Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
TESLA ZA 2 KNUTY
Strona 2 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Tom Genthon
▲ Tom ma 33 lata. W latach 1935 - 1942 był w Hogwarcie, w Ravenclawie. Możesz go znać z Klubu Pojedynków, biblioteki lub nocnych eskapad po zamku.
▲ W latach 1947 - 1956 mieszkał za granicą, głównie we Francji, i był członkiem załogi na statku „Rubinowy Troll”. Załoga składała się głównie z najemników, którzy parali się poszukiwaniem i sprzedawaniem skarbów. Zdobywając zlecenia podróżowali po świecie i polowali na czarodziejskie stworzenia lub szukali zatopionych statków, opuszczonych jaskiń i wysp pełnych kosztowności. Zadanie Toma było proste: jako czyściciel i złota rączka naprawiał to co zepsute, lub pomagał w oczyszczaniu statków, ładunków i przedmiotów z ukrytych zaklęć i pułapek.
▲ Po powrocie do Anglii przejął po nieżyjącym ojcu Czarodziejski Warsztat Genthonów na ulicy Pokątnej. Możesz przynieść mu do naprawy zepsute radio, dywan, który przestał latać, lub stłuczony fałaszkop.
Tom dorabia też jako czyściciel i, tak samo jak we Francji, oczyszcza statki, ładunki, przedmioty i mieszkania z mniej skomplikowanych zaklęć, pułapek i magicznych stworzeń.
▲ Jest bardzo miłym, honorowym i wesołym człowiekiem. Ma promugolskie poglądy. W wolnych chwilach majsterkuje, gra w karty, czyta. Nauczył się jeździć samochodem!
▲ Mieszka w domku na klifie w Reculver, w hrabstwie Kent.
Tu jest moja KP
SZUKAM przyjaciół z Hogwartu, dawnych towarzyszy podróży, czarodziejskich piratów, zleceniodawców (grosza dajwiedźminowi Tomowi) i tak dalej.
[bylobrzydkobedzieladnie]
▲ Tom ma 33 lata. W latach 1935 - 1942 był w Hogwarcie, w Ravenclawie. Możesz go znać z Klubu Pojedynków, biblioteki lub nocnych eskapad po zamku.
▲ W latach 1947 - 1956 mieszkał za granicą, głównie we Francji, i był członkiem załogi na statku „Rubinowy Troll”. Załoga składała się głównie z najemników, którzy parali się poszukiwaniem i sprzedawaniem skarbów. Zdobywając zlecenia podróżowali po świecie i polowali na czarodziejskie stworzenia lub szukali zatopionych statków, opuszczonych jaskiń i wysp pełnych kosztowności. Zadanie Toma było proste: jako czyściciel i złota rączka naprawiał to co zepsute, lub pomagał w oczyszczaniu statków, ładunków i przedmiotów z ukrytych zaklęć i pułapek.
▲ Po powrocie do Anglii przejął po nieżyjącym ojcu Czarodziejski Warsztat Genthonów na ulicy Pokątnej. Możesz przynieść mu do naprawy zepsute radio, dywan, który przestał latać, lub stłuczony fałaszkop.
Tom dorabia też jako czyściciel i, tak samo jak we Francji, oczyszcza statki, ładunki, przedmioty i mieszkania z mniej skomplikowanych zaklęć, pułapek i magicznych stworzeń.
▲ Jest bardzo miłym, honorowym i wesołym człowiekiem. Ma promugolskie poglądy. W wolnych chwilach majsterkuje, gra w karty, czyta. Nauczył się jeździć samochodem!
▲ Mieszka w domku na klifie w Reculver, w hrabstwie Kent.
Tu jest moja KP
SZUKAM przyjaciół z Hogwartu, dawnych towarzyszy podróży, czarodziejskich piratów, zleceniodawców (grosza daj
PRZYJCIELE I ZNAJOMI:
Michael Tonks
hogwarcka przyjaźń, Klub Pojedynków • odwiedziny w Warsztacie Genthonów
Kai Clearwater
hogwarcka przyjaźń, Klub Pojedynków • spotkanie na drugim końcu świata i wspólne odnajdywanie się w wojennej rzeczywistości po powrocie do Anglii
Jayden Vane
nieodkryta tajemnica ojców
Justine Tonks
młodsza koleżanka z Ravenclawu • siostra Michaela
Francis Lestrange
Hogwart, Hogwart, Hogwart
Vincent Rineheart
młodszy kolega z Ravenclawu • sploty losu za granicą • odnajdywanie się w nowej, wojennej rzeczywistości w Anglii • konsultacje ds. czarnej magii
Lucinda Hensley
Ravenclaw • sploty losu za granicą • spotkanie po latach w Anglii
Luna Lupin
zlecenia na farmie • mleko i ciasteczka
Cedric Dearborn
Ravenclaw • Klub Pojedynków • sowa • Michael • spotkanie po latach w warsztacie
RODZiNA:
Billy Moore
młodszy kuzyn • odwiedziny w Warsztacie Genthonów • azyl we Francji • życie na wojnie
Amelia Moore
córka Billy'ego • dopiero się poznajemy
Lydia Moore
młodsza kuzynka • Reculver to jej drugi dom • azyl we Francji • dostarcza pakunki do warsztatu i do domku • opowieści przy winie
BIZNES, BIZNES:
Jade Sykes
znajomość z Hogwartu • Jade pomaga mu ze zdejmowaniem klątw ze skarbów
SPIĘCIA I NIESNASKI:
Percival Nott
może wiedzieć coś o Teo!
Michael Tonks
hogwarcka przyjaźń, Klub Pojedynków • odwiedziny w Warsztacie Genthonów
Kai Clearwater
hogwarcka przyjaźń, Klub Pojedynków • spotkanie na drugim końcu świata i wspólne odnajdywanie się w wojennej rzeczywistości po powrocie do Anglii
Jayden Vane
nieodkryta tajemnica ojców
Justine Tonks
młodsza koleżanka z Ravenclawu • siostra Michaela
Francis Lestrange
Hogwart, Hogwart, Hogwart
Vincent Rineheart
młodszy kolega z Ravenclawu • sploty losu za granicą • odnajdywanie się w nowej, wojennej rzeczywistości w Anglii • konsultacje ds. czarnej magii
Lucinda Hensley
Ravenclaw • sploty losu za granicą • spotkanie po latach w Anglii
Luna Lupin
zlecenia na farmie • mleko i ciasteczka
Cedric Dearborn
Ravenclaw • Klub Pojedynków • sowa • Michael • spotkanie po latach w warsztacie
RODZiNA:
Billy Moore
młodszy kuzyn • odwiedziny w Warsztacie Genthonów • azyl we Francji • życie na wojnie
Amelia Moore
córka Billy'ego • dopiero się poznajemy
Lydia Moore
młodsza kuzynka • Reculver to jej drugi dom • azyl we Francji • dostarcza pakunki do warsztatu i do domku • opowieści przy winie
BIZNES, BIZNES:
Jade Sykes
znajomość z Hogwartu • Jade pomaga mu ze zdejmowaniem klątw ze skarbów
SPIĘCIA I NIESNASKI:
Percival Nott
może wiedzieć coś o Teo!
[bylobrzydkobedzieladnie]
Jakieś tęsknoty się we mnie szamocą,
Za światłem, życiem, spokojem i mocą.
I próżno, próżno sen duszy mej złoty
ścigam bezgwiezdną otoczony nocą.
Ostatnio zmieniony przez Tom Genthon dnia 21.11.20 19:27, w całości zmieniany 9 razy
Tom Genthon
Zawód : Złota rączka, właściciel "Czarodziejskiego Warsztatu Genthona"
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Kto pod kim zaklęcie rzuca, ten sam w siebie celuje.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Francis Lestrange napisał:Cześć, wpadam tutaj z Francem, poszukać inspiracji
Przepraszam, że nie odpisałam przez tak długi czas
Faktycznie dzieliło nas prawie wszystko, a łączy przede wszystkim morze.
Podoba mi się pomysł, w którym Tom i Frances znajdują jakąś dziwną nić porozumienia w czasach szkolnych. Może trafiają na siebie w bibliotece, przy książce o morskich stworzeniach? A może wpadają na siebie w Łazience Prefektów, gdzie Tom radośnie eksploruje szkołę w środku nocy, a Frances spędza czas z zaczarowanymi syrenami? A może, po prostu, trafiają na siebie gdzieś w Hogsmeade albo nad hogwarckim jeziorem? I obaj odkrywają, że pozory mogą mylić i w sumie nie taki wilk straszny, jak go malują? (Jeśli masz ochotę zagrać kiedyś jakąś retrospekcję z Hogwartu, np. z Syrenami w tle, to daj znać)!
Wspólna przygoda po latach na morzu brzmi świetnie Tom raczej nie mieszałby się do interesów kapitana, no chyba, że komuś działaby się krzywda. Pytanie, czy się działa!
A może Tom był na statku w tę pamiętną noc, gdy Frances uratował załogę przed syrenami? Od tego momentu miałby u niego niezły dług za uratowanie życia. Pytanie, czy już go spłacił? I czy musi?
Michael Tonks napisał:Może zatem pójdziemy w bliższą przyjaźń? Ba, może wtedy byłeś jedną z nielicznych ośób, z którą świeżo ugryziony Mike utrzymywał kontakt - może w listach było mu jakoś łatwiej się otworzyć, niż osobiście.
Ja jestem bardzo chętna na taką relację, Michael wydaje mi się być bardzo ciekawą i fajną postacią Pomysł z nałożeniem zabezpieczeń na warsztat jest ekstra!
A i Stefana zawsze zapraszam do warsztatu, Tom z radością naprawi mu pióro samopiszące (coby artykuły do "Czarownicy" miały się świetnie) i przy okazji posłucha tych jego przemyśleń
Tom Genthon
Nieaktywni
OMG TOM CHCĘ GRAĆ RETRO Z HOGWARTY PLIZ
polecę do Ciebie na pewu, w każdym razie lov yt, morskie przygody z syrenami to nie - bo wtedy pływałem u pana Caelana, więc zależy, jak Wy byście się zgadali (i czy to w ogóle styka czasowo?) ALE poza tym, wszystkie chwyty dozwolone, musimy to przegrać
polecę do Ciebie na pewu, w każdym razie lov yt, morskie przygody z syrenami to nie - bo wtedy pływałem u pana Caelana, więc zależy, jak Wy byście się zgadali (i czy to w ogóle styka czasowo?) ALE poza tym, wszystkie chwyty dozwolone, musimy to przegrać
Tak, możesz zapalić znicz
Chociaż wiem, że już nic
Mnie nie czyni człowiekiem
Chociaż wiem, że już nic
Mnie nie czyni człowiekiem
też jestem z domu kruka chociaż pewnie z Hogwartu średnio się znamy ale Lucinda przez swoją profesję dużo podróżuje więc mogli bliżej poznać się we Francji. Może pomógł jej odnaleźć się w tamtejszych szlakach, a może jej przeszkadzał? Tak czy inaczej Lucindzie ciężko idzie utrzymywanie kontaktów z kimkolwiek więc teraz tak naprawdę mogliby go odnowić
Ignis non exstinguitur igneThat is our great glory, and our great tragedy
Lucinda Hensley
Zawód : łamacz klątw i uroków & poszukiwacz artefaktów
Czystość krwi : Zdrajca
Stan cywilny : Zaręczona
hope for the best, but prepare for the worst
OPCM : 44 +1
UROKI : 30 +7
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 2
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Lucinda Hensley napisał:też jestem z domu kruka chociaż pewnie z Hogwartu średnio się znamy ale Lucinda przez swoją profesję dużo podróżuje więc mogli bliżej poznać się we Francji. Może pomógł jej odnaleźć się w tamtejszych szlakach, a może jej przeszkadzał? Tak czy inaczej Lucindzie ciężko idzie utrzymywanie kontaktów z kimkolwiek więc teraz tak naprawdę mogliby go odnowić
Hej Luci To prawda, w Hogwarcie raczej nie byłoby zbyt dużej szansy na przyjaźń ze względu na różnicę wieku. Jeśli dobrze widzę, że Lucinda była we Francji między czwartym a piątym rokiem Hogwartu, to mogli zdążyć się tam spotkać, bo niedługo potem Tom wrócił do Anglii.
Może spotkają się po latach i przypomną sobie Hogwart i spotkanie we Francji? Może natkną się na siebie w jakimś czarodziejskim sklepie albo w pubie, przy szachach? I od słowa do słowa Tom dowie się, że Lucinda pracuje jako łamaczka klątw? Bo tak się akurat składa, że Tom chciałby się podszkolić z łamania zaklęć. Czy Luci byłaby chętna na takie korepetycje?
Płacę w monetach (choć dość ubogi ze mnie człowiek), naprawie czarodziejskich przedmiotów lub wiedzą na temat numerologii
Tom Genthon
Nieaktywni
Po szkole także dużo podróżowała poszukując artefaktów, a z tego co widzę to Tom na statku miał z takowymi do czynienia. Może kiedyś poprosiła go o jakąś przysługę? Wykorzystanie starych kontaktów?
Możemy rozegrać spotkanie po latach, albo przyjąć, że takowe się już odbyło jak wolisz chociaż możemy w sumie to rozegrać, będzie ciekawie. A co do lekcji to nie ma problemu, ona zawsze chętna do pomocy i obejdzie się bez płacenia w monetach <3 Jak jej się coś popsuje to będzie słać sowę
Możemy rozegrać spotkanie po latach, albo przyjąć, że takowe się już odbyło jak wolisz chociaż możemy w sumie to rozegrać, będzie ciekawie. A co do lekcji to nie ma problemu, ona zawsze chętna do pomocy i obejdzie się bez płacenia w monetach <3 Jak jej się coś popsuje to będzie słać sowę
Ignis non exstinguitur igneThat is our great glory, and our great tragedy
Lucinda Hensley
Zawód : łamacz klątw i uroków & poszukiwacz artefaktów
Czystość krwi : Zdrajca
Stan cywilny : Zaręczona
hope for the best, but prepare for the worst
OPCM : 44 +1
UROKI : 30 +7
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 2
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Taaak, to zróbmy tak. Czyli Tom dowiedział się o tym, że Lucinda jest łamaczką klątw już wcześniej, w czasie swoich podróży, gdy natknęli się na siebie gdzieś na końcu świata. I teraz znów spotkają się po latach, zupełnie przypadkiem. <3
Napiszę do Ciebie PW
Napiszę do Ciebie PW
Tom Genthon
Nieaktywni
Strona 2 z 2 • 1, 2
TESLA ZA 2 KNUTY