Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Yippe
Strona 2 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Yippe
Ponad 10-letnia sowa, bardzo przywiązana do swego właściciela i zazwyczaj niezadowolona (a przynajmniej tak wygląda) z konieczności przenoszenia listów i paczek.
Bardzo ruchliwa, niecierpliwa i głośna, gdy dopomina się o ulubione smakołyki.
Kai otrzymał ją w prezencie jeszcze w Rumunii, więc stworzenie reaguje przede wszystkim na słowa w tym języku.
Bardzo ruchliwa, niecierpliwa i głośna, gdy dopomina się o ulubione smakołyki.
Kai otrzymał ją w prezencie jeszcze w Rumunii, więc stworzenie reaguje przede wszystkim na słowa w tym języku.
Kai Clearwater
Zawód : Łowca ingrediencji, podróżnik
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
☆Jayden Vane
Kai,Dziękuję za wiadomość. W ciągu najbliższych dni zapoznam się z Twoim raportem. Wierzę, że jest on przeprowadzony skrupulatnie i z odpowiednią nutą. Cieszę się, że poczułeś ekscytację powierzonym Ci zajęciem i... Cóż. Całą resztą. Zawsze mówiłem, że masz w sobie płomień badacza. Może należy coś z tym zrobić, nie uważasz? Podzielę się z Tobą tym, że sam czuję niekontrolowane rozemocjonowanie, zajmując się ów projektem. Każdego dnia staje się ono coraz większe i sam nie wiem, gdzie zaprowadzą mnie odkrycia jutro.
Obserwuj jeszcze oba stworzenia przez kolejne dni, bardzo Cię proszę. Chciałbym wiedzieć, jak wygląda proces odstawienia ich od promieniowania. Zwróć wyraźną uwagę na jakiekolwiek oznaki obumierania, osłabienia. Nie wahaj się wysyłać do mnie - nawet powierzchownie - prozaiczne informacje. Wszystko będzie istotne. Obserwuj również samego siebie. Ostateczną próbą będą właśnie obserwacje człowieka w połączeniu z mocą meteorytu, dlatego Twój etap był tak istotny również pod aspektem następujących po nim działań.
Dziękuję za poświęcony mi czas. Naprawdę doceniam zaangażowanie i wybacz, jeśli zbytecznie Cię pospieszałem czy naraziłem na niedogodności. Nie zdajesz sobie jednak sprawy, jak istotne i przełomowe mogą okazać się ów badania. Bez względu mimo wszystko na ich prestiż, cieszę się, że byłeś ich częścią.
I jeszcze jedno. Kai, w przeszłości to z Calebem łączyła mnie silniejsza więź. Nie wiedziałem, jak będzie wyglądała aktualnie nasza ani jakim człowiekiem się stałeś. Obłożyłem Cię brzemieniem, którego się nie spodziewałeś, ale się nie wycofałeś. W lipcu to nie był czas ani miejsce, ale chciałem Ci powiedzieć, że jestem z Ciebie dumny. Wiem, że Caleb byłby również.
Uważaj na siebie.Jayden
Obserwuj jeszcze oba stworzenia przez kolejne dni, bardzo Cię proszę. Chciałbym wiedzieć, jak wygląda proces odstawienia ich od promieniowania. Zwróć wyraźną uwagę na jakiekolwiek oznaki obumierania, osłabienia. Nie wahaj się wysyłać do mnie - nawet powierzchownie - prozaiczne informacje. Wszystko będzie istotne. Obserwuj również samego siebie. Ostateczną próbą będą właśnie obserwacje człowieka w połączeniu z mocą meteorytu, dlatego Twój etap był tak istotny również pod aspektem następujących po nim działań.
Dziękuję za poświęcony mi czas. Naprawdę doceniam zaangażowanie i wybacz, jeśli zbytecznie Cię pospieszałem czy naraziłem na niedogodności. Nie zdajesz sobie jednak sprawy, jak istotne i przełomowe mogą okazać się ów badania. Bez względu mimo wszystko na ich prestiż, cieszę się, że byłeś ich częścią.
I jeszcze jedno. Kai, w przeszłości to z Calebem łączyła mnie silniejsza więź. Nie wiedziałem, jak będzie wyglądała aktualnie nasza ani jakim człowiekiem się stałeś. Obłożyłem Cię brzemieniem, którego się nie spodziewałeś, ale się nie wycofałeś. W lipcu to nie był czas ani miejsce, ale chciałem Ci powiedzieć, że jestem z Ciebie dumny. Wiem, że Caleb byłby również.
Uważaj na siebie.Jayden
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Nieaktywni
Przeczytaj Jade Sykes
Kai, Domyślam się, że do Twoich uszu dobiegły już wieści o planowanym przejęciu Lancashire przez Malfoya. Wiem, że podobnie jak ja, mieszkasz tu od dziecka. Nigdy nie rozprawialismy na tematy polityczne, ale ufam osądowi mojego ojca. Ostrożnie dobiera ludzi wokół siebie, wierzę więc, że nie jesteś fanatykiem. Jeśli tak - nie mamy sobie już nic więcej do powiedzenia. Liczę jednak, że ani ja, ani mój ojciec nie jesteśmy w błędzie. I że Lancashire jest Ci równie drogie jak nam.
Nie sądziłam, że kiedykolwiek zwrócę się do Ciebie o pomoc, ale najwyraźniej wyjątkowy stan - czy to już może wojna? - zmusza mnie do zachowań, których się po sobie nie spodziewałam. Moja rodzina zamierza wesprzeć Ollivanderów w odparciu wrogich sił. Być może Ollivanderowie już się do Ciebie zwracali w tej sprawie, a jeśli nie - zwracam się ja. Nie działam w imieniu niczyim, jedynie pod impulsem własnego sumienia. Chciałabym znać Twoje stanowisko w tej sprawie. Chciałabym wiedzieć, czy będzie można na Ciebie liczyć. Jade
Nie sądziłam, że kiedykolwiek zwrócę się do Ciebie o pomoc, ale najwyraźniej wyjątkowy stan - czy to już może wojna? - zmusza mnie do zachowań, których się po sobie nie spodziewałam. Moja rodzina zamierza wesprzeć Ollivanderów w odparciu wrogich sił. Być może Ollivanderowie już się do Ciebie zwracali w tej sprawie, a jeśli nie - zwracam się ja. Nie działam w imieniu niczyim, jedynie pod impulsem własnego sumienia. Chciałabym znać Twoje stanowisko w tej sprawie. Chciałabym wiedzieć, czy będzie można na Ciebie liczyć. Jade
Przeczytaj Październik 1957
Jeśli jesteś - powiedz.
Jeśli nie - też.
Sprawa jest.
Mam nadzieję, że jeszcze mnie kojarzysz z "wesołych" przygód w Rumunii.
K!
Jesteś w Anglii, czy cie znowu gdzieś wywiało gdzieś wpizdu?Jeśli jesteś - powiedz.
Jeśli nie - też.
Sprawa jest.
Mam nadzieję, że jeszcze mnie kojarzysz z "wesołych" przygód w Rumunii.
Zlata
Zlata Raskolnikova
Zawód : Komornik i najemniczka po godzinach
Stan cywilny : Wdowa
Wisi mi kto wisi na latarni
A kto o nią się opiera
A kto o nią się opiera
Genetyka : Półgoblin
Nieaktywni
Przeczytaj Październik 1957
I też mam dość.
Zaproponuj, gdzie możemy się spotkać.
Rozmowa w cztery oczy jest bezpieczniejsza.
P.S. Przekręcanie mojego imienia jeszcze ci się nie znudziło?
K,
Doskonale. Też jestem w Londynie.I też mam dość.
Zaproponuj, gdzie możemy się spotkać.
Rozmowa w cztery oczy jest bezpieczniejsza.
P.S. Przekręcanie mojego imienia jeszcze ci się nie znudziło?
Zlata
Zlata Raskolnikova
A kto o nią się opiera
A kto o nią się opiera
Nieaktywni
Październik 1957 Z.
ps Zapierdolę cię kiedyś.
pps To dobre imię dla sowy.
K!
To jesteśmy ugadani. Weź flaszkę, o ile masz.ps Zapierdolę cię kiedyś.
pps To dobre imię dla sowy.
Zlata
Zlata Raskolnikova
A kto o nią się opiera
A kto o nią się opiera
Nieaktywni
Przeczytaj
Jestem bezpieczna, to musi Ci wystarczyć.
Maeve Clearwater
Zawód : Rebeliant, wywiadowca
Stan cywilny : Panna
The moments of peace that we find sometimes, they aren't anything but warfare, thinly disguised.
OPCM : 22+1
UROKI : 32+4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
Przeczytaj H. Wellers
Szanowny panie Clearwater, załoga "Shannon" już miała przyjemność korzystać z pańskich usług, mamy również nadzieję, iż tym razem zechce Pan z nami współpracować. Potrzeba nam w najbliższym terminie dobrego specjalisty w kwestii magicznych ingrediencji, obecnie zaś większość załogi jest poza dostępnym zasięgiem. Bylibyśmy niezmiernie wdzięczni, gdyby mógł pan posłużyć nam swoja ekspertyzą i 12 stycznia pojawić się w Polperro. Pańska pomoc nie pozostanie bez wynagrodzenia - stawkę możemy ustalić listownie bądź na spotkaniu. W razie czego jedna z obecnych osób będzie towarzyszyć Panu na pokładzie, służąc całą dostępną wiedzą i pomocą.
Z serdecznymi pozdrowieniami, kapitan "Shannon"
Hans Wellers
Z serdecznymi pozdrowieniami, kapitan "Shannon"
Hans Wellers
I show not your face but your heart's desire
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Nieaktywni
Przeczytaj 3 lutego
Kai, eh
w zajeździe "Pod Gruszą" będzie mały poczęstunek 18 lutegourodzinowy
Chcesz to wpadnij Thalia
w zajeździe "Pod Gruszą" będzie mały poczęstunek 18 lutego
Chcesz to wpadnij Thalia
W ramach wspólnego świętowania urodzin Cynthii i Thalii zapraszamy was na drobny poczęstunek w jadalni zajazdu "Pod gruszą". Dla ułatwienia nie robimy z tego jednego wielkiego wydarzenia, chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, jeżeli ktoś ma ochotę rozpisać pełny wątek. Na krótkie wymiany zdań przygotowana została szafka podlinkowana w poście.
So heed the words from sailors old
Beware the dreams with eyes of gold
And though he'll speak of quests and powers...
...blessed, ignore the lies you're told
Beware the dreams with eyes of gold
And though he'll speak of quests and powers...
...blessed, ignore the lies you're told
Thalia Wellers
Zawód : Żeglarz, handlarz, przemytnik
Stan cywilny : Panna
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way