Trening Mike Tonks & Gwen Grey
Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
First topic message reminder :
I show not your face but your heart's desire
The member 'Gwendolyn Grey' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 54
'k100' : 54
Przed Gwen pojawił się podwójny Michael, uśmiechając się szeroko. Wreszcie złapał wiatr w żagle. Pozwolił dziewczynie dotknąć iluzji, kiwając głową na jej spostrzeżenia. A gdy jej własne zaklęcie się nie powiodło, posłał jej tylko uspokajające spojrzenie.
-Spokojnie, to trudny czar. Spróbuj może jeszcze raz... Magicus Extremos! - postanowił nieco wspomóc Gwen.
-Spokojnie, to trudny czar. Spróbuj może jeszcze raz... Magicus Extremos! - postanowił nieco wspomóc Gwen.
Can I not save one
from the pitiless wave?
...Postanowił nieco wspomóc Gwen i pewniej machnął różdżką, bowiem zapomniał wykonać stosownego gestu.
-Magicus Extremos!
-Magicus Extremos!
Can I not save one
from the pitiless wave?
The member 'Michael Tonks' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 14
'k100' : 14
-Magicus Extremos! - ponowił próbę, zniecierpliwiony.
Can I not save one
from the pitiless wave?
'k100' : 86
'k100' : 86
Zmarszczyła brwi. Rozumiała, że czary obronne były warte ćwiczeń, zwłaszcza w tych czasach, ale naprawdę nie wydawało jej się, aby była w stanie faktycznie rzucić to zaklęcie. Michael jednak nalegał. Ba, nawet za pomocą magii chciał ją w tym wspomóc – nie mogła więc odmówić. Uniosła różdżkę po raz kolejny, przymykając na chwilę oczy, aby spróbować odepchnąć od siebie wątpliwości i skupić się na zaklęciu.
– Speculio! – powiedziała, starając się brzmieć pewnie.
| Magicus Extremos, +15 do OPCM, 1/3
– Speculio! – powiedziała, starając się brzmieć pewnie.
| Magicus Extremos, +15 do OPCM, 1/3
But I would lay my armor down if you said you’d rather
love than fight
love than fight
'k100' : 97
'k100' : 97
Roześmiał się triumfalnie, widząc wierną kopię Gwen obok dziewczyny.
-Brawo! Chcesz zobaczyć, jak to działa podczas walki? Tylko mnie nie połam! - zasugerował, celując różdżką w... no właśnie, kogo?
-Po pierwsze, przeciwnik może nie odróżnić Ciebie od iluzji. Po drugie, iluzja rzuca te same zaklęcia, co Ty. - wyjaśnił. -Caeruleusio!
k1.Careuleusio leci ode mnie i od mojej iluzji
k2. parzyste-trafiam w Gwen, nieparzyste-trafiam w iluzję
-Brawo! Chcesz zobaczyć, jak to działa podczas walki? Tylko mnie nie połam! - zasugerował, celując różdżką w... no właśnie, kogo?
-Po pierwsze, przeciwnik może nie odróżnić Ciebie od iluzji. Po drugie, iluzja rzuca te same zaklęcia, co Ty. - wyjaśnił. -Caeruleusio!
k1.Careuleusio leci ode mnie i od mojej iluzji
k2. parzyste-trafiam w Gwen, nieparzyste-trafiam w iluzję
Can I not save one
from the pitiless wave?
#1 'k100' : 82
--------------------------------
#2 'k6' : 2
#1 'k100' : 82
--------------------------------
#2 'k6' : 2
Zdziwiona samym faktem, że czar okazał się sukcesem, wpatrywała się w kopie samej siebie, która poruszała się niemal w dokładnie taki sam sposób, jak ona sama. Jak dziwnie było spoglądać na swoje odbicie… ale nie w lustrze! Gdy więc Michael się odezwał, w pierwszej chwili zrobiła jedynie ciche „Hm?”, zerkając na mężczyznę kątem oka. Dopiero po krótkiej chwili dotarło do niej, co Tonks ma jej do powiedzenia.
– Em… dziękuję. To trochę… dziwne – stwierdziła. – Naprawdę, przecież ja jestem… – Nie zdążyła dokończyć, ponieważ urok Michaela już mknął w jej stronę. Musiała unieść różdżkę: – Protego!
| Magicus Extremos, +15 do OPCM, 2/3
– Em… dziękuję. To trochę… dziwne – stwierdziła. – Naprawdę, przecież ja jestem… – Nie zdążyła dokończyć, ponieważ urok Michaela już mknął w jej stronę. Musiała unieść różdżkę: – Protego!
| Magicus Extremos, +15 do OPCM, 2/3
love than fight
love than fight
'k100' : 84
'k100' : 84
Udało jej się odeprzeć zaklęcie. Tarcza, która uformowała się przed nią była przy tym tak silna, że skutecznie odbiła czar, który rzucał w nią Michel. Zdziwił się swoim własnym przypływem umiejętności: to chyb przez to wcześniejsze zaklęcie wilkołaka.
– Czyli jak rzucę czar… ona też rzuci? – dopytała dla pewności, po czym ponownie machnęła różdżką, wykonując odpowiedni gest: – Everte stati! – powiedziała, wiedząc, ze ten typowo pojedynkowy urok nie powinien zrobić Tonksowi nadmiernej krzywdy.
| Magicus Extremos, +15 do OPCM, 2/3, protego było o mocy 114 oczek
– Czyli jak rzucę czar… ona też rzuci? – dopytała dla pewności, po czym ponownie machnęła różdżką, wykonując odpowiedni gest: – Everte stati! – powiedziała, wiedząc, ze ten typowo pojedynkowy urok nie powinien zrobić Tonksowi nadmiernej krzywdy.
| Magicus Extremos, +15 do OPCM, 2/3, protego było o mocy 114 oczek
love than fight
love than fight
'k100' : 43
'k100' : 43
Pomknęły w niego cztery udane czary, w tym jeden (podwójny) odbity. Uniósł brwi, spoglądając na Gwen z uznaniem - ale nie miał czasu na żaden komentarz.
-Protego! - spróbował przywołać obronę dla siebie i swej iluzji.
-Protego! - spróbował przywołać obronę dla siebie i swej iluzji.
Can I not save one
from the pitiless wave?
Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Trening Mike Tonks & Gwen Grey
Szybka odpowiedź