III - A. Farley vs. B. Bott
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Bertie Bott 15.03.1957r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Bertiego: 215
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Bertiego: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 152 - 173 |
61-70% | brak | -15 | 131 - 151 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 109 - 130 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 88 - 108 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 66 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 45 - 65 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 44 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 87
'k100' : 87
135 | -15
Czar okazał się bardzo udany, pomknął ku Alexowi, Bertie szybko poruszył jednak różdżką ponownie w nadziei, iż magia ponownie go wysłucha.
- Ignitio.
Czar okazał się bardzo udany, pomknął ku Alexowi, Bertie szybko poruszył jednak różdżką ponownie w nadziei, iż magia ponownie go wysłucha.
- Ignitio.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 17
'k100' : 17
| 160/220, -10
Czasami wychodziło, czasami zaklęcia okazywały się porażkami. Drugie zaklęcie Farleya było niepowodzeniem, drugi czar Berta także, ale pierwszy leciał uparcie w kierunku Gwardzisty. Ten ponownie sięgnął więc do białej magii.
– Protego Maxima!
Czasami wychodziło, czasami zaklęcia okazywały się porażkami. Drugie zaklęcie Farleya było niepowodzeniem, drugi czar Berta także, ale pierwszy leciał uparcie w kierunku Gwardzisty. Ten ponownie sięgnął więc do białej magii.
– Protego Maxima!
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 39
'k100' : 39
| 160/220, -10; Deserpes na Bercie, -10 do ST
Lepka pajęczyna otoczyła nogi czarodzieja, a ten tylko westchnął i od razu skierował różdżkę ku pajęczej sieci.
Finite Incantatem, pomyślał.
Lepka pajęczyna otoczyła nogi czarodzieja, a ten tylko westchnął i od razu skierował różdżkę ku pajęczej sieci.
Finite Incantatem, pomyślał.
'k100' : 86
'k100' : 86
135 | -15
Widział jak jego zaklęcie trafia, na podeście pojawiają się pająki, które zniknęły jednak tak szybko jak się pojawiły. Zrobił więc oburzoną minę i postanowił z uporem godnym kilkulatka czar powtórzyć.
- Casa Aranea.
Widział jak jego zaklęcie trafia, na podeście pojawiają się pająki, które zniknęły jednak tak szybko jak się pojawiły. Zrobił więc oburzoną minę i postanowił z uporem godnym kilkulatka czar powtórzyć.
- Casa Aranea.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
'k100' : 48
'k100' : 48
135 | -15
Zaklęcie ponownie pomknęło ku Farleyowi, a Bertie miał szansę rzucić jeszcze jedno. Cóż, postanowił ponowić niedawno nieudaną próbę.
- Ignitio.
Zaklęcie ponownie pomknęło ku Farleyowi, a Bertie miał szansę rzucić jeszcze jedno. Cóż, postanowił ponowić niedawno nieudaną próbę.
- Ignitio.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
'k100' : 99
'k100' : 99
| 160/220, -10
Tym razem Bertie sobie pofolgował, pal sześć kolejną Casa Araneę: kula ognia, którą posłał w Alexandra była wyjątkowo paskudna, wielka i sycząca. Gwardzista uniósł różdżkę, decydując się na tarczę prawie-ostateczną.
– Protego Horribilis!
Tym razem Bertie sobie pofolgował, pal sześć kolejną Casa Araneę: kula ognia, którą posłał w Alexandra była wyjątkowo paskudna, wielka i sycząca. Gwardzista uniósł różdżkę, decydując się na tarczę prawie-ostateczną.
– Protego Horribilis!
'k100' : 68
'k100' : 68
| 160/220, -10; Deserpes na Bercie, -10 do ST
Różdżka świsnęła, a przed Alexandrem rozciągnęła się szeroka i gruba świetlista zasłona. Wpierw zabębnił w nią promień zaklęcia obszarowego, a następnie z trzaskiem rozbiła się na niej kula ognia, z sykiem posyłając dookoła iskry, które na parę chwil utworzyły wokół Farleya płomienną łunę – tak, ogień wciąż budził w oczach byłego Selwyna blask, który czasem można było pomylić z początkami szaleństwa. Po raz kolejny Gwardzista przeciął hikorową różdżką pachnące dymem powietrze, składając się do kolejnego ataku. Tym razem miał inny pomysł – skoro Bertie się nie cackał, to czemu on miałby?
– Petrificus Totalus!
Różdżka świsnęła, a przed Alexandrem rozciągnęła się szeroka i gruba świetlista zasłona. Wpierw zabębnił w nią promień zaklęcia obszarowego, a następnie z trzaskiem rozbiła się na niej kula ognia, z sykiem posyłając dookoła iskry, które na parę chwil utworzyły wokół Farleya płomienną łunę – tak, ogień wciąż budził w oczach byłego Selwyna blask, który czasem można było pomylić z początkami szaleństwa. Po raz kolejny Gwardzista przeciął hikorową różdżką pachnące dymem powietrze, składając się do kolejnego ataku. Tym razem miał inny pomysł – skoro Bertie się nie cackał, to czemu on miałby?
– Petrificus Totalus!
'k100' : 10
'k100' : 10
III - A. Farley vs. B. Bott
Szybka odpowiedź