. Bott
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Bertie Bott 15.03.1957r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Bertiego: 215
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Bertiego: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 152 - 173 |
61-70% | brak | -15 | 131 - 151 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 109 - 130 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 88 - 108 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 66 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 45 - 65 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 44 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
| Deserpes na Bercie, obniżenie ST o 10
Bertie najwyraźniej nie zamierzał się cackać, na co Alexander tylko zacisnął zęby. Bombarda okazała się nieudana, lecz Alexander nie miał zamiaru powtarzać tego samego. Skierował znów różdżkę w kierunku Botta, wymawiając kolejną inkantację. Może nie tak nieprzyjemną jak wybuch, ale również bolesną i niekomfortową.
– Commotio!
Bertie najwyraźniej nie zamierzał się cackać, na co Alexander tylko zacisnął zęby. Bombarda okazała się nieudana, lecz Alexander nie miał zamiaru powtarzać tego samego. Skierował znów różdżkę w kierunku Botta, wymawiając kolejną inkantację. Może nie tak nieprzyjemną jak wybuch, ale również bolesną i niekomfortową.
– Commotio!
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 53
'k100' : 53
Urok pomknął w kierunku Botta, a Alex zamierzał dołożyć do niego jeszcze jeden.
– Aeris!
Urok pomknął w kierunku Botta, a Alex zamierzał dołożyć do niego jeszcze jeden.
– Aeris!
'k100' : 45
'k100' : 45
185 oczywiście! | -5
Porażka była o tyle gorzka, że nie wyszło mu jedno z ulubionych zaklęć, które zapewniły mu niejedno już zwycięstwo. Alex korzystał z zaklęć odrobinę słabszych, za to ze znacznie większą skutecznością i tym sposobem znów wystosował ku niemu dwa udane zaklęcia. Pucyfał jeden.
- Protego Maxima. - odpowiedział na obydwa czary w nadziei, iż silna tarcza uchroni go przed nimi.
Porażka była o tyle gorzka, że nie wyszło mu jedno z ulubionych zaklęć, które zapewniły mu niejedno już zwycięstwo. Alex korzystał z zaklęć odrobinę słabszych, za to ze znacznie większą skutecznością i tym sposobem znów wystosował ku niemu dwa udane zaklęcia. Pucyfał jeden.
- Protego Maxima. - odpowiedział na obydwa czary w nadziei, iż silna tarcza uchroni go przed nimi.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 24
'k100' : 24
135 | -15
Wpierw dotarło do niego silne porażenie. Palące, napinające mięśnie, zmuszające do skurczy, szczególnie odczuwalne w miejscu wcześniej poparzonym udzie. Zaraz dodatkowo wywrócił go silny podmuch wiatru i Bertie wiedział, że nie ma już za wiele sił. Musi odpowiedzieć, nie ma szans, żeby ten gacek stał na równych nogach jak on się rozłoży.
- Bombarda Maxima. - postanowił podjąć jeszcze jedną próbę jeszcze zanim się podniósł.
Wpierw dotarło do niego silne porażenie. Palące, napinające mięśnie, zmuszające do skurczy, szczególnie odczuwalne w miejscu wcześniej poparzonym udzie. Zaraz dodatkowo wywrócił go silny podmuch wiatru i Bertie wiedział, że nie ma już za wiele sił. Musi odpowiedzieć, nie ma szans, żeby ten gacek stał na równych nogach jak on się rozłoży.
- Bombarda Maxima. - postanowił podjąć jeszcze jedną próbę jeszcze zanim się podniósł.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
'k100' : 35
'k100' : 35
Bertie w dalszym ciągu zaciekle próbował z Bombardą, przy kolejnym niepowodzeniu dając Alexowi szansę na następny podwójny atak. W przeciwieństwie do Botta były Selwyn wolał nie polegać na tych najtrudniejszych zaklęciach, a zamiast tego sukcesywnie osłabiać przeciwnika urokami trochę słabszymi. Widział, że potężniejsze czary są w zakresie jego możliwości, ale nie na tym opierała się jego taktyka.
Farley uniósł rolejny raz różdżkę, znów ze świstem przy ruchu nadgarstka mierząc w przyjaciela.
– Deprimo!
Bertie w dalszym ciągu zaciekle próbował z Bombardą, przy kolejnym niepowodzeniu dając Alexowi szansę na następny podwójny atak. W przeciwieństwie do Botta były Selwyn wolał nie polegać na tych najtrudniejszych zaklęciach, a zamiast tego sukcesywnie osłabiać przeciwnika urokami trochę słabszymi. Widział, że potężniejsze czary są w zakresie jego możliwości, ale nie na tym opierała się jego taktyka.
Farley uniósł rolejny raz różdżkę, znów ze świstem przy ruchu nadgarstka mierząc w przyjaciela.
– Deprimo!
'k100' : 33
'k100' : 33
Tym razem Farley w końcu spudłował. Nie przejął się tym jednak zbytnio, sięgając po kolejny czar.
– Casa Aranea!
Tym razem Farley w końcu spudłował. Nie przejął się tym jednak zbytnio, sięgając po kolejny czar.
– Casa Aranea!
'k100' : 34
'k100' : 34
135 | -15
Tym razem Farleyowi nie wyszło ani jedno z dwóch zaklęć, bo Bott zamierzał oczywiście wykorzystać. Zdążył się już podnieść, godząc się z tym że nie jest raczej w stanie w tej chwili rzucać bardzo skomplikowanych czarów.
- Commotio. - postanowił się odpłacić.
Tym razem Farleyowi nie wyszło ani jedno z dwóch zaklęć, bo Bott zamierzał oczywiście wykorzystać. Zdążył się już podnieść, godząc się z tym że nie jest raczej w stanie w tej chwili rzucać bardzo skomplikowanych czarów.
- Commotio. - postanowił się odpłacić.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
'k100' : 73
'k100' : 73
135 | -15
Jedno zaklęcie pomknęło ku Farleyowi. Wiedział jednak, że ten raczej nie będzie miał dużego problemu z obroną, szybko więc dorzucił kolejne.
- Aeris.
Jedno zaklęcie pomknęło ku Farleyowi. Wiedział jednak, że ten raczej nie będzie miał dużego problemu z obroną, szybko więc dorzucił kolejne.
- Aeris.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
III - A. Farley vs. B. Bott
Szybka odpowiedź